Novi pametni uređaji za neprekidno napajanje iz Schneidera

Novi pametni uređaji za neprekidno napajanje iz Schneidera

Foto: Schneider Electric

Tvrtka Schneider Electric predstavila je rješenje Smart-UPS APC SmartConnect. Riječ je o, kažu, prvom rješenju za neprekidno napajanje namijenjenom distribuiranim IT okružjima.

Ono omogućava tvrtkama, posebno manjima i srednje velikima koje nemaju velike IT odjele, proaktivno i učinkovito upravljanje uređajima za neprekidno napajanje. SmartConnect je na odabranim APC modelima ugrađen kao standardna funkcionalnost te u potpunosti iskorištava sve prednosti EcoStruxure IT cloud arhitekture.

Tako to rješenje prikuplja i dijeli podatke o stanju korisnikovih uređaja te dojavljuje, primjerice, potrebu za zamjenom baterija, obnovi jamstva i obavještava o radu uređaja. Sigurnosno zaštićeni web portal korisnicima omogućuje stalno praćenje uređaja s bilo kojeg mobitela ili tableta putem interneta. Sustav ujedno šalje automatske obavijesti, oblikovane prema željama korisnika, ažurira firmware i pruža naprednu podršku putem jednostavnog sučelja za nadzor uređaja. Instalacija je brza te ne zahtijeva konfiguriranje i tehničko predznanje.

SmartConnect se može povezati s rješenjima za udaljeno upravljanje i nadzor (RMM - Remote Monitoring and Management) kao što su ConnectWise Automate i Kaseya. Povezati se može i putem internetskog portala dostupnog na prijenosnim uređajima što omogućava upravljanje svim uslugama kod jednog korisnika putem jedne platforme bez dodatnog programiranja, teškoća u SNM (Simple Network Management) protokolu i bez dodatnog softvera.

Još iz kategorije

Canon predstavio sustav brzog tiska na velike formate u boji

Canon predstavio sustav brzog tiska na velike formate u boji

20.04.2018. komentiraj

Tvrtka Canon ovih je dana službeno predstavila Océ ColorWave 9000, sustav za masovni tisak na velike formate u boji. Riječ je o rješenju namijenjenom korisnicima iz područja arhitekture, građevine i proizvodnje.

Hrvatski Telekom uvodi novu cloud uslugu backup i replikacija

Hrvatski Telekom uvodi novu cloud uslugu backup i replikacija

19.04.2018. komentiraj

Hrvatski Telekom u svoju ponudu za poslovne korisnike uvodi novu ICT uslugu koja objedinjuje dvije važne cloud usluge backup i replikaciju. Usluga Veeam backup i replikacija osigurava dostupnost ključnih servisa i podataka kod nepredviđenih situacija te na taj način sprječava ogromne gubitke za  poduzetnike, obrtnike i velike tvrtke.

Francuska izrađuje vlastiti servis za razmjenu poruka zbog straha od curenja podataka

Francuska izrađuje vlastiti servis za razmjenu poruka zbog straha od curenja podataka

19.04.2018. komentiraj

Francuska vlada odlučila se napraviti svoju aplikaciju za razmjenu poruka jer smatra da WhatsApp i Telegram nisu dovoljno sigurni pa bi čak i kriptirane poruke mogle „procuriti“ gdje ne trebaju. Stoga, odluka je pala na alternativu i uskoro bismo trebali vidjeti kako je izvedena i koliko je točno sigurna.