Novi pametni uređaji za neprekidno napajanje iz Schneidera

Novi pametni uređaji za neprekidno napajanje iz Schneidera

Foto: Schneider Electric

Tvrtka Schneider Electric predstavila je rješenje Smart-UPS APC SmartConnect. Riječ je o, kažu, prvom rješenju za neprekidno napajanje namijenjenom distribuiranim IT okružjima.

Ono omogućava tvrtkama, posebno manjima i srednje velikima koje nemaju velike IT odjele, proaktivno i učinkovito upravljanje uređajima za neprekidno napajanje. SmartConnect je na odabranim APC modelima ugrađen kao standardna funkcionalnost te u potpunosti iskorištava sve prednosti EcoStruxure IT cloud arhitekture.

Tako to rješenje prikuplja i dijeli podatke o stanju korisnikovih uređaja te dojavljuje, primjerice, potrebu za zamjenom baterija, obnovi jamstva i obavještava o radu uređaja. Sigurnosno zaštićeni web portal korisnicima omogućuje stalno praćenje uređaja s bilo kojeg mobitela ili tableta putem interneta. Sustav ujedno šalje automatske obavijesti, oblikovane prema željama korisnika, ažurira firmware i pruža naprednu podršku putem jednostavnog sučelja za nadzor uređaja. Instalacija je brza te ne zahtijeva konfiguriranje i tehničko predznanje.

SmartConnect se može povezati s rješenjima za udaljeno upravljanje i nadzor (RMM - Remote Monitoring and Management) kao što su ConnectWise Automate i Kaseya. Povezati se može i putem internetskog portala dostupnog na prijenosnim uređajima što omogućava upravljanje svim uslugama kod jednog korisnika putem jedne platforme bez dodatnog programiranja, teškoća u SNM (Simple Network Management) protokolu i bez dodatnog softvera.

Još iz kategorije

Fizičke trgovine koristit će tehnologiju kako bi što bolje upoznale kupce

Fizičke trgovine koristit će tehnologiju kako bi što bolje upoznale kupce

19.01.2018. komentiraj

U modernom svijetu uloga fizičkih trgovina sve je manja, budući da se kupci sve više okreću kupovini iz udobnosti svoga doma. No to ne znači da njihovi prihodi padaju, dapače rastu iz godine u godinu te se između 80 i 90 posto kupovine još uvijek obavlja u fizičkim trgovinama.

Grad Barcelona odbacuje Microsoft i prelazi na Linux i ostali softver otvorenog koda

Grad Barcelona odbacuje Microsoft i prelazi na Linux i ostali softver otvorenog koda

16.01.2018. komentiraj

Grad Barcelona donio je odluku odbaciti Microsoft i njegov prateći softver te se okrenuti Linuxu i Open Source softveru, što znači da su pripreme za migraciju započele, a ona bi trebala završiti do proljeća 2019. godine. Naravno, ta se odluka tiče samo službenih gradskih ureda, institucija i organizacija, a cilj je postići osjetne uštede. Također, na neuspjelom pokušaju Münchena nešto se naučilo i sama migracija neće biti toliko ubrzana ili nagla.

CES 2018: Boscheva rješenja za pametne gradove

CES 2018: Boscheva rješenja za pametne gradove

13.01.2018. komentiraj

Njemačka tvrtka Bosch na ovogodišnjem CES-u predstavlja svoja nova rješenja za pametne gradove. Ona obuhvaćaju rješenja od nove kompaktne jedinice koja mjeri i analizira kvalitetu zraka u stvarnom vremenu, preko sustava koji digitalno nadzire vodostaje rijeka i izdaje rano upozorenje na opasnost od poplave, sve do potpuno automatizirane usluge za pronalaženje parkirnih mjesta.