Adel B. Al-Saleh postaje član Uprave DT-a i CEO T-Systems

Adel B. Al-Saleh postaje član Uprave DT-a i CEO T-Systems

Deutsche Telekom odlučio je dovesti novog čovjeka na mjesto čelnika T-Systemsa jednog od najvećih sistem integratora u Europi. Na to mjesto dolazi Adel B. Al-Saleh (53) koji ujedno postaje i novi član Upravnog odbora Deutsche Telekom AG-a. Adel na tome mjestu zamjenjuje Reinharda Clemensa, koji će, kao što je već najavljeno napustiti Deutsche Telekom.

Predsjednik Nadzornog odbora Deutsche Telekoma Ulrich Lehner rekao je kako su „sretni što možemo pozdraviti Adela. Svojim dubokim znanjem o industriji i njegovom velikom međunarodnom iskustvu, on je prava osoba za položaj i izazovno okruženje“.

Timotheus Hoettges, predsjednik uprave Deutsche Telekoma pak ističe kako se „raduje se suradnji s Adelom, on ima pravi duh i stav koji je povezan s dubokim znanjem za ovaj posao, a Adel je dokazao  u dosadašnjem radu“.

Adel Al-Saleh, novi član uprave i izvršni direktor tvrtke T-Systems pak ističe kako je uzbuđen zbog ulaska u tim Deutsche Telekoma. „Radujem se suradnji s kolegama T-Systemsa kako bismo uspjeli na našem tržištu“, ističe Al-Saleh.

Do nedavno Adel Al-Saleh bio je glavni izvršni direktor Northgate Information Solutions (NIS) Grupe koji se pridružio u prosincu 2011., odgovoran za rast jednog od vodećih svjetskih pružatelja softverskih rješenja i tehnoloških usluga diljem Northgate grupe tvrtki.

NIS je preuzeo KKR u 2008. godini. Adel je doveden do kraja 2011. godine KKR-a kako bi razvio strategiju zaokreta i pokrenuo program stvaranja vrijednosti kroz tri tvrtke Northgate. Između 2012. i 2017. Adel je vodio transformaciju NIS grupe što je rezultiralo uravnoteženim portfeljem, novom strategijom i učinkovitim i konkurentnim poslovanjem.

Godine 2016. Adel je vodio uspješnu restrukturiranu strukturu dugova NGA, što je rezultiralo da je Goldman Sachs postao primarni dioničar tvrtke. Prije dolaska u Northgate, Adel je održao razne starije dužnosti na IMS Healthu (vodeći na tržištu zdravstvene informatike) i proveo svojih prvih 19 godina u IBM-u.

Njegova posljednja uloga u IBM-u bila je potpredsjednik i generalni direktor Sales and Industries IBM Northeast Europe Integrated Operating Team.

Adel je diplomirao na Sveučilištu u Bostonu 1987. godine, i magistrirao na Atlantskom sveučilištu u Floridi 1990. godine.

Još iz kategorije

Vipnet otkupio ekskluzivna prava za UEFA Ligu prvaka

Vipnet otkupio ekskluzivna prava za UEFA Ligu prvaka

14.12.2017. komentiraj

Vipnet će od iduće sezone biti jedini privatni TV provider s ekskluzivnim pravima za UEFA Ligu prvaka u Hrvatskoj. Vipnet je prava otkupio za sezone 2018/2019, 2019/2020 i 2020/2021. Riječ je o 120 utakmica uživo koje će tijekom sezone biti emitirane u HD kvaliteti na Vip i B.net TV-u. Pritom Vipnet ima prava na sve utakmice uživo utorkom i sve utakmice uživo srijedom (osim jedne koju odabire javna televizija).

Zagrebački tunel Grič odsad je pokriven Vipnetovom 4G mrežom

Zagrebački tunel Grič odsad je pokriven Vipnetovom 4G mrežom

09.12.2017. komentiraj

Jedna od najatraktivnijih lokacija ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu, tunel Grič, od sada je pokrivena Vipnetovom superbrzom 4G mrežom. Brojni posjetitelji tako će svoje adventske doživljaje iz tunela moći dijeliti u realnom vremenu sa svojim najdražima zahvaljujući 4G mreži, uz nesmetano surfanje i uspostavljanje telefonskih poziva.

HAKOM: Treće tromjesečje donijelo očekivani rast

HAKOM: Treće tromjesečje donijelo očekivani rast

07.12.2017. komentiraj

Hrvatsko tržište elektroničkih komunikacija i u trećem je tromjesečju 2017. zabilježilo rast ulaganja i prihoda. Rast prihoda je zabilježen na svim segmentima tržišta osim telefonskih usluga u nepokretnoj mreži, a rast predvodi usluga širokopojasnog pristupa internetu s povećanjem od gotovo 21 posto na tromjesečnoj razini, odnosno preko 26 posto ako promatramo isto razdoblje lani. Istovremeno je količina ukupnog internetskog prometa, koji je u ovom razdoblju iznosio preko 280 000 000 GB, porasla 26 posto na tromjesečnoj i gotovo 48 posto na godišnjoj razini.