Spajaju se švedski Tele2 i Com Hem, tvorit će drugog najvećeg telekom operatera u zemlji

Spajaju se švedski Tele2 i Com Hem, tvorit će drugog najvećeg telekom operatera u zemlji

Foto: Shutterstock

Švedski Tele2 i Com Hem izveli su spajanje i time stvorili drugi najveći telekom u zemlji, s potencijalom da postane u narednom periodu najjači. Jer, ovim se spajanjem kombiniraju najbrža fiksna mreža u Švedskoj, čiji korisnici imaju i mobilne pakete, što znači da svi oni odsada ulaze pod jednog operatera.

Konkretnije, ovim spajanjem objedinjuje se 3,9 milijuna mobilnih pretplatnika i 800 tisuća korisnika fiksnog interneta te njih 1,1 milijuna kad se radi o online TV uslugama. Naravno da su odgovorni za ovaj posao više nego zadovoljni svime što su napravili.

"Spajanje Tele2 i Com Hem  prirodan je korak prema naprijed za obje kompanije i kreirat će vodeću kompaniju na području integrirane internetske ponude na švedskom tržištu telekomunikacija. Obje su kompanije dobitnici brojnih nagrada na svom području i sad će još i bolje moći ponuditi najbolju moguću uslugu svojim korisnicima. Stoga, prema budućnosti gledamo s mnogo optimizma", rekla je Allison Kirkby, izvršna direktorica (CEO) Tele2.

Uistinu, spajanje ovih kompanija donosi bolju digitalnu ponudu jer Tele2 i Com Hem sad dobivaju sve ono što možda nisu imali u svojoj ponudi, ili kvaliteta nije bila na vrhunskoj razini. Sad se sve to popravilo, dobiva se usluga od koje pretplatnici imaju koristi kao što prije nisu dok su ove dvije kompanije poslovale odvojeno.

"Digitalizacija utječe na skoro pa svaki aspekt društva i ovo spajanje dodatno će pridonijeti boljoj digitalnoj kvaliteti života pojedinaca u Švedskoj, ali i kućanstvima te poslovnom sektoru", navela je Kirkby.

U brojkama, investitori se nadaju prihodima od dodatnih 81,3 milijuna funti na godišnjoj razini za maksimalno pet godina. Uz to, Kirby će odstupiti s pozicije i zamijenit će ga Anders Nilsson, koji se trenutno nalazi na poziciji izvršnog direktora Com Hema.

Bit će zanimljivo vidjeti što će ovo spajanje značiti za Tele2 u Hrvatskoj jer bi to moglo značiti da će se dogoditi i neka domaća telekom preslagivanja i to na način, jer bi to u ovom trenutku bilo jedino moguće, da Tele2 kupi Optimu Telekom kojem je pripojen H1 Telekom. Tada bi na hrvatskom tržištu imali 3 telekoma koji pokrivaju sve usluge, od fiksne telefonije, preko mobilne, do IPTV usluga, ICT usluga za tvrtke.

Još iz kategorije

Neograničena sloboda komunikacije uz Tele2 tarifu EKIPNA i BEZBROJ GB

Neograničena sloboda komunikacije uz Tele2 tarifu EKIPNA i BEZBROJ GB

23.01.2018. komentiraj

Nova godina osim novog početka donosi i puno planiranja, a kako bi svi planovi bili ostvareni na vrijeme potreban je neograničeni pristup internetu i kvalitetni mobilni uređaji kao što su Huawei P9 Lite Mini ili Samsung Galaxy J5 2017. Tele2 tarifa EKIPNA s BEZBROJ GB donosi upravo to, te će ova ponuda podjednako razveseliti privatne, kao i poslovne korisnike.

Europski parlament i Vijeće Europske unije odobrili inicijativu pod nazivom „WiFi4EU“

Europski parlament i Vijeće Europske unije odobrili inicijativu pod nazivom „WiFi4EU“

23.01.2018. komentiraj

Europska komisija će u cilju jačanja lokalne besplatne i nediskriminirajuće bežične povezivosti te u cilju promicanja povezivanja građana na javnim mjestima, kao što su trgovi, parkovi, knjižnice, muzeji, javne ustanove, zdravstveni centri i sl., započeti u 2018. godini s provedbom plana "WiFi4EU". Prigoda je to za općine ili zajednice općina, druga tijela i institucije javne vlasti da bespovratnim sredstvima Europskih fondova omoguće korištenje bežičnog interneta na mjestima okupljanja većeg broja ljudi, odnosno mjestima koja se smatraju središtima javnog života.

Dolaskom eSIMa nestat će i roaming

Dolaskom eSIMa nestat će i roaming

20.01.2018. komentiraj

Lideri na tržištu eSIM poslužitelja za pametne telefone i Internet stvari (IoT) ROCCO i UROS (Uni-Fi Roaming Solutions), objavili su istraživanje provedeno na globalnoj razini na temu eSIM u kontekstu međunarodnog roaminga. Zbog istraživanja su ROCCO i UROS sklopili partnerstvo te ujedinili saznanja koja imaju kako bi učinili nešto iznimno korisno za tržište kojim vladaju.