Fujitsu Day u Zagrebu okupio više od 120 ICT stručnjaka

Fujitsu Day u Zagrebu okupio više od 120 ICT stručnjaka

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

U dvorani Panorama zagrebačkog hotela Westin održan je prvi Fujitsu Day Hrvatska, koji je okupio više od 120 ICT stručnjaka i poduzetnika. Pod motom Human centric innovation – Digital co-creation razgovaralo se o najnovijim tehnološkim trendovima i najaktualnijim temama kao što su, primjerice, digitalna transformacija, podatkovni centri u eri digitalne transformacije i Windows Server 2016.

Nakon uvodnog govora u kojem je sudionike pozdravio Darko Račič, voditelj predstavništva Fujitsua za Hrvatsku i Sloveniju, Juan Porcar, podpredsjednik i direktor Fujitsua za CEE, Rusiju i CIS te Afriku predstavio je Fujitsuovu viziju tehnologije koja kreće od korisnika, odnosno stavlja ga u središte inovacije. Naveo je i praktične primjere primjene četiri temelja digitalne transformacije (Internet of Things, cloud, sigurnost i AI (umjetna inteligencija)), koji su na najbolji način ilustrirali primjenu tehnologije koja izravno utječe na kvalitetu života. Primjer madridske bolnice San Carlos, koja se bavi liječenjem mentalnih bolesti, ilustrirao je kako se uz pomoć deep learning tehnologije može razviti rješenje koje pomaže liječnicima da predvide kritične slučajeve na temelju analize velikog broja liječničkih kartona ( više od 36.000). Riječ je o eksperimentalnom rješenju koje ukazuje na smjer razvoja zdravstva uz pomoć tehnologije u budućnosti.

Domagoj Draženović iz Microsofta tijekom svog izlaganja predstavio je nove značajke Windows Servera 2016, među kojima su unaprijeđena zaštita poslovanja, IT efikasnost i produktivnost te integrirana rješenja za tranziciju prema cloud serverima. Matjaž Sobočan iz Commvaulta naglasio je da je digitalna transformacija stvarnost koja od tvrtki i organizacija traži brojne prilagodbe i promjenu poslovnog modela, no na raspolaganju su brojni alati koji je mogu olakšati. Program konferencije zatvorila je trenerica Načela uspjeha Iva Bele koja je održala predavanje Tajne navike uspješnih ljudi.

Prvi Fujitsu Day Hrvatska uz kvalitetna predavanja i niz praktičnih primjera, donio je i priliku za networking, druženje i razmjenu ideja i iskustava između članova hrvatske IT zajednice.

Još iz kategorije

Stevenson: Energijom će se trgovati putem „energetskog interneta“

Stevenson: Energijom će se trgovati putem „energetskog interneta“

24.05.2018. komentiraj

Prvog dana 12. Combis konferencije u Poreču veliki broj sudionika privuklo je dugo najavljivano plenarno predavanje powered by HT 'The Future and What to do About it' jednog od najcjenjenijih svjetskih futurista Marka Stevensona. Stevenson je publici pružio svoja predviđanja za budućnost te istaknuo kakve se promjene u društvu događaju u pogledu tehnologije, energije, upravljanja, zdravstva i trgovine. Stevenson je pojasnio i zašto je 'business as usual' razmišljanje zapravo recept za katastrofu.Prvog dana 12. Combis konferencije u Poreču veliki broj sudionika privuklo je dugo najavljivano plenarno predavanje powered by HT 'The Future and What to do About it' jednog od najcjenjenijih svjetskih futurista Marka Stevensona. Stevenson je publici pružio svoja predviđanja za budućnost te istaknuo kakve se promjene u društvu događaju u pogledu tehnologije, energije, upravljanja, zdravstva i trgovine. Stevenson je pojasnio i zašto je 'business as usual' razmišljanje zapravo recept za katastrofu.

Combis konferencija otvorena najavom rekordnog broja dodatnih događanja

Combis konferencija otvorena najavom rekordnog broja dodatnih događanja

23.05.2018. komentiraj

Otvoreno je 12. izdanje Combis konferencije u Poreču, jedne od vodećih ICT konferencija koja je ove godine okupila više od 500 sudionika – etabliranih ICT stručnjaka i onih koji će to tek postati - studenata računalnih fakulteta. Na službenom otvaranju konferencije sudionicima su se predstavili mladi talenti iz Combisa koji su u vrijeme začetka Combis konferencije bili još u srednjoškolskim klupama. Karla Karin, Antonija Šimić, Ilija Ranogajec, Mario Car i Mario Malenica su na mladenački jedinstven način uveli sudionike konferencije u bogat trodnevni konferencijski sadržaj te dokazali da je COMBISu snažan fokus na mladim talentima unutar kompanije, jer kao što su i sami primijetili, malo je tvrtki koje s punim povjerenjem ističu mlade na važnim događanjima.

Švedska fintech tvrtka Instantor predstavila novi proizvod za procjenu rizika za zajmove

Švedska fintech tvrtka Instantor predstavila novi proizvod za procjenu rizika za zajmove

23.05.2018. komentiraj

Švedska fintech tvrtka Instantor predstavila je novi proizvod Insight, za kojeg ističu da će transformirati način na koji financijske organizacije procjenjuju rizik za podnositelje zahtjeva za zajmove.