TOP 10 tvrtki koje najviše zarađuju na video igrama

TOP 10 tvrtki koje najviše zarađuju na video igrama

Foto: Fotolia

Igre su bitan segment zarade u zabavnoj industriji, a to potvrđuju vrlo jasno prihodi koje kompanije ostvaruju od tog dijela tržišta. Na listi objavljenoj od strane Newzoo obuhvaćeno je deset najboljih, ali to je više nego dovoljno da bi se moglo shvatiti kakav se novac okreće u svijetu video igara.

Kineski Tencent na prvom je mjestu s prihodima od 7,4 milijardi američkih dolara. Naime, ta kompanija pod sobom ima Riot Games, koji je proizveo planetarno popularnu igru League of Legends, a ima i udio u Activision Blizzardu. No, nalazi se na još toliko raznih strana da je teško i pobrojati, pa ne čudi da drugoplasirani Sony zaostaje skoro za dvostruko sa svojih 4,3 milijardi dolara prihoda od video igara nakon prve polovice 2017.

Activison Blizzard je na trećem mjestu s 3,4 milijardi dolara, Microsoft je uprihodio 200 milijuna dolara manje, a Apple 400 milijuna manje. Elcetronic Arts uprihodio je tri milijarde, NetEase 2,9 milijardi, Google 2,1 milijardi, Bandai Namco 1,1 milijardi i Nexon milijardu dolara.

Dakle, tržište video igara u konstantno je rastu, uživa, razvija se i iznimno je potentno.

Još iz kategorije

Velika kupovina na kraju godine: Disney preuzima Fox

Velika kupovina na kraju godine: Disney preuzima Fox

16.12.2017. komentiraj

Kompanija Walt Disney pristala je na posao težak gotovo 52,5 milijarde dolara u kojem će preuzeti 21st Century Fox. Preuzimanjem većeg dijela medijskog carstva Ruperta Murdocha Disney će postati jedna od najvećih multimedijskih kompanija na svijetu.

Combis ostvario prestižni Microsoft Gold Cloud Platform status

Combis ostvario prestižni Microsoft Gold Cloud Platform status

15.12.2017. komentiraj

Hrvatski pružatelj IT usluga Combis osigurao je Microsoft Gold Cloud Platform status zbog prepoznate stručnosti i više uspješno implementiranih cloud projekata. U središtu promatranih cloud kompetencija je Microsoft Azure platforma, a Combis se istaknuo ne samo stručnošću pri implementacijama, već i konzultantskim znanjima i edukacijama kojima je cilj osvještavati korisnike po pitanju Microsoft javnog oblaka.

Tatjana Skoko imenovana direktoricom Microsofta za Hrvatsku

Tatjana Skoko imenovana direktoricom Microsofta za Hrvatsku

15.12.2017. komentiraj

Tvrtka Microsoft je Tatjanu Skoko, v.d. direktoricu Microsofta Hrvatska imenovala direktoricom Microsofta za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Tatjana Skoko imenovana je u rujnu 2017. v.d. direktoricom Microsofta u Hrvatskoj, a dužnost je preuzela od Lejle Zukić – Krivdić koja preuzela poziciju Channel Development Managera u Microsoftovoj regiji središnje i istočne Europe, gdje je zadužena za 33 zemlje.