Tele2 otklonio poteškoće s mrežom, najveći problem s data prometom

Tele2 otklonio poteškoće s mrežom, najveći problem s data prometom

Foto: Fotolia ilustracija

Treći po veličini domaći telekom Tele2 imao je jučer velikih problema s mobilnom mrežom. Bilo je zahvaćeno oko 10 posto korisnika i to prije svega koji su koristili podatkovni promet, za ICTbusiness.info potvrdili su iz Tele2 Hrvatska.

Naime, jučer tijekom poslijepodneva i večeri došlo je do tehničkih poteškoća u komunikaciji unutar 4G infrastrukture kod dijela korisnika Tele2 mreže.

"Poteškoće su bile primarno vezane uz korištenje podatkovne mreže te se odmah krenulo u otklanjanje istih. Međutim, veći broj korisnika koji su ih osjetili ponovno se krenuo registrirati što je proizvelo dodatno zagušenje. Uslijed velikog broja istovremenih pokušaja ponovne registracije, na mreži se uključio overload protection mehanizam te smo dobili takozvani „snowball“ efekt", pojašnjavaju iz Tele2.

Tele2 stručnjaci vratili su stabilnost sustava uključivanjem dodatnih kapaciteta, tvrde u ovom telekomu i dodaju da su zajedno s partnerima u najkraćem mogućem roku pronađeno je rješenje te sada svi korisnici mogu u potpunosti koristiti uslugu.

Sustav je u međuvremenu dograđen i podržan dodatnim kapacitetima kako bi se u budućnosti izbjegle ovakve situacije. Prema informacijama tehničke službe oko 10% korisnika bilo je povremeno zahvaćeno ovim poteškoćama. Navedene smetnje počele su se pojavljivati oko 16 sati poslijepodne, a u 22 sata navečer uspješno su uklonjene. Tele2 Hrvatska ispričava se korisnicima na poteškoćama koje su imali u korištenju njihovih usluga, poručuju iz ovog mobilnog telekoma.

Još iz kategorije

Telenor prodaje poslovanje u srednjoj i istočnoj Europi

Telenor prodaje poslovanje u srednjoj i istočnoj Europi

23.03.2018. komentiraj

Telekom operater Telenor pristao je na ponudu investicijske kompanije PPF Group kojima će prodati svoje poslovanje na četiri tržišta, kao i njihovu regionalnu tvrtku za mrežne i IT usluge. Za svoje tvrtke u Mađarskoj, Srbiji, Bugarskoj i Crnoj Gori te za spomenutu firmu za IT usluge inkasirat će 2,8 milijardi eura.

Hrvatski Telekom predstavio Terra Stream za privatne korisnike s brzinom surfanja do 1 Gbit/s

Hrvatski Telekom predstavio Terra Stream za privatne korisnike s brzinom surfanja do 1 Gbit/s

22.03.2018. komentiraj

Hrvatski Telekom je u komercijalnu ponudu uveo je uslugu pristupa internetu temeljenu na naprednom tehnološkom konceptu TeraStream, koji omogućuje postizanje brzina do 1Gbit/s i to upload/download simetrično, potvrdio je na predstavljanju ya medije Boris Drilo, ;lan uprave i glavni direktor ya tehniku i IT u HT/u.

Počinju prijave za WiFi4EU

Počinju prijave za WiFi4EU

21.03.2018. komentiraj

Europska komisija pokrenula je internetski portal WiFi4EU, a uz top ozivaju se općine u cijeloj Europi da se od danas počnu prijavljivati za prvi natječaj za projekte, koji će se otvoriti sredinom svibnja. Općine će se u okviru poziva natjecati za financiranje EU-a za izgradnju pristupnih točaka za besplatan bežični internet na javnim mjestima. U proračunu EU-a do 2020. 120 milijuna eura namijenjeno je financiranju opreme za besplatne Wi-Fi usluge u 8000 općina u svim državama članicama te u Norveškoj i na Islandu. Općine mogu iskoristiti vaučere WiFi4EU za kupnju i instalaciju opreme za Wi-Fi (bežične pristupne točke) u svojim središtima javnog života. Troškove održavanja mreže tijekom snosit će općine.