Combis Technology Day posvećen networking rješenjima

Combis Technology Day posvećen networking rješenjima

Combis Technology Day je poludnevno događanje tradicionalno namijenjeno krajnjim korisnicima ICT usluga i rješenja te usmjeren ka najširem segmentu poslovnih korisnika.

Digitalizacija kompanija nezamisliva je bez brze, sigurne i pouzdane mrežne infrastrukture koja omogućuje brzu prilagodbu novim poslovnim aplikacijama. Među aktualnim izazovima spominju se i upravljanje te kontrola mrežnog prometa, (ne)otvorenost platformi, sigurnosni i regulatorni zahtjevi, kao i izazovi skaliranja.

No, pojava SDN-a (Software Defined Neworking) omogućila je primjenu i upravljanje mrežnim funkcijama uz pomoć zasebne softverske komponente koja je neovisna o specifičnostima hardvera, a koja je pojednostavila i ubrzala mnoge procese. Iz tog razloga, očekuje se da će tržište softverski definiranih mreža ili SDN-a snažno rasti u nadolazećem razdoblju.

Cisco, svjetski proizvođač mrežne opreme i rješenja, prepoznao je SDN trend i osmislio DNA (Digital Network Architecture) koncept ili koncept napredne digitalne mrežne arhitekture, koji nudi brojne prednosti i koji kreira razliku u kvaliteti korisničkog iskustva. DNA ima široku primjenu u digitalizaciji kompanija, o čemu će biti riječi na nadolazećem Combis Technology Dayu, poludnevnom događanju koje Combis organizira u suradnji s tvrtkom Cisco.

Na ovogodišnjem, šestom izdanju spomenutog događanja, među temama će se naći i Big Data i druge tehnologije koje doprinose digitalizaciji poslovanja unutar tvrtki. Tako se među najavljenim sadržajem nalazi studija slučaja koja će sudionicima pokazati na koji način se može osigurati najbolje korisničko iskustvo bez obzira na geografsku lokaciju korisnika te kako je moguće s više podatkovnih centara omogućiti dostupnost 'business critical' usluga neovisno o lokaciji korisnika i podatkovnog centra.

Bit će predstavljena i revolucija u dizajnu lokalnih mreža gdje će se pokazati kako nova generacija SD-Access rješenja uvodi automatizaciju u dizajnu i konfiguriranju mreža te na koji način je moguće poboljšati sigurnost kroz unifikaciju mrežnih politika, unaprijediti mobilnost korisnika te u konačnici dobiti i opipljive podatke o tome kako korisnici percipiraju mrežnu uslugu. Također, sudionici će saznati koje sve inovacije u kolaboraciji donosi korištenje Cisco Spark rješenja.

Kako su networking rješenja neizostavna ICT tema, Combis je nedavno pokrenuo web portal networking.combis.hr namijenjen upravo mrežama nove generacije.

Combis Technology Day održat će se 27. veljače, a prijave traju do 22. veljače. Broj mjesta je ograničen, a više informacija možete saznati na službenim stranicama događanja.

Još iz kategorije

IBM predstavio najmanje računalo na svijetu

IBM predstavio najmanje računalo na svijetu

22.03.2018. komentiraj

IBM je na svojoj Think 2018 konferenciji u Las Vegasu predstavio računalo veličine 1mm x 1mm koje ima jednaku procesnu moć kao IBM-ovo desktop računalo s početka 90-ih godina. Ovo mikroskopsko računalo predviđeno je kao potrošno a ugrađivalo bi se u etikete i pakiranja kao što su barkodovi, praćenja i prijave kretanja robe u transportu.

Combis po prvi put na 3T konferenciji predstavio Excursor

Combis po prvi put na 3T konferenciji predstavio Excursor

21.03.2018. komentiraj

Tvrtka Combis je na 3T - Tourism, Travel & Tech konferenciji ekskluzivno predstavila novu digitalnu platformu za podršku u prodaji i oglašavanju izleta i drugog  vanpansionskog sadržaja - Excursor.

Nimbus data izradio SSD od 100 TB

Nimbus data izradio SSD od 100 TB

21.03.2018. komentiraj

Potreba za pohranom podataka sve je veća, što proizvođače diskova dodatno motivira kako bi na tržište plasirali uređaje kapaciteta kakav nikad nije viđen, odnosno, koji bi mogao zadovoljiti potrebe zahtjevnih korisnika. U tom smjeru otišao je Nimbus Data sa svojim Nimbus Data ExaDrive DC100 kapaciteta stotinu terabajta (100TB), što nitko još nije uspio dostići.