Dobri poslovni rezultati Deutsche Telekoma usprkos propalom spajanju T-Mobile US sa Sprintom

Dobri poslovni rezultati Deutsche Telekoma usprkos propalom spajanju T-Mobile US sa Sprintom

Foto: Deutsche Telekom

Kompanija Deutsche Telekom AG nije uspjela svoj plan spajanja sa Sprintom na području Sjedinjenih Američkih Država, ali panika investitora svejedno je izostala pa su dionice umjesto pada zabilježile rast od 1,7 posto. Razlog za to jest što su se prognoze poslovanja pokazale točnima pa razloga za pesimizam nema.

Konkretnije, dok su predviđanja za 2017. godinu iznosila zaradu 22,3 milijarde eura, u stvarnosti to iznosi 22,5 milijardi eura. Također, na kvartalnoj razini bilježi se rast od 3,3 posto, a u Njemačkoj je prodaja porasla za 0,1 posto. Mobilne usluge su pak porasle za 0,9 posto, što je bilo dovoljno da DT iza sebe ostavi konkurente kao Vodafone, Telefonica SA i United Internet AG.

U Sjedinjenim Američkim Državama pak T-Mobile US kotira vrlo dobro, ali još uvijek gleda u leđa moćnicima kao AT&T i Verizon pa bi spajanje sa Sprintom bilo od velike koristi. No, što je tu je, treba se prilagoditi ovoj situaciji i to je izazov na koji velikan kao Deutsche Telekom jest spreman, potvrdio je tako nešto kroz povijest poslovanja na svakom području.

"Premda nismo uspjeli postići dogovor, razgovarajući o potencijalnom spajanju uvidjeli smo kolike bi prednosti ono donijelo u poslovanju. Na kraju smo ipak zaključili kako je najbolje da nastavimo dalje svojim putem", kazao je izvršni direktor (CEO) Marcelo Claure.

Kako god, da je postignut dogovor smanjili bi se troškovi i stvorio ozbiljan tržišni igrač koji bi mogao konkurirati vodećem dvojcu AT&T-u i Verizonu mnogo bolje. Sada se očekuje zaoštravanje rata cijenama i ponudama na američkom tržištu od čega će najviše koristi izvući krajnji korisnici.

Također, T-Mobile US velik potencijal zahvaljujući LTE mreži niskog frekvencijskog spektra od 600 MHz, čime čak 321 milijun ljudi u SAD-u dobiva mogućnost korištenja LTE mreže, a u ruralnim američkim područjima to je uistinu velika stvar.

Još iz kategorije

Neograničena sloboda komunikacije uz Tele2 tarifu EKIPNA i BEZBROJ GB

Neograničena sloboda komunikacije uz Tele2 tarifu EKIPNA i BEZBROJ GB

23.01.2018. komentiraj

Nova godina osim novog početka donosi i puno planiranja, a kako bi svi planovi bili ostvareni na vrijeme potreban je neograničeni pristup internetu i kvalitetni mobilni uređaji kao što su Huawei P9 Lite Mini ili Samsung Galaxy J5 2017. Tele2 tarifa EKIPNA s BEZBROJ GB donosi upravo to, te će ova ponuda podjednako razveseliti privatne, kao i poslovne korisnike.

Europski parlament i Vijeće Europske unije odobrili inicijativu pod nazivom „WiFi4EU“

Europski parlament i Vijeće Europske unije odobrili inicijativu pod nazivom „WiFi4EU“

23.01.2018. komentiraj

Europska komisija će u cilju jačanja lokalne besplatne i nediskriminirajuće bežične povezivosti te u cilju promicanja povezivanja građana na javnim mjestima, kao što su trgovi, parkovi, knjižnice, muzeji, javne ustanove, zdravstveni centri i sl., započeti u 2018. godini s provedbom plana "WiFi4EU". Prigoda je to za općine ili zajednice općina, druga tijela i institucije javne vlasti da bespovratnim sredstvima Europskih fondova omoguće korištenje bežičnog interneta na mjestima okupljanja većeg broja ljudi, odnosno mjestima koja se smatraju središtima javnog života.

Dolaskom eSIMa nestat će i roaming

Dolaskom eSIMa nestat će i roaming

20.01.2018. komentiraj

Lideri na tržištu eSIM poslužitelja za pametne telefone i Internet stvari (IoT) ROCCO i UROS (Uni-Fi Roaming Solutions), objavili su istraživanje provedeno na globalnoj razini na temu eSIM u kontekstu međunarodnog roaminga. Zbog istraživanja su ROCCO i UROS sklopili partnerstvo te ujedinili saznanja koja imaju kako bi učinili nešto iznimno korisno za tržište kojim vladaju.