Vipnet u ponudu uvrstio Vip Smart Home uslugu

Vipnet u ponudu uvrstio Vip Smart Home uslugu

Foto: DepositPhotos

Domaći telekom operater Vipnet od ovog tjedna uvodi značajnu novost u svoju ponudu za krajnje korisnike. Riječ je o usluzi Vip Smart Home koja kombinira razne pametne uređaje.

Usluga se sastoji od upravljačke jedinice, pametne utičnice, kamere za zatvoreni prostor, višenamjenskog senzora i senzora za vrata ili prozor, a korisnik uređajima upravlja preko mobilne aplikacije. Upravljačka jedinica zadužena je za komunikaciju između pametnog telefona i uređaja. Bilo kakve promjene unutar stana ili neovlašteno otvaranje prozora i vrata automatski će biti javljene korisniku putem mobilne aplikacije.

Senzor za  vrata i prozore omogućava kontrolu pokreta vrata i prozora, dok višenamjenski senzor služi za  automatsko otkrivanje pokreta te omogućuje mjerenje temperature i intenziteta svjetla. Unutarnja kamera omogućava snimanje unutarnjeg prostora, a uz visoku rezoluciju i radijus od 115 stupnjeva korisnik može registrirati sve što se događa u njegovom domu. S pametnom utičnicom moguće je ručno ili automatsko upravljanje električnim uređajima ili rasvjetnim sustavima.

Bolja kontrola nad uređajima unutar kuće ili stana, kao i racionalizacija potrošnje električne energije, neke su od glavnih prednosti spomenute usluge. Ona korisnicima također može pomoći ako sumnjaju da je određeni kućanski aparat ostao upaljen, ili omogućiti regulaciju grijanja s udaljene lokacije. Korisnici, ovisno o potrebama, mogu dodavati druge smart home proizvode koje samostalno kupuju poput Amazon Echo i Amazon Dot ili Philips Hue žarulje.

Usluga je dostupna svim privatnim Vip korisnicima uz fiksnu, mobilnu i podatkovnu uslugu po cijeni od 9 kn jednokratno uz ostatak na rate, ovisno o tarifi koja se koristi. Uslugu je trenutno moguće kupiti u Vip web shopu ili u Vip centru u Gajevoj u Zagrebu gdje se može i isprobati u praksi.

Još iz kategorije

Canon predstavio sustav brzog tiska na velike formate u boji

Canon predstavio sustav brzog tiska na velike formate u boji

20.04.2018. komentiraj

Tvrtka Canon ovih je dana službeno predstavila Océ ColorWave 9000, sustav za masovni tisak na velike formate u boji. Riječ je o rješenju namijenjenom korisnicima iz područja arhitekture, građevine i proizvodnje.

Hrvatski Telekom uvodi novu cloud uslugu backup i replikacija

Hrvatski Telekom uvodi novu cloud uslugu backup i replikacija

19.04.2018. komentiraj

Hrvatski Telekom u svoju ponudu za poslovne korisnike uvodi novu ICT uslugu koja objedinjuje dvije važne cloud usluge backup i replikaciju. Usluga Veeam backup i replikacija osigurava dostupnost ključnih servisa i podataka kod nepredviđenih situacija te na taj način sprječava ogromne gubitke za  poduzetnike, obrtnike i velike tvrtke.

Francuska izrađuje vlastiti servis za razmjenu poruka zbog straha od curenja podataka

Francuska izrađuje vlastiti servis za razmjenu poruka zbog straha od curenja podataka

19.04.2018. komentiraj

Francuska vlada odlučila se napraviti svoju aplikaciju za razmjenu poruka jer smatra da WhatsApp i Telegram nisu dovoljno sigurni pa bi čak i kriptirane poruke mogle „procuriti“ gdje ne trebaju. Stoga, odluka je pala na alternativu i uskoro bismo trebali vidjeti kako je izvedena i koliko je točno sigurna.