Combis u INA-i implementirao najnaprednije rješenje za podatkovne centre

Combis u INA-i implementirao najnaprednije rješenje za podatkovne centre

Vodeći pružatelj IT usluga u Hrvatskoj Combis implementirao je napredno softverski definirano rješenje (SDN) za podatkovne centre u naftnoj kompaniji INA. Projekt se sastojao od implementacije Cisco ACI (Application Centric Infrastructure) rješenja za upravljanje mrežnim okruženjem u podatkovnom centru te migracije servisa.

Combis je realizirao prvu implementaciju Cisco ACI rješenja u Hrvatskoj, koje je bez dileme jedno od najboljih sustava za transformaciju na softverski definiranu tehnologiju - tehnologiju budućnosti.

"Prilagodba mrežnih i sigurnosnih postavki aplikacija dosad je bio zadatak koji je mogao potrajati danima ili čak tjednima. No, uz ovo rješenje automatizira se upravljanje unutar podatkovnog centra, u kojem se prilagodba mrežnih i sigurnosnih postavki aplikacija realizira u minutama. Ovim naprednim pristupom mreži omogućeno je najnaprednije upravljanje unutar podatkovnog centra, brzina i efikasnost", istaknuo je Domagoj Pehar, tehnički direktor Sektora IP komunikacija i sigurnosti u Combisu.

"Projekt smo realizirali zajedno s certificiranim timom u Combisu s kojim smo osigurali visoko dostupan podatkovni centar baziran na tehnologijama i opremi nove generacije. Mogućnost upravljanja kompletnim mrežnim okruženjem u podatkovnom centru s jedne točke znatno skraćuje vrijeme razvoja i implementacije novih aplikacija i servisa - što stvara najnapredniji data centar", rekao je Marko Galetić, rukovoditelj upravljanja mrežnom infrastrukturom u Plavom timu, kompaniji INA Grupe.

"Combis ima široku implementacijsku bazu u području podatkovnih centara, dugogodišnje iskustvo, certifikaciju te iznimni know-how", komentirao je Mate Grbavac, sistem inženjer specijalist u Combisu i tehnički voditelj projekta u INA-i, nositelj svjetski prihvaćene CCIE Data Center certifikacije koja predstavlja najveće postignuće mrežne certifikacije u IT industriji.

Još iz kategorije

Canon predstavio sustav brzog tiska na velike formate u boji

Canon predstavio sustav brzog tiska na velike formate u boji

20.04.2018. komentiraj

Tvrtka Canon ovih je dana službeno predstavila Océ ColorWave 9000, sustav za masovni tisak na velike formate u boji. Riječ je o rješenju namijenjenom korisnicima iz područja arhitekture, građevine i proizvodnje.

Hrvatski Telekom uvodi novu cloud uslugu backup i replikacija

Hrvatski Telekom uvodi novu cloud uslugu backup i replikacija

19.04.2018. komentiraj

Hrvatski Telekom u svoju ponudu za poslovne korisnike uvodi novu ICT uslugu koja objedinjuje dvije važne cloud usluge backup i replikaciju. Usluga Veeam backup i replikacija osigurava dostupnost ključnih servisa i podataka kod nepredviđenih situacija te na taj način sprječava ogromne gubitke za  poduzetnike, obrtnike i velike tvrtke.

Francuska izrađuje vlastiti servis za razmjenu poruka zbog straha od curenja podataka

Francuska izrađuje vlastiti servis za razmjenu poruka zbog straha od curenja podataka

19.04.2018. komentiraj

Francuska vlada odlučila se napraviti svoju aplikaciju za razmjenu poruka jer smatra da WhatsApp i Telegram nisu dovoljno sigurni pa bi čak i kriptirane poruke mogle „procuriti“ gdje ne trebaju. Stoga, odluka je pala na alternativu i uskoro bismo trebali vidjeti kako je izvedena i koliko je točno sigurna.