Zašto startupi preferiraju Python

Zašto startupi preferiraju Python

Foto: DepositPhotos

Programski jezik Python već je iznimno popularan, ali ujedno je i najbrže rastući na tržištu jer ga developeri itekako preferiraju, posebno kad su dio nekog od startupa. Nije to ništa čudno, radi se o vrlo jednostavnom i korisnom programskom jeziku, što mu je i omogućilo ponosnu brojku od 40 milijuna developera koji se njime služe diljem svijeta.

Ali, zašto je Python baš toliko koristan za startupe? Postoji više odgovora i ponudit ćemo ih u nastavku teksta te možda pomoći nekome da se odluči upravo za ovaj programski jezik u svom radu.

1. Prijateljski nastrojen

Python ima jednostavnu sintakstu, iznimno je čitljiv i samim time početnicima idealan. Ovaj programski jezik može gotovo sve, a pomaže i činjenica što ima ugrađen poseban rječnik strukture podataka (eng., dictionary data structure). S njime se radi na web aplikacijama, korisničkim sučeljima, analizi podataka, statistici...

2. Brzina i produktivnost

S obzirom da Python ima dizajn koji je orijentiran oko samog objekta, omogućava bolju kontrolu procesa i bolju integraciju, što povećava produktivnost, ali i brzinu samog rada. Samim time se preferira i za rad na kompleksnim mrežnim aplikacijama.

3. Pomaže suočiti se s kompleksnim zadaćama

Većina startupa bazirano je na webu, a s obzirom da Python nudi integraciju s raznim sustavima, skraćuje vrijeme i direktno pomaže u rješavanju kompleksnih zadaća. Uz sve, Python nudi skalabilnost, koja je bitna za širenje poslovanja u budućnosti.

4. Mali timovi su dovoljni

Lako je sačuvati rad ili dokumentirati sami koncept u nastajanju te se okretati novim idejama ukoliko se čini da prvotna neće moći biti izvedena kako je zamišljeno. Idealno za manje timove, koji mogu na ovaj način istovremeno raditi na više stvari odjednom i biti bezbrižniji.

5. Prilika za bržu zaradu

Vrijeme je novac, s obzirom da je Python brz, nudi priliku za bržu zaradu.

6. Podrška

Na vrhunskoj je razini i to je ono što developeri ističu kad rade s Pythonom i naiđu na neki od tehničkih problema.

7. Lakše kreiranje prototipa poslovanja

Uz Python je lakše raditi preko već postojećeg rada, a s obzirom da već ima postojeći prototip kako startup treba funkcionirati, lakše je početi. Osim ako ne želite ići potpuno svojim putem. Ali, u današnjem svijetu najbitnije je što prije podići startup na noge, a Python nudi uistinu idealnu priliku za to, čak i onima s manje iskustva.

Još iz kategorije

Ulaganje u inovacije na području interne revizije ključno je za ostvarenje vrijednosti poduzeća

Ulaganje u inovacije na području interne revizije ključno je za ostvarenje vrijednosti poduzeća

24.03.2018. komentiraj

Kako se tempo inovacija ubrzava, tako je pred internim revizorima sve veći izazov da svojim organizacijama pomognu u osiguravanju djelotvornosti procesa i kontrola, istovremeno pružajući podršku poticanju rasta poslovanja. Nova studija PwC-a pod nazivom „Moving at the speed of innovation: The foundational tools and talents of technology-enabled Internal Audit“ otkriva da su naprednije funkcije interne revizije uspostavljene u odjelima s jedinstvenom tehnološkom i kadrovskom strategijom.

INFOGRAFIKA: Pravi novac od video igara dolazi iz softvera

INFOGRAFIKA: Pravi novac od video igara dolazi iz softvera

23.03.2018. komentiraj

Industrija vezana uz video igre prečesto gleda samo hardverski dio poslovanja, iako je već dulje vrijeme jasno da istinski novac donosi softver. Dokazuju to u svom istraživanju ESA (Entertainment Software Association) i NPD Group.

Amazon skočio na drugo mjesto najvrjednijih tvrtki na svijetu

Amazon skočio na drugo mjesto najvrjednijih tvrtki na svijetu

23.03.2018. komentiraj

Afera vezana uz Cambridge Analytica narušila je vrijednost nekih tehnoloških kompanija, među kojima je najviše pogođen Facebook, a nešto manje i Googleova matična kompanija Alphabet. U takvoj situaciji Amazon je postao druga najbogatija kompanija na svijetu i trenutno je na 768 milijuna američkih dolara vrijednosti.