Samovozeći kamioni donijet će velike uštede prijevoznicima

Samovozeći kamioni donijet će velike uštede prijevoznicima

Foto: Pixabay

Vozila bez vozača budućnost su na prometnicama diljem svijeta, a realnost bi mogla postati već do 2025. godine. I time donijeti uistinu velike uštede prijevoznicima. Konkretnije, za devet bi godina ušteda trebala iznositi 15 posto u odnosu na 2016. i 28 posto u odnosu na 2015., kad govorimo o kamionima.

Fiksni troškovi kao što je gorivo najmanje će se smanjiti u 2025. i to je razumljivo, ali ipak će iznositi 1,4 posto manje izdavanja nego u 2016. Promjenjivi troškovi kao porezi, čišćenje, komunikacija i testiranja bit će čak 4,2 posto niži za osam godina u odnosu na situaciju lani. I na kraju trošak vozača smanjit će se za čak 27,2 posto.

Posljednja stavka potpuno je razumljiva jer ako će do 2025. biti više vozila bez vozača, troškovi će se bitno smanjiti po tom pitanju. Nije to neka viša matematika niti zaključak oko kojeg se trebalo pomučiti da bismo ga dobili, ali je vrijedna informacija za širu sliku.

Posebno kad se zna da je 2025. prijelomna godina za vozila bez vozača, kad bi trebao biti napravljen najznačajniji korak prema naprijed za uvođenje nove tehnologije. Dakle, motiv za implementaciju svakako je i ušteda.

Još iz kategorije

Isporuke tableta pale za 10 posto

Isporuke tableta pale za 10 posto

23.11.2017. komentiraj

Tržište tableta nastavlja s problemima pa se za 2018. godinu prognozira pad isporuka za deset posto, što znači da će kroz 12 mjeseci one stići tek do 128 milijuna. Barem ako je vjerovati analizi kompanije DigiTimes Research, koja svoje rezultate temelji na situaciji u 2017.

IBM nakon 22 uzastopna kvartala pada konačno očekuje obrat

IBM nakon 22 uzastopna kvartala pada konačno očekuje obrat

23.11.2017. komentiraj

Gigant IBM posljednjih godina ne stoji najbolje kad je riječ o prihodima i profitu jer 22 kvartala zaredom bilježi pad, ali sve to je dio dugoročne strategije, koja bi se napokon mogla isplatiti. Nakon toga će sve negativnosti biti dio prošlosti, barem se u IBM-u nadaju.

5. HrUSKo Forum okupio više od 160 korisnika SAP-a u Hrvatskoj

5. HrUSKo Forum okupio više od 160 korisnika SAP-a u Hrvatskoj

22.11.2017. komentiraj

Peti po redu HrUSKo Forum okupivši više od 160 korisnika i partnera SAP-a u Hrvatskoj. Osim predstavnika SAP-a Forumu se pridružio predsjednik njemačke udruge SAP korisnika DSEG, Otto Schell te predstavnici USKUS-a, udruženja SAP korisnika iz Srbije. Susret su obilježile vijesti o novitetima iz portfelja SAP-ovih rješenja te migracije na poboljšanje verzije korisničkih SAP rješenja kojima se nastoji odgovarati na potrebne poslovne i zakonske regulative u Hrvatskoj.