Qualcomm odbio ponudu Broadcoma od 105 milijardi dolara

Qualcomm odbio ponudu Broadcoma od 105 milijardi dolara

Broadcom Limited je uzdrmao tržište poluvodiča ponudom od 130 milijardi američkih dolara za Qualcomm. No, to je odbijeno bez imalo ustručavanja jer ta svota ne čini se adekvatnom za ono što će stići kroz sljedećih nekoliko godina. Dakle, američka kompanija koja oprema praktički svaki flagship Android pametni telefon odlučila je ići svojim putem - sama.

Neće to biti lako, u ovih 130 milijardi dolara uključen je i dug od 25 milijardi, koliko trenutno kao mač nad glavom stoji iznad Qulcomma. No, s obzirom na sva partnerstva i sklopljene dugoročne poslove, ne strahuju u toj kompaniji.

„Ovih 130 milijardi dolara zapravo je podcjenjivanje Qualcomma, onoga što predstavlja na mobilnom tržištu i potencijala za rast koji ima u dugoročnom smislu“, rekao je Paul Jacobs, izvršni predsjednik Qualcomma.

Bio je kratak i jasan, ali potpuno točan jer činjenica jest da Qualcomm radi izniman posao posljednjih godina. Ekskluzivni ugovor sa Samsungom, prisna suradnja s Googleom, napredak u razvoju mobilne mreže pete generacije (5G) i samim time dolazak Interneta stvari (IoT). Za Qualcomm samo te dvije tehnologije spojene u jedno značit će stotine milijardi dolara prihoda do 2025. godine, ako ne i prije.

Također, čak i da su pristali prodati dionice po cijeni od 70 dolara, iako trenutno vrijede 66,49 dolara, teško da bi posao bio samo tako sklopljen. Postojala bi opasnost od monopola pa bi regulatori sve skupa stopirali ili jako dugo ocjenjivali prije no što dodjele zeleno svjetlo. Kako god, čini se da je ovime Broadcom Limited samo želio pokazati koliko je moćan i okrenuti pažnju na sebe. Uz to, nisu odustali:

"I dalje smo potpuno koncentrirani na ovaj posao i vjerujemo u njegov uspjeh.", izjavili su iz Broadcoma.

Još iz kategorije

Beogradski TradeCore dobio investiciju od 3 milijuna dolara

Beogradski TradeCore dobio investiciju od 3 milijuna dolara

23.01.2018. komentiraj

TradeCore, beogradski fintech startup, dobio je investiciju od 3 milijuna dolara, a najviše je uložio regionalni investicijski fond South Central Ventures. Tvrtka se na tržište probila uz pomoć platforme i alata za korisnike na globalnom tržištu kapitala te za kompanije koje pružaju financijske usluge pojedincima, a uz pomoć South Central Venturesa planiraju proširiti bazu klijenata.

Novi izvršni direktor za Središnju i Jugoistočnu Europu Lenova Ivan Bozev

Novi izvršni direktor za Središnju i Jugoistočnu Europu Lenova Ivan Bozev

22.01.2018. komentiraj

Lenovo je imenovao Ivana Bozeva izvršnim i glavnim direktorom za CSEE (Središnja i Jugoistočna Europa). S velikim iskustvom rada na području tehnologije, nakon što je bio zadužen za područje SEE (Jugoistočna Europa) Ivan Bozev će pokrivati novi teritorij CSEE. Tako će biti odgovaran za stalni rast poslovanja poslovne jedinice osobnih računala tvrtke Lenovo u Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Grčkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Srbiji, Sloveniji te još šest istočnoeuropskih zemalja. Francois Bornibus, predsjednik tvrtke Lenovo za EMEA regiju bit će izravno nadređen Ivanu Bozevu, kojem će sjedište biti ured Lenova u Bugarskoj.

Domaća tvrtka SysKit ostvarila suradnju s britanskim Redgateom

Domaća tvrtka SysKit ostvarila suradnju s britanskim Redgateom

22.01.2018. komentiraj

SysKit, hrvatska softverska tvrtka specijalizirana za administraciju serverskih sustava osnovana prije 8 godina, ostvarila je novu suradnju i to s kompanijom za razvoj Microsoft SQL Server alata, Redgate Softwareom. Redgate Investments uložio je u hrvatsku tvrtku koja bi svojim znanjem i iskustvom trebala doprinijeti bržem razvoju SysKita.