Dell EMC predstavio 14. generaciju PowerEdge poslužitelja

Dell EMC predstavio 14. generaciju PowerEdge poslužitelja

Foto: Dell EMC

Dell EMC je najavio dostupnost nove generacije svojih najprodavanijih poslužitelja kako bi pomogao klijentima da ubrzaju svoju IT transformaciju. Dizajn 14. generacije PowerEdge poslužiteljskog portfelja tvori skalabilnu, automatiziranu i sigurnu računalnu platformu za tradicionalne i cloud-nativne aplikacije, baziranu na novim Intel Xeon Scalable procesorima.

“Četrnaesta generacija Dell EMC PowerEdge poslužitelja poboljšava svjetski najprodavaniji poslužiteljski portfelj, dizajniran da bi pogonio IT transformaciju naših klijenata. Naša moderna infrastrukturna rješenja odsad diktiraju igru u današnjoj digitalnoj ekonomiji. S našom 'cyber-resilient' arhitekturom i inovacijama u segmentu performansi, omogućavamo klijentima da ostvare svoj poslovni potencijal”, rekao je predsjednik Divizije poslužiteljskih rješenja u Dell EMC-u Ashley Gorakhpurwalla.

Skalabilna poslovna arhitektura PowerEdge poslužitelja pomaže korisnicima da učinkovito odgovore na zahtjeve u poslovnom okruženju pomoću boljih performansi za tradicionalna, virtualna i cloud-nativna radna opterećenja u softverski-definiranom podatkovnom centru. Novi portfelj poslužitelja, visoko-optimiziran za NVMe pohranu, pomaže korisnicima ubrzati raspodjelu softverski-definirane pohrane podataka i stack-ove hiper-konvergirane infrastrukture.

OpenManage Enterprise sa snažnim RESTful API, nudi alate za automatsku dodjelu, osvježavanje, motrenje i održavanje. Robusna cyber-otporna arhitektura omogućuje korisnicima da zaštite, otkriju, oporave i umirove poslužitelje kroz Kriptografski pouzdani 'boot', zaključavanje i brisanje sustava. Poslužitelji će biti inkorporirani u uređaje za pohranu i podatkovne uređaje, hiper-konvergirane uređaje i serije, hibridne cloud platforme, 'ready nodove i bundlove' i ostala rješenja iz Dell EMC-a.

PowerEdge R940, R740, R740xd, R640, i C6420 poslužitelji već su sada dostupni diljem svijeta. Modeli FC640 i M640 bit će dostupni kasnije tijekom godine, kao i Dell EMC rješenja bazirana na PowerEdge poslužiteljima.

Još iz kategorije

Combis implementirao samoposlužne mjenjačnice u Fini

Combis implementirao samoposlužne mjenjačnice u Fini

22.02.2018. komentiraj

Vodeći pružatelj IT usluga u Hrvatskoj Combis implementirao je ComExchange sustav za samoposlužnu i automatiziranu razmjenu strane valute u hrvatske kune u dvije poslovnice Financijske agencije (Fina). Prvi ComExchange uređaj implementiran je u poslovnici Fine u Rovinju, na adresi Giordano Paliaga 2, dok je drugi pušten u rad 21. veljače na lokaciji Fine u Splitu, na adresi Trg Franje Tuđmana 4 (pristup iz Marmontove). ComExchange rješenje zamišljeno je i nastalo u Combisovom Odjelu samouslužnih rješenja, a realizirano je u suradnji s partnerima - tvrtkom Micro World i tvrtkom ArsBlue, koja je dio NEXI Grupe.

Samsung započeo proizvodnju 30-terabajtnog SSD diska

Samsung započeo proizvodnju 30-terabajtnog SSD diska

22.02.2018. komentiraj

Sve veća potreba za prostorom za pohranu potaknula je proizvođače da ubrzaju razvoj novih uređaja za tu namjenu. Tako je Samsung izvijestio da je započeo s masovnom proizvodnjom SSD diskova kapaciteta od čak 30,72 terabajta.

Nastavljen rast SAP usluga i rješenja u Hrvatskoj

Nastavljen rast SAP usluga i rješenja u Hrvatskoj

21.02.2018. komentiraj

Na lokalnoj razini, u Hrvatskoj, smo na godišnjoj razini ostvarili rast prihoda od prodaje rješenja cloud od 70 posto, rast prihoda od konzaltinga za 150 posto kao i rast  prihoda od prodaje on-premise za 35 posto, ističe Sonja Popovic, direktorica SAP Hrvatska.