Healthbase – blockchain za zdravstveni sustav

Healthbase – blockchain za zdravstveni sustav

Foto: Fotolia

Healthbase je startup iz Njemačke koji donosi inovaciju u zdravstveni sustav korištenjem popularne tehnologije blockchain. Prednosti spomenute tehnologije trebale bi donijeti značajan napredak u zdravstvu i medicinskim istraživanjima.

Širi cilj projekta je osigurati da medicinski istraživači, liječnici, zdravstveni radnici i pacijenti imaju lagan, ali siguran pristup visoko kvalitetnim zdravstvenim informacijama. Očekuje se da će korištenje modernih tehnologija itekako doprinijeti napretku zdravstvenog sektora te podizanju kvalitete usluga pacijentima.

„Postojeća infrastruktura koja se bavi zdravstvenim podacima pacijenata i pratećim terapijama temelji se na zastarjelim sustavima te više ne može zadovoljiti sve veće zahtjeve koje današnja medicina stavlja pred nju. Trenutno, zdravstveni podaci su raštrkani na više različitih platformi što onemogućuje kvalitetan i cjelovit pristup pacijentu te stavlja pod znak pitanja privatnost i sigurnost istih. Navedeni problemi su glavni razlog zbog kojeg smo se odlučili na healthbase, kojemu je cilj iskoristiti tehnologiju, uključujući i blockchain, te tako poboljšati trenutno stanje“, ističe osnivač healthbasea Chris Meitner.

On je dodao da  postoje i drugi projekti u blockchainu koji se bave unapređivanjem određenih aspekata zdravstvenog sektora, ali da je njihova prednost što imaju preko 90 zaposlenika, uključujući 32 liječnika zaposlena u njihovim klinikama.

"Budući da razvijamo vlastiti software koji liječnici koriste kako bi poboljšali načina rada, mi smo u poziciji gdje možemo prilagoditi cijeli projekt u skladu s povratnim informacijama naših pružatelja usluge i pacijenata naših klinika", ističe Meitner.

Healthbase je ujedno ICO (Initial Coin Offering) projekt s iskustvom u području manipulacije zdravstvenim podacima i izradom softvera namijenjenog zdravstvenom sektoru. Njihov tim planira lansirati ICO u prvom kvartalu 2018. s funkcionalnim prototipom. Iako su tehnički detalji, koji se tiču blockchaina te strukture tokena, u aktivnoj fazi izrade, medicinska i blockchain zajednica u Njemačkoj su već sada pokazali veliko zanimanje za taj projekt.

Još iz kategorije

Uz IT platformu Combisa krenula informatizacija maslinarstva u Istri

Uz IT platformu Combisa krenula informatizacija maslinarstva u Istri

18.11.2017. komentiraj

Projekt informatizacije maslinarstva u Istarskoj županiji koji će se realizirati uz pomoć Combisovog rješenja Olive Manager predstavljen je u petak u uljari San Lorenzo Azrri u Vodnjanu. Ovom prilikom je potvrđena uspješna implementacija aplikacije potpisivanjem zapisnika o uspostavi aplikacije Olive Manager između Combisa, Istarske županije i Klastera istarskih maslinara.

Oracle predstavio novu generaciju cloud aplikacija za podršku digitalnoj ekonomiji u Hrvatskoj

Oracle predstavio novu generaciju cloud aplikacija za podršku digitalnoj ekonomiji u Hrvatskoj

17.11.2017. komentiraj

Oracle je ovog tjedna u Zagrebu održao regionalnu konferenciju pod nazivom „Oracle Modern Business Forum“  u sklopu koje je predstavio rješenja koja mogu pomoći hrvatskim brzo rastućim i velikim poduzećima da dodatno ubrzaju vlastitu digitalnu transformaciju i potaknu poslovni rast korištenjem Oracleovih SaaS (softver kao usluga) cloud aplikacija nove generacije, koje sada imaju ugrađenu i umjetnu inteligenciju (AI).

Besplatna aplikacija za javni gradski prijevoz CityBus Zadar sada dostupna i na iOS platformi

Besplatna aplikacija za javni gradski prijevoz CityBus Zadar sada dostupna i na iOS platformi

17.11.2017. komentiraj

CityBus Zadar je besplatna mobilna aplikacija za javni gradski prijevoz u gradu Zadru koja je od 15.11 dostupna i za iOS operacijski sustav. Aplikacija se može besplatno preuzeti putem Google Play trgovine ili App Store-a. Aplikacija je također proširena na područje cijele Zadarske županije koja nudi različite funkcionalnosti.