Fujitsu Day u Zagrebu okupio više od 120 ICT stručnjaka

Fujitsu Day u Zagrebu okupio više od 120 ICT stručnjaka

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

U dvorani Panorama zagrebačkog hotela Westin održan je prvi Fujitsu Day Hrvatska, koji je okupio više od 120 ICT stručnjaka i poduzetnika. Pod motom Human centric innovation – Digital co-creation razgovaralo se o najnovijim tehnološkim trendovima i najaktualnijim temama kao što su, primjerice, digitalna transformacija, podatkovni centri u eri digitalne transformacije i Windows Server 2016.

Nakon uvodnog govora u kojem je sudionike pozdravio Darko Račič, voditelj predstavništva Fujitsua za Hrvatsku i Sloveniju, Juan Porcar, podpredsjednik i direktor Fujitsua za CEE, Rusiju i CIS te Afriku predstavio je Fujitsuovu viziju tehnologije koja kreće od korisnika, odnosno stavlja ga u središte inovacije. Naveo je i praktične primjere primjene četiri temelja digitalne transformacije (Internet of Things, cloud, sigurnost i AI (umjetna inteligencija)), koji su na najbolji način ilustrirali primjenu tehnologije koja izravno utječe na kvalitetu života. Primjer madridske bolnice San Carlos, koja se bavi liječenjem mentalnih bolesti, ilustrirao je kako se uz pomoć deep learning tehnologije može razviti rješenje koje pomaže liječnicima da predvide kritične slučajeve na temelju analize velikog broja liječničkih kartona ( više od 36.000). Riječ je o eksperimentalnom rješenju koje ukazuje na smjer razvoja zdravstva uz pomoć tehnologije u budućnosti.

Domagoj Draženović iz Microsofta tijekom svog izlaganja predstavio je nove značajke Windows Servera 2016, među kojima su unaprijeđena zaštita poslovanja, IT efikasnost i produktivnost te integrirana rješenja za tranziciju prema cloud serverima. Matjaž Sobočan iz Commvaulta naglasio je da je digitalna transformacija stvarnost koja od tvrtki i organizacija traži brojne prilagodbe i promjenu poslovnog modela, no na raspolaganju su brojni alati koji je mogu olakšati. Program konferencije zatvorila je trenerica Načela uspjeha Iva Bele koja je održala predavanje Tajne navike uspješnih ljudi.

Prvi Fujitsu Day Hrvatska uz kvalitetna predavanja i niz praktičnih primjera, donio je i priliku za networking, druženje i razmjenu ideja i iskustava između članova hrvatske IT zajednice.

Još iz kategorije

Uz IT platformu Combisa krenula informatizacija maslinarstva u Istri

Uz IT platformu Combisa krenula informatizacija maslinarstva u Istri

18.11.2017. komentiraj

Projekt informatizacije maslinarstva u Istarskoj županiji koji će se realizirati uz pomoć Combisovog rješenja Olive Manager predstavljen je u petak u uljari San Lorenzo Azrri u Vodnjanu. Ovom prilikom je potvrđena uspješna implementacija aplikacije potpisivanjem zapisnika o uspostavi aplikacije Olive Manager između Combisa, Istarske županije i Klastera istarskih maslinara.

Oracle predstavio novu generaciju cloud aplikacija za podršku digitalnoj ekonomiji u Hrvatskoj

Oracle predstavio novu generaciju cloud aplikacija za podršku digitalnoj ekonomiji u Hrvatskoj

17.11.2017. komentiraj

Oracle je ovog tjedna u Zagrebu održao regionalnu konferenciju pod nazivom „Oracle Modern Business Forum“  u sklopu koje je predstavio rješenja koja mogu pomoći hrvatskim brzo rastućim i velikim poduzećima da dodatno ubrzaju vlastitu digitalnu transformaciju i potaknu poslovni rast korištenjem Oracleovih SaaS (softver kao usluga) cloud aplikacija nove generacije, koje sada imaju ugrađenu i umjetnu inteligenciju (AI).

Besplatna aplikacija za javni gradski prijevoz CityBus Zadar sada dostupna i na iOS platformi

Besplatna aplikacija za javni gradski prijevoz CityBus Zadar sada dostupna i na iOS platformi

17.11.2017. komentiraj

CityBus Zadar je besplatna mobilna aplikacija za javni gradski prijevoz u gradu Zadru koja je od 15.11 dostupna i za iOS operacijski sustav. Aplikacija se može besplatno preuzeti putem Google Play trgovine ili App Store-a. Aplikacija je također proširena na područje cijele Zadarske županije koja nudi različite funkcionalnosti.