Spajaju se švedski Tele2 i Com Hem, tvorit će drugog najvećeg telekom operatera u zemlji

Spajaju se švedski Tele2 i Com Hem, tvorit će drugog najvećeg telekom operatera u zemlji

Foto: Shutterstock

Švedski Tele2 i Com Hem izveli su spajanje i time stvorili drugi najveći telekom u zemlji, s potencijalom da postane u narednom periodu najjači. Jer, ovim se spajanjem kombiniraju najbrža fiksna mreža u Švedskoj, čiji korisnici imaju i mobilne pakete, što znači da svi oni odsada ulaze pod jednog operatera.

Konkretnije, ovim spajanjem objedinjuje se 3,9 milijuna mobilnih pretplatnika i 800 tisuća korisnika fiksnog interneta te njih 1,1 milijuna kad se radi o online TV uslugama. Naravno da su odgovorni za ovaj posao više nego zadovoljni svime što su napravili.

"Spajanje Tele2 i Com Hem  prirodan je korak prema naprijed za obje kompanije i kreirat će vodeću kompaniju na području integrirane internetske ponude na švedskom tržištu telekomunikacija. Obje su kompanije dobitnici brojnih nagrada na svom području i sad će još i bolje moći ponuditi najbolju moguću uslugu svojim korisnicima. Stoga, prema budućnosti gledamo s mnogo optimizma", rekla je Allison Kirkby, izvršna direktorica (CEO) Tele2.

Uistinu, spajanje ovih kompanija donosi bolju digitalnu ponudu jer Tele2 i Com Hem sad dobivaju sve ono što možda nisu imali u svojoj ponudi, ili kvaliteta nije bila na vrhunskoj razini. Sad se sve to popravilo, dobiva se usluga od koje pretplatnici imaju koristi kao što prije nisu dok su ove dvije kompanije poslovale odvojeno.

"Digitalizacija utječe na skoro pa svaki aspekt društva i ovo spajanje dodatno će pridonijeti boljoj digitalnoj kvaliteti života pojedinaca u Švedskoj, ali i kućanstvima te poslovnom sektoru", navela je Kirkby.

U brojkama, investitori se nadaju prihodima od dodatnih 81,3 milijuna funti na godišnjoj razini za maksimalno pet godina. Uz to, Kirby će odstupiti s pozicije i zamijenit će ga Anders Nilsson, koji se trenutno nalazi na poziciji izvršnog direktora Com Hema.

Bit će zanimljivo vidjeti što će ovo spajanje značiti za Tele2 u Hrvatskoj jer bi to moglo značiti da će se dogoditi i neka domaća telekom preslagivanja i to na način, jer bi to u ovom trenutku bilo jedino moguće, da Tele2 kupi Optimu Telekom kojem je pripojen H1 Telekom. Tada bi na hrvatskom tržištu imali 3 telekoma koji pokrivaju sve usluge, od fiksne telefonije, preko mobilne, do IPTV usluga, ICT usluga za tvrtke.

Još iz kategorije

HTC: 5G će pogurati masovnu primjenu VR i AR tehnologije

HTC: 5G će pogurati masovnu primjenu VR i AR tehnologije

20.04.2018. komentiraj

Potpredsjednik HTC Vive Asia Raymond Pao iznimno je optimističan kad se radi o virtualnoj (VR) i proširenoj stvarnosti (AR) jer smatra da će s dolaskom mobilnih mreža pete generacije (5G) one uzletjeti do visina koje će zadovoljiti sve proizvođače na VR i AR tržištu, pa tako i kompaniju u kojoj je on sam zaposlen.

Drugačiji pogled na odluku Vlade od strane HT-a i Vipneta

Drugačiji pogled na odluku Vlade od strane HT-a i Vipneta

20.04.2018. komentiraj

Nakon što se dogodilo dugo očekivana odluka Vlade o prihvaćanju plana izgradnje i razvoja širokopojasnog pristupa internetu poznatog kao Nacionalni program razvoja širokopojasne agregacijske infrastrukture u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja, kao preduvjet razvoja pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) upitali smo ključne igrače na domaćem telekom tržištu što o njemu misle.

Donesen plan razvoja brzog pristupa internetu na područjima gdje telekomi nemaju interesa

Donesen plan razvoja brzog pristupa internetu na područjima gdje telekomi nemaju interesa

19.04.2018. komentiraj

Na čak 93 stranice Vlada RH danas je donijela odluku o donošenju Nacionalnog programa razvoja širokopojasne agregacijske infrastrukture u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja, kao preduvjet razvoja pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) odnosno pojednostavnjeno riječ je o izgradnji širokopojasne pristupne mreže tamo gdje nema komercijalnog interesa telekom operatera što znači u čak 540 naselja u Hrvatskoj.