Adel B. Al-Saleh postaje član Uprave DT-a i CEO T-Systems

Adel B. Al-Saleh postaje član Uprave DT-a i CEO T-Systems

Deutsche Telekom odlučio je dovesti novog čovjeka na mjesto čelnika T-Systemsa jednog od najvećih sistem integratora u Europi. Na to mjesto dolazi Adel B. Al-Saleh (53) koji ujedno postaje i novi član Upravnog odbora Deutsche Telekom AG-a. Adel na tome mjestu zamjenjuje Reinharda Clemensa, koji će, kao što je već najavljeno napustiti Deutsche Telekom.

Predsjednik Nadzornog odbora Deutsche Telekoma Ulrich Lehner rekao je kako su „sretni što možemo pozdraviti Adela. Svojim dubokim znanjem o industriji i njegovom velikom međunarodnom iskustvu, on je prava osoba za položaj i izazovno okruženje“.

Timotheus Hoettges, predsjednik uprave Deutsche Telekoma pak ističe kako se „raduje se suradnji s Adelom, on ima pravi duh i stav koji je povezan s dubokim znanjem za ovaj posao, a Adel je dokazao  u dosadašnjem radu“.

Adel Al-Saleh, novi član uprave i izvršni direktor tvrtke T-Systems pak ističe kako je uzbuđen zbog ulaska u tim Deutsche Telekoma. „Radujem se suradnji s kolegama T-Systemsa kako bismo uspjeli na našem tržištu“, ističe Al-Saleh.

Do nedavno Adel Al-Saleh bio je glavni izvršni direktor Northgate Information Solutions (NIS) Grupe koji se pridružio u prosincu 2011., odgovoran za rast jednog od vodećih svjetskih pružatelja softverskih rješenja i tehnoloških usluga diljem Northgate grupe tvrtki.

NIS je preuzeo KKR u 2008. godini. Adel je doveden do kraja 2011. godine KKR-a kako bi razvio strategiju zaokreta i pokrenuo program stvaranja vrijednosti kroz tri tvrtke Northgate. Između 2012. i 2017. Adel je vodio transformaciju NIS grupe što je rezultiralo uravnoteženim portfeljem, novom strategijom i učinkovitim i konkurentnim poslovanjem.

Godine 2016. Adel je vodio uspješnu restrukturiranu strukturu dugova NGA, što je rezultiralo da je Goldman Sachs postao primarni dioničar tvrtke. Prije dolaska u Northgate, Adel je održao razne starije dužnosti na IMS Healthu (vodeći na tržištu zdravstvene informatike) i proveo svojih prvih 19 godina u IBM-u.

Njegova posljednja uloga u IBM-u bila je potpredsjednik i generalni direktor Sales and Industries IBM Northeast Europe Integrated Operating Team.

Adel je diplomirao na Sveučilištu u Bostonu 1987. godine, i magistrirao na Atlantskom sveučilištu u Floridi 1990. godine.

Još iz kategorije

Tele2 Hrvatska zabilježio snažan rast prihoda 12 posto, EBITDA porastao 57 posto

Tele2 Hrvatska zabilježio snažan rast prihoda 12 posto, EBITDA porastao 57 posto

19.10.2017. komentiraj

Poslovni rezultati trećeg po veličini domaćeg telekom operatera Tele2 Hrvatska pokazuju snažan rast prihoda i dobiti u odnosu na treći kvartal prošle godine. Rezultati objavljeni u sklopu poslovnih rezultata vlasnika švedskog Tele2 AB pokazuju kako je trećem ovogodišnjem kvartalu zabilježen rast prihoda od neto prodaje 12 posto na 459 milijuna švedskih kruna. Istovremeno je i EBITDA (dobit prije kamata, poreza, amortizacije i deprecijacije) porasla za 57 posto na 80 milijuna švedskih kruna.

Spremnost za 5G u usponu

Spremnost za 5G u usponu

16.10.2017. komentiraj

Ericsson je objavio 5G Readiness Survey 2017. izvješće koje pokazuje da su mnogi operatori ubrzali pripreme za novu tehnologiju, a ispitivanja provodi 78 posto ispitanika. Nadalje, 28 posto ispitanika očekuje već sljedeće godine implementaciju 5G. kako bi proveli istraživanje u Ericssonu su u srpnju intervjuirali ispitanike i to njih 50 koji su rukovoditelji u poslovnim i tehničkim područjima, a radili su u 37 operatera diljem svijeta koji su javno objavili da rade na 5G.

Kežman: Integracija H1 Telekoma pri kraju, slijedi korištenje sinergijskih učinaka

Kežman: Integracija H1 Telekoma pri kraju, slijedi korištenje sinergijskih učinaka

16.10.2017. komentiraj

Nakon što je početkom kolova i formalno-pravno završeno pripajanje H1 Telekoma Optimi Telekomu, kojim upravlja najjači domaći telekom operater Hrvatski Telekom razgovarali smo s Zoranom Kežmanom, predsjednikom Uprave Optima Telekoma o integraciji, sinergijskim učincima i budućim planovima.