Veritas vodeći u dva Gartnerova magična kvadranta

Veritas vodeći u dva Gartnerova magična kvadranta

Foto: DepositPhotos

Tvrtka Veritas proglašena je vodećim proizvođačem rješenja za arhiviranje podataka u velikim poslovnim sustavima prema Gartnerovom Magičnom kvadrantu. Ta se kompanija na toj poziciji nalazi već četrnaestu godinu za redom.

Gartnerovi kriteriji po kojima ocjenjuje proizvođače rješenja uključuju razumijevanje tržišta i razinu objedinjenosti ponude, prodajnu strategiju, strategiju proizvoda, poslovni model te vertikalnu industrijsku strategiju. Također se uzimaju u obzir inovacije, geografska strategija, sposobnost postizanja konkretnih rezultata temeljem proizvoda kao i općenitu isplativost i primjenjivost rješenja. Još se ocjenjuju i sustav cijena, dosadašnji nastup i uspjeh na tržištu, uspješnost marketinga, te konkretna korisnička iskustva s proizvodom i način poslovanja.

Nakon ovog priznanja, u tvrtki, kažu, još snažnije vjeruju u način na koji dokazuju svoju vodeću poziciju na tržištu. Veritas je također proglašen vodećim u Magičnom kvadrantu na području stvaranja sigurnosnih kopija podatkovnih centara i povrat podataka, a nalazi se i na vrhu liste tvrtki s najvećim prihodom među vodećim tvrtkama koje proizvode rješenja za sigurnosnu pohranu i povrat podataka.

"U vrijeme kada su glavne teme usklađenost s regulativom koja propisuje koji se podaci smiju čuvati i koliko, Veritas pokazuje svoju predanost u pomaganju korisnicima da što lakše upravljaju podacima koji najbrže rastu, a koji ih mogu izložiti potencijalno vrlo opasnim sigurnosnim ranjivostima ili neželjenim curenjima osobnih informacija iz organizacije. Za Veritas, nevjerojatno je veliko postignuće da u tako značajnom izvještaju kao što je Gartnerov Magični kvadrant bude proglašen vodećom tvrtkom već 14. godinu zaredom", naglasio je izvršni potpredsjednik Veritasa i glavni direktor za proizvode Mike Palmer.

Još iz kategorije

ENT nastavlja sa stabilnim poslovanjem

ENT nastavlja sa stabilnim poslovanjem

23.02.2018. komentiraj

Ericsson Nikola Tesla Grupa ostvarila je u 2017. prihode od prodaje u iznosu od 1.481,6 milijuna kuna, 6,9% manje u odnosu na prethodnu godinu. U ukupnim prihodima od prodaje udio domaćeg tržišta čini 18,7%, usluge za Ericsson 62,5% (od toga 12,1% čine usluge upravljanja u Hrvatskoj), dok ostala izvozna tržišta sudjeluju s 18,8%. Prodaja u segmentu Mreža iznosi 739,3 milijuna kuna (2016.: 806,5 milijuna kuna), u segmentu Digitalnih usluga 559,6 milijuna kuna (2016.: 593,1 milijuna kuna), u segmentu Usluga upravljanja 178,9 milijuna kuna (2016.: 185,9 milijuna kuna), ostalo 3,8 milijuna kuna (2016.: 6,1 milijuna kuna). Bruto dobit iznosi 150,9 milijuna kuna (2016.: 189,8 milijuna kuna), što je manje za 20,5% u odnosu na prethodnu godine. Bruto marža bilježi pad na 10,2% (2016.: 11,9%), kao posljedica rezerviranja i  prilagodbi po projektu s kupcem te negativnog utjecaja tečajnih razlika.

Edukacija i prekvalifikacija ključni za prilagodbu radnika na automatizaciju

Edukacija i prekvalifikacija ključni za prilagodbu radnika na automatizaciju

23.02.2018. komentiraj

Novo izvješće koje je objavio PwC proučava učinke triju, međusobno povezanih, faza automatizacije, u razdoblju do 2030-ih godina. Automatizacija će, ističu, značajno utjecati na zaposlenost ljudi i njihove uloge u ekonomiji budućnosti.

Logitech proglašen jednom od deset najinovativnijih tvrtki

Logitech proglašen jednom od deset najinovativnijih tvrtki

23.02.2018. komentiraj

Magazin Fast Company na svoju je listu deset najinovativnijih kompanija u području dizajna uvrstio i poznatog proizvođača periferije Logitech. Fast Company vodeći je američki poslovni magazin s fokusom na inovaciju u tehnologiji, biznisu i dizajnu. Ljestvicu najinovativnijih tvrtki uređuje više od trideset urednika, novinara i suradnika magazina. Prijavilo se više od 1.500 tvrtki iz cijelog svijeta, a odabrano ih je samo deset.