Veritas vodeći u dva Gartnerova magična kvadranta

Veritas vodeći u dva Gartnerova magična kvadranta

Foto: DepositPhotos

Tvrtka Veritas proglašena je vodećim proizvođačem rješenja za arhiviranje podataka u velikim poslovnim sustavima prema Gartnerovom Magičnom kvadrantu. Ta se kompanija na toj poziciji nalazi već četrnaestu godinu za redom.

Gartnerovi kriteriji po kojima ocjenjuje proizvođače rješenja uključuju razumijevanje tržišta i razinu objedinjenosti ponude, prodajnu strategiju, strategiju proizvoda, poslovni model te vertikalnu industrijsku strategiju. Također se uzimaju u obzir inovacije, geografska strategija, sposobnost postizanja konkretnih rezultata temeljem proizvoda kao i općenitu isplativost i primjenjivost rješenja. Još se ocjenjuju i sustav cijena, dosadašnji nastup i uspjeh na tržištu, uspješnost marketinga, te konkretna korisnička iskustva s proizvodom i način poslovanja.

Nakon ovog priznanja, u tvrtki, kažu, još snažnije vjeruju u način na koji dokazuju svoju vodeću poziciju na tržištu. Veritas je također proglašen vodećim u Magičnom kvadrantu na području stvaranja sigurnosnih kopija podatkovnih centara i povrat podataka, a nalazi se i na vrhu liste tvrtki s najvećim prihodom među vodećim tvrtkama koje proizvode rješenja za sigurnosnu pohranu i povrat podataka.

"U vrijeme kada su glavne teme usklađenost s regulativom koja propisuje koji se podaci smiju čuvati i koliko, Veritas pokazuje svoju predanost u pomaganju korisnicima da što lakše upravljaju podacima koji najbrže rastu, a koji ih mogu izložiti potencijalno vrlo opasnim sigurnosnim ranjivostima ili neželjenim curenjima osobnih informacija iz organizacije. Za Veritas, nevjerojatno je veliko postignuće da u tako značajnom izvještaju kao što je Gartnerov Magični kvadrant bude proglašen vodećom tvrtkom već 14. godinu zaredom", naglasio je izvršni potpredsjednik Veritasa i glavni direktor za proizvode Mike Palmer.

Još iz kategorije

Apple potvrdio kupovinu servisa Shazam

Apple potvrdio kupovinu servisa Shazam

12.12.2017. komentiraj

Jedan od ranih hitova među aplikacijama na iPhoneu bio je servis Shazam koji je nakon samo nekoliko taktova prepoznavao o kojoj se pjesmi radi. Apple je početkom ovog tjedna kupio istoimenu tvrtku kako bi ojačao tržišnu poziciju svoje Music usluge.

Tržište Interneta stvari do 2021. vrijedit će 1,1 bilijuna dolara

Tržište Interneta stvari do 2021. vrijedit će 1,1 bilijuna dolara

12.12.2017. komentiraj

Internet stvari (IoT) raste konstantno, a s dolaskom mobilne mreže pete generacije (5G), stvari će krenuti nevjerojatnom brzinom prema naprijed pa IDC procjenjuje da će kompletno tržište koje ga se tiče do 2021. godine vrijediti 1,1 bilijuna američkih dolara.

HTC nastavio nizati loše poslovne rezultate

HTC nastavio nizati loše poslovne rezultate

11.12.2017. komentiraj

HTC je već duže vrijeme u financijskom kaosu, no čini se da tvrtka ne uspjeva naći način da to stanje poboljša. Najnoviji objavljeni financijski podaci pokazuju novi značajan pad prihoda u studenom, u odnosu na isto razdoblje prošle godine pad je visokih 26 posto.