TOP 10 tvrtki koje najviše zarađuju na video igrama

TOP 10 tvrtki koje najviše zarađuju na video igrama

Foto: Fotolia

Igre su bitan segment zarade u zabavnoj industriji, a to potvrđuju vrlo jasno prihodi koje kompanije ostvaruju od tog dijela tržišta. Na listi objavljenoj od strane Newzoo obuhvaćeno je deset najboljih, ali to je više nego dovoljno da bi se moglo shvatiti kakav se novac okreće u svijetu video igara.

Kineski Tencent na prvom je mjestu s prihodima od 7,4 milijardi američkih dolara. Naime, ta kompanija pod sobom ima Riot Games, koji je proizveo planetarno popularnu igru League of Legends, a ima i udio u Activision Blizzardu. No, nalazi se na još toliko raznih strana da je teško i pobrojati, pa ne čudi da drugoplasirani Sony zaostaje skoro za dvostruko sa svojih 4,3 milijardi dolara prihoda od video igara nakon prve polovice 2017.

Activison Blizzard je na trećem mjestu s 3,4 milijardi dolara, Microsoft je uprihodio 200 milijuna dolara manje, a Apple 400 milijuna manje. Elcetronic Arts uprihodio je tri milijarde, NetEase 2,9 milijardi, Google 2,1 milijardi, Bandai Namco 1,1 milijardi i Nexon milijardu dolara.

Dakle, tržište video igara u konstantno je rastu, uživa, razvija se i iznimno je potentno.

Još iz kategorije

Uz novu mobilnu aplikaciju brže i jednostavnije do informacija o EU natječajima

Uz novu mobilnu aplikaciju brže i jednostavnije do informacija o EU natječajima

21.04.2018. komentiraj

Kako bi korisnicima EU sredstava omogućilo brži i jednostavniji pristup informacijama iz svijeta EU fondova, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije razvilo je aplikaciju za mobilne telefone pod nazivom EUfondovi. Putem ove aplikacije moguće je primati obavijesti o svim aktualnostima, novim natječajima, edukacijama i raznim drugim događanjima iz područja EU fondova.

Vlada ukida još jedan set parafiskalnih nameta poduzetnicima

Vlada ukida još jedan set parafiskalnih nameta poduzetnicima

21.04.2018. komentiraj

Stupanjem na snagu Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o razvrstavanju poslovnih subjekata prema Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti 2007. − NKD 2007., od 21. travnja 2018. ukida se obveza plaćanja svih naknada poslovnih subjekata vezanih za Registar poslovnih subjekata Državnog zavoda za statistiku koje se odnose na upis/promjenu/brisanje/prijepis Obavijesti o razvrstavanju prema NKD-u i Eurocertifikatu (Obavijest o razvrstavanju na engleskom jeziku).

Kakva je razlika u plaćama muškaraca i žena u Europi

Kakva je razlika u plaćama muškaraca i žena u Europi

20.04.2018. komentiraj

Na svjetskoj razini razlika u plaći muškaraca i žena bitno se razlikuju, posebno kad pogledamo Južnu Koreju i Japan gdje ljepši spol u prosjeku ima trećinu slabija mjesečna primanja. U Europi razlika nije tolika, ali svejedno je osjetna, što brojke Statistisches Bundesamta zorno pokazuju.