Canon predstavio mrežnu kameru ME20F-SH za snimanje u uvjetima slabog osvjetljenja

Canon predstavio mrežnu kameru ME20F-SH za snimanje u uvjetima slabog osvjetljenja

Foto: Canon

Europska podružnica tvrtka Canon predstavila je mrežnu kameru ME20F-SH namijenjenu snimanju u uvjetima slabog osvjetljenja. Kao sestrinski proizvod kameri ME20F-SH, model ME20F-SHN koji se sada može povezati s mrežom dodatno proširuje Canonovu ponudu svenamjenskih kamera za snimanje slika s vjernim bojama i u Full HD razlučivosti i u uvjetima slabog osvjetljenja.

Kamera ME20F-SHN opremljena je Full Frame 35-milimetarskim CMOS senzorom razlučivosti 2,26 MP i procesorom DIGIC DV 4, pa i u uvjetima vrlo slabog osvjetljenja nudi oštre Full HD videozapise u boji s niskom razinom šuma. Pikseli senzora i sklopovi za očitavanje koriste Canonove vlasničke tehnologije kako bi smanjili šum i ponudili iznimno veliku osjetljivost.

Uz maksimalan ISO veći od 4 milijuna (+75 db) ME20F-SHN može snimiti objekte osvijetljene s manje od 0,0005 luksa. Uklanjanjem filtra za rezanje infracrvenog svjetla pri snimanju u infracrvenom načinu rada pri slabom se osvjetljenju mogu snimiti i još sitniji detalji.

Kao kod Canonove linije Cinema EOS, ova mrežna kamera na izborniku Custom Picture (Prilagođena slika) nudi Canon Log i Wide DR koji omogućuju širok dinamički raspon do 12 stupnjeva (800 %), a time i slike visoke kvalitete u cijelom rasponu osvijetljenosti. Izbornik Custom Picture nadograđen je funkcijom za oštru sliku koja u dobro osvijetljenim okruženjima omogućuje oštru sliku, a nisku razinu šuma pri slabom svjetlu.

ME20F-SHN ima priključke Ethernet, 3G/HD-SDI i HDMI, pa odgovara raznim uređajima s različitim videoizlazima i razne korisničke primjene. Za lokalni nadzor ME20F-SHN ima priključke 3G/HD-SDI i HDMI, dok Ethernet priključak omogućuje daljinsko upravljanje postavkama kamere, nadzor i snimanje preko web-preglednika, mobilnih uređaja ili nekog drugog softvera za upravljanje videozapisima. Utor za microSD karticu podržava snimanje i reprodukciju izravno s microSD kartice.

Za jeftiniji automatski nadzor (bez ljudske intervencije) tu je šest ugrađenih funkcija za analizu videozapisa, dok ulazno-izlazno sučelje za alarm omogućuje aktivaciju automatiziranog snimanja i izlaza na vanjske uređaje prepoznavanjem pokreta i ulaznih podataka alarma.

Uz funkciju smanjenja količine podataka specifičnog za područje (Area-specific Data Size Reduction, ADSR) ME20F-SHN nudi korisnicima snimanje apsolutnih detalja u određenim područjima od posebne važnosti uz istovremeno smanjenje razlučivosti na drugim područjima slike radi smanjenja mrežnog opterećenja. Za laku integraciju s postojećim sustavima za videonadzor, ME20F-SHN podržava cijelu lepezu softvera za upravljanje videozapisima preko protokola Canon WebView i ONVIF.

Operateri mogu odabrati objektiv za sve scenarije snimanja i prateću opremu, pazeći na detalje kao što su kut gledanja i razina svjetline. Uz EF nosač sa sustavom pričvršćivanja Cinema Lock, kamera ME20F-SHN kompatibilna je s cijelim nizom objektiva iz Canonove ponude, uključujući one za zumiranje, s fiksnom fokalnom duljinom te odabrane objektive Cine Servo radi što veće kontrole.

Podrška za PoE+ omogućuje da se prijenos podataka preko Etherneta i napajanje električnom energijom odvijaju preko jednog LAN kabela, što pak olakšava jednostavnu i brzu montažu kamere, koju odlikuje kompaktno kućište i lagan dizajn.

Još iz kategorije

Microsoftove Android aplikacije nude najbolje Windows mobilno iskustvo

Microsoftove Android aplikacije nude najbolje Windows mobilno iskustvo

12.12.2017. komentiraj

Windows Mobile doživio je velik neuspjeh i to nije nikakva tajna, ali Microsoft time nije odustao od tržišta pametnih telefona. Samo, umjesto hardverskog dijela okrenuo se softverskom i prema prvim saznanjima čini se da ta strategija funkcionira odlično, samo se treba malo proširiti u zajednici.

Holografski 3D printer kreira objekte u sekundama umjesto satima

Holografski 3D printer kreira objekte u sekundama umjesto satima

11.12.2017. komentiraj

Iznimno korisni uređaji svakako su 3D pisači, ali velika im je slabost što trebaju iznimno dug period za uistinu napraviti ono što korisnik želi. To je zato što se svaki sloj mikroskopske veličine stavlja jedan po jedan te tako sve dok se pažljivo ne kreira zacrtani objekt. U trenucima kad je brzina primarna stavka u poslovanju i našim životima, naravno da takva situacija ne zadovoljava, no dolazi se do rješenja i za tako nešto.

Virtual CPE (vCPE) softver i hardver do 2021. godine dosegnut će 3 milijarde dolara

Virtual CPE (vCPE) softver i hardver do 2021. godine dosegnut će 3 milijarde dolara

10.12.2017. komentiraj

Mrežne funkcije na „rubu“ tvrtke, kao što su usmjeravanje, sigurnost i optimizacija za WAN, povijesno su isporučivane putem namjenskih uređaja za fizičku mrežu implementiranu na „rubu“ poslovne mreže. Pod novom paradigmom virtualne CPE (vCPE), ove se mrežne funkcije isporučuju na virtualnom višenamjenskom robnom infrastrukturom, koja se danas široko naziva u industriji kao uCPE. Umjesto nekoliko fizičkih uređaja na rubu mreže, virtualni CPE ima za cilj iskoristiti nekoliko virtualnih mrežnih funkcija na jednom (ili višestrukom) hardverskom uređaju.