Adel B. Al-Saleh postaje član Uprave DT-a i CEO T-Systems

Adel B. Al-Saleh postaje član Uprave DT-a i CEO T-Systems

Deutsche Telekom odlučio je dovesti novog čovjeka na mjesto čelnika T-Systemsa jednog od najvećih sistem integratora u Europi. Na to mjesto dolazi Adel B. Al-Saleh (53) koji ujedno postaje i novi član Upravnog odbora Deutsche Telekom AG-a. Adel na tome mjestu zamjenjuje Reinharda Clemensa, koji će, kao što je već najavljeno napustiti Deutsche Telekom.

Predsjednik Nadzornog odbora Deutsche Telekoma Ulrich Lehner rekao je kako su „sretni što možemo pozdraviti Adela. Svojim dubokim znanjem o industriji i njegovom velikom međunarodnom iskustvu, on je prava osoba za položaj i izazovno okruženje“.

Timotheus Hoettges, predsjednik uprave Deutsche Telekoma pak ističe kako se „raduje se suradnji s Adelom, on ima pravi duh i stav koji je povezan s dubokim znanjem za ovaj posao, a Adel je dokazao  u dosadašnjem radu“.

Adel Al-Saleh, novi član uprave i izvršni direktor tvrtke T-Systems pak ističe kako je uzbuđen zbog ulaska u tim Deutsche Telekoma. „Radujem se suradnji s kolegama T-Systemsa kako bismo uspjeli na našem tržištu“, ističe Al-Saleh.

Do nedavno Adel Al-Saleh bio je glavni izvršni direktor Northgate Information Solutions (NIS) Grupe koji se pridružio u prosincu 2011., odgovoran za rast jednog od vodećih svjetskih pružatelja softverskih rješenja i tehnoloških usluga diljem Northgate grupe tvrtki.

NIS je preuzeo KKR u 2008. godini. Adel je doveden do kraja 2011. godine KKR-a kako bi razvio strategiju zaokreta i pokrenuo program stvaranja vrijednosti kroz tri tvrtke Northgate. Između 2012. i 2017. Adel je vodio transformaciju NIS grupe što je rezultiralo uravnoteženim portfeljem, novom strategijom i učinkovitim i konkurentnim poslovanjem.

Godine 2016. Adel je vodio uspješnu restrukturiranu strukturu dugova NGA, što je rezultiralo da je Goldman Sachs postao primarni dioničar tvrtke. Prije dolaska u Northgate, Adel je održao razne starije dužnosti na IMS Healthu (vodeći na tržištu zdravstvene informatike) i proveo svojih prvih 19 godina u IBM-u.

Njegova posljednja uloga u IBM-u bila je potpredsjednik i generalni direktor Sales and Industries IBM Northeast Europe Integrated Operating Team.

Adel je diplomirao na Sveučilištu u Bostonu 1987. godine, i magistrirao na Atlantskom sveučilištu u Floridi 1990. godine.

Još iz kategorije

Počinju prijave za WiFi4EU

Počinju prijave za WiFi4EU

21.03.2018. komentiraj

Europska komisija pokrenula je internetski portal WiFi4EU, a uz top ozivaju se općine u cijeloj Europi da se od danas počnu prijavljivati za prvi natječaj za projekte, koji će se otvoriti sredinom svibnja. Općine će se u okviru poziva natjecati za financiranje EU-a za izgradnju pristupnih točaka za besplatan bežični internet na javnim mjestima. U proračunu EU-a do 2020. 120 milijuna eura namijenjeno je financiranju opreme za besplatne Wi-Fi usluge u 8000 općina u svim državama članicama te u Norveškoj i na Islandu. Općine mogu iskoristiti vaučere WiFi4EU za kupnju i instalaciju opreme za Wi-Fi (bežične pristupne točke) u svojim središtima javnog života. Troškove održavanja mreže tijekom snosit će općine.

ENT otvara razvojni centar u Osijeku i predstavlja 5G mobilne tehnologije

ENT otvara razvojni centar u Osijeku i predstavlja 5G mobilne tehnologije

20.03.2018. komentiraj

Ericsson Nikola Tesla najavio je otvaranje razvojno-istraživačkog centra u Osijeku, a istodobno i prikazao prvu demonstraciju 5G mobilne mreže. Obraćajući se okupljenima, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, Gordana Kovačević objavila je kako je kompanija dobila nove odgovornosti u području razvoja pete generacije mobilnih komunikacija te će svoje razvojno-istraživačke aktivnosti, iz Zagreba i Splita, proširiti i u Osijek. Riječ je o investiciji koja će rezultirati novim zapošljavanjem većeg broja stručnjaka, a nova lokacija Ericssona Nikole Tesle u Osijeku bit će, sa svim svojim pozitivnim utjecajima, najbolji pokretač tehnološkog, gospodarskog i društvenog razvoja Slavonije.

Telefonica u Brazilu ulaže 5,2 milijarde funti u optičku infrastrukturu

Telefonica u Brazilu ulaže 5,2 milijarde funti u optičku infrastrukturu

20.03.2018. komentiraj

Jedan od najvećih svjetskih telekoma Telefonica najavila je ulaganje vrijedno 5,2 milijarde funti u optičku infrastrukturu u najmnogoljudnijoj zemlji u Južnoj Americi u Brazilu. Kako bi ostvarili vrlo ambiciozne planove, Telefonica će iskoristiti iskstvo u gradnji optičke pristupne infrastrukture i spajanje korisnika koje imaju u Španjolskoj.