Combis u INA-i implementirao najnaprednije rješenje za podatkovne centre

Combis u INA-i implementirao najnaprednije rješenje za podatkovne centre

Vodeći pružatelj IT usluga u Hrvatskoj Combis implementirao je napredno softverski definirano rješenje (SDN) za podatkovne centre u naftnoj kompaniji INA. Projekt se sastojao od implementacije Cisco ACI (Application Centric Infrastructure) rješenja za upravljanje mrežnim okruženjem u podatkovnom centru te migracije servisa.

Combis je realizirao prvu implementaciju Cisco ACI rješenja u Hrvatskoj, koje je bez dileme jedno od najboljih sustava za transformaciju na softverski definiranu tehnologiju - tehnologiju budućnosti.

"Prilagodba mrežnih i sigurnosnih postavki aplikacija dosad je bio zadatak koji je mogao potrajati danima ili čak tjednima. No, uz ovo rješenje automatizira se upravljanje unutar podatkovnog centra, u kojem se prilagodba mrežnih i sigurnosnih postavki aplikacija realizira u minutama. Ovim naprednim pristupom mreži omogućeno je najnaprednije upravljanje unutar podatkovnog centra, brzina i efikasnost", istaknuo je Domagoj Pehar, tehnički direktor Sektora IP komunikacija i sigurnosti u Combisu.

"Projekt smo realizirali zajedno s certificiranim timom u Combisu s kojim smo osigurali visoko dostupan podatkovni centar baziran na tehnologijama i opremi nove generacije. Mogućnost upravljanja kompletnim mrežnim okruženjem u podatkovnom centru s jedne točke znatno skraćuje vrijeme razvoja i implementacije novih aplikacija i servisa - što stvara najnapredniji data centar", rekao je Marko Galetić, rukovoditelj upravljanja mrežnom infrastrukturom u Plavom timu, kompaniji INA Grupe.

"Combis ima široku implementacijsku bazu u području podatkovnih centara, dugogodišnje iskustvo, certifikaciju te iznimni know-how", komentirao je Mate Grbavac, sistem inženjer specijalist u Combisu i tehnički voditelj projekta u INA-i, nositelj svjetski prihvaćene CCIE Data Center certifikacije koja predstavlja najveće postignuće mrežne certifikacije u IT industriji.

Još iz kategorije

Fizičke trgovine koristit će tehnologiju kako bi što bolje upoznale kupce

Fizičke trgovine koristit će tehnologiju kako bi što bolje upoznale kupce

19.01.2018. komentiraj

U modernom svijetu uloga fizičkih trgovina sve je manja, budući da se kupci sve više okreću kupovini iz udobnosti svoga doma. No to ne znači da njihovi prihodi padaju, dapače rastu iz godine u godinu te se između 80 i 90 posto kupovine još uvijek obavlja u fizičkim trgovinama.

Grad Barcelona odbacuje Microsoft i prelazi na Linux i ostali softver otvorenog koda

Grad Barcelona odbacuje Microsoft i prelazi na Linux i ostali softver otvorenog koda

16.01.2018. komentiraj

Grad Barcelona donio je odluku odbaciti Microsoft i njegov prateći softver te se okrenuti Linuxu i Open Source softveru, što znači da su pripreme za migraciju započele, a ona bi trebala završiti do proljeća 2019. godine. Naravno, ta se odluka tiče samo službenih gradskih ureda, institucija i organizacija, a cilj je postići osjetne uštede. Također, na neuspjelom pokušaju Münchena nešto se naučilo i sama migracija neće biti toliko ubrzana ili nagla.

CES 2018: Boscheva rješenja za pametne gradove

CES 2018: Boscheva rješenja za pametne gradove

13.01.2018. komentiraj

Njemačka tvrtka Bosch na ovogodišnjem CES-u predstavlja svoja nova rješenja za pametne gradove. Ona obuhvaćaju rješenja od nove kompaktne jedinice koja mjeri i analizira kvalitetu zraka u stvarnom vremenu, preko sustava koji digitalno nadzire vodostaje rijeka i izdaje rano upozorenje na opasnost od poplave, sve do potpuno automatizirane usluge za pronalaženje parkirnih mjesta.