Korisnici se u mobilnoj telefoniji okreću ugovornim obvezama

Korisnici se u mobilnoj telefoniji okreću ugovornim obvezama

Foto: Fotolia ilustracija

Domaće telekomunikacijsko tržište u segmentu mobilne telefonije obilježeno je prema podacima domaćeg telekom regulatora HAKOM-a sve većim rastom broja korisnika na ugovor, a najveći dobitnik u razdoblju rujan prošle i rujan ove godine kada se gleda tržišni udjel po broju korisnika je Vipnet koji je imao povećanje od 0,49 postotnih poena. Tek 0.01 postotnih poena tržišnog udjela u mobilnoj telefoniji ostvario je Tele2 tako da je borba na tržištu izjednačena.

Stoga je i očekivan rezultat HT-a koji je na godišnjoj razni izgubio 0,97 postotnih poena kada se gleda tržišni udjel prema broju korisnika u mobilnoj telefoniji.

Ako se pak pogleda ukupna zasićenost odnosno gustoća tržišta ona je sada na 105,06 posto, dok je u runu prošle godine bila najveća i iznosila je 109,04 posto. Ukupan broj prenesenih brojeva u mobilnim mrežama dosegao je 1,32 milijuna no pritom treba uzeti u obzir da je riječ o brojevima koji mogu biti i više puta preneseni iz mreže jednog operatera u mrežu drugog operatera, pa trećeg, odnosno u svim smjerovima.

Međutim za sva tri domaća telekom operatera u segmentu mobilne telefonije HT, Vipnet i Tele2 najvažnije je da raste broj korisnika. Ukupno uzevši od 4,5 milijuna korisnika mobilne telefonije sada ih je 47,37 posto s ugovorom što je u odnosu na rujan 2016. godine rast od 2.6 postotnih poena. Zbog sezonalnosti drugačija usporedba, odnosno kvartal na kvartal, gotovo da nije moguća.

Još iz kategorije

Zagrebački tunel Grič odsad je pokriven Vipnetovom 4G mrežom

Zagrebački tunel Grič odsad je pokriven Vipnetovom 4G mrežom

09.12.2017. komentiraj

Jedna od najatraktivnijih lokacija ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu, tunel Grič, od sada je pokrivena Vipnetovom superbrzom 4G mrežom. Brojni posjetitelji tako će svoje adventske doživljaje iz tunela moći dijeliti u realnom vremenu sa svojim najdražima zahvaljujući 4G mreži, uz nesmetano surfanje i uspostavljanje telefonskih poziva.