Qualcomm odbio ponudu Broadcoma od 105 milijardi dolara

Qualcomm odbio ponudu Broadcoma od 105 milijardi dolara

Broadcom Limited je uzdrmao tržište poluvodiča ponudom od 130 milijardi američkih dolara za Qualcomm. No, to je odbijeno bez imalo ustručavanja jer ta svota ne čini se adekvatnom za ono što će stići kroz sljedećih nekoliko godina. Dakle, američka kompanija koja oprema praktički svaki flagship Android pametni telefon odlučila je ići svojim putem - sama.

Neće to biti lako, u ovih 130 milijardi dolara uključen je i dug od 25 milijardi, koliko trenutno kao mač nad glavom stoji iznad Qulcomma. No, s obzirom na sva partnerstva i sklopljene dugoročne poslove, ne strahuju u toj kompaniji.

„Ovih 130 milijardi dolara zapravo je podcjenjivanje Qualcomma, onoga što predstavlja na mobilnom tržištu i potencijala za rast koji ima u dugoročnom smislu“, rekao je Paul Jacobs, izvršni predsjednik Qualcomma.

Bio je kratak i jasan, ali potpuno točan jer činjenica jest da Qualcomm radi izniman posao posljednjih godina. Ekskluzivni ugovor sa Samsungom, prisna suradnja s Googleom, napredak u razvoju mobilne mreže pete generacije (5G) i samim time dolazak Interneta stvari (IoT). Za Qualcomm samo te dvije tehnologije spojene u jedno značit će stotine milijardi dolara prihoda do 2025. godine, ako ne i prije.

Također, čak i da su pristali prodati dionice po cijeni od 70 dolara, iako trenutno vrijede 66,49 dolara, teško da bi posao bio samo tako sklopljen. Postojala bi opasnost od monopola pa bi regulatori sve skupa stopirali ili jako dugo ocjenjivali prije no što dodjele zeleno svjetlo. Kako god, čini se da je ovime Broadcom Limited samo želio pokazati koliko je moćan i okrenuti pažnju na sebe. Uz to, nisu odustali:

"I dalje smo potpuno koncentrirani na ovaj posao i vjerujemo u njegov uspjeh.", izjavili su iz Broadcoma.

Još iz kategorije

Tehnološki giganti u zadnjem kvartalu ostvarili odlične poslovne rezultate

Tehnološki giganti u zadnjem kvartalu ostvarili odlične poslovne rezultate

18.11.2017. komentiraj

Tehnološke kompanije objavile su prihode u trećem kvartalu ove godine i oni su na iznimno visokim razinama. One ponajveće kao Amazon, Alphabet, Microsoft i Intel zajedno bilježe 110,19 milijardi američkih dolara, a najveći dio pripada Amazonu koji polako i sigurno dominira na svim razinama, što je rezultat truda koji ta kompanija ulaže posljednjih godina u novitete.

Stabilizacija godišnje inflacije potrošačkih cijena na 1,4 posto

Stabilizacija godišnje inflacije potrošačkih cijena na 1,4 posto

17.11.2017. komentiraj

U listopadu je godišnja stopa inflacije ostala na razini od 1,4 posto. Iako je to njezina ponovljena najviša razina u ovoj godini, ona ipak ostaje u zoni koja se karakterizira blagom, odnosno vrlo umjerenom. U listopadu su porasle cijene svih osnovnih komponenata indeksa potrošačkih cijena, a najznačajniji izravni inflatorni pritisci, kao i ranijih mjeseci, generirali su se iz cijena hrane koje su porasle za 3,2 posto.

NEOS osvojio Oracle nagradu Cloud Transformation Partner of the year 2017

NEOS osvojio Oracle nagradu Cloud Transformation Partner of the year 2017

17.11.2017. komentiraj

Hrvatska tvrtka NEOS, specijalizirana za rješenja poslovne inteligencije i Business Analytics, na ovogodišnjem regionalnom Oracle događanju za partnere „Oracle Partner in the Cloud“ osvojila je nagradu „Cloud Transformation Partner of the year 2017“.