Qualcomm odbio ponudu Broadcoma od 105 milijardi dolara

Qualcomm odbio ponudu Broadcoma od 105 milijardi dolara

Broadcom Limited je uzdrmao tržište poluvodiča ponudom od 130 milijardi američkih dolara za Qualcomm. No, to je odbijeno bez imalo ustručavanja jer ta svota ne čini se adekvatnom za ono što će stići kroz sljedećih nekoliko godina. Dakle, američka kompanija koja oprema praktički svaki flagship Android pametni telefon odlučila je ići svojim putem - sama.

Neće to biti lako, u ovih 130 milijardi dolara uključen je i dug od 25 milijardi, koliko trenutno kao mač nad glavom stoji iznad Qulcomma. No, s obzirom na sva partnerstva i sklopljene dugoročne poslove, ne strahuju u toj kompaniji.

„Ovih 130 milijardi dolara zapravo je podcjenjivanje Qualcomma, onoga što predstavlja na mobilnom tržištu i potencijala za rast koji ima u dugoročnom smislu“, rekao je Paul Jacobs, izvršni predsjednik Qualcomma.

Bio je kratak i jasan, ali potpuno točan jer činjenica jest da Qualcomm radi izniman posao posljednjih godina. Ekskluzivni ugovor sa Samsungom, prisna suradnja s Googleom, napredak u razvoju mobilne mreže pete generacije (5G) i samim time dolazak Interneta stvari (IoT). Za Qualcomm samo te dvije tehnologije spojene u jedno značit će stotine milijardi dolara prihoda do 2025. godine, ako ne i prije.

Također, čak i da su pristali prodati dionice po cijeni od 70 dolara, iako trenutno vrijede 66,49 dolara, teško da bi posao bio samo tako sklopljen. Postojala bi opasnost od monopola pa bi regulatori sve skupa stopirali ili jako dugo ocjenjivali prije no što dodjele zeleno svjetlo. Kako god, čini se da je ovime Broadcom Limited samo želio pokazati koliko je moćan i okrenuti pažnju na sebe. Uz to, nisu odustali:

"I dalje smo potpuno koncentrirani na ovaj posao i vjerujemo u njegov uspjeh.", izjavili su iz Broadcoma.

Još iz kategorije

Globalno istraživanje - najveći izazov marketinških stručnjaka je procesiranje podataka

Globalno istraživanje - najveći izazov marketinških stručnjaka je procesiranje podataka

24.05.2018. komentiraj

Znate li da svaki drugi marketinški stručnjak razmišlja o korištenju strojnog učenja i upravljanju podacima kao najvažnijim prioritetima u 2018. godini?

Oštar rast prihoda od automatizacije i monitoringa za pametne kuće

Oštar rast prihoda od automatizacije i monitoringa za pametne kuće

23.05.2018. komentiraj

Istraživanje Junipera pokazuje da povećano usvajanje pametnih sigurnosnih rješenja pokreće prihode automatizacije i monitoringa s procijenjenih 12 milijardi američkih dolara u ovoj godini na 45 milijardi dolara do 2023., što znači da će se ostvariti rast od 260 posto.

Adobe preuzima e-commerce platformu Magento za 1,68 milijardi dolara

Adobe preuzima e-commerce platformu Magento za 1,68 milijardi dolara

23.05.2018. komentiraj

Adobe je pristao preuzeti Magento za 1,68 milijardi američkih dolara, a cijeli posao bit će završen u trećem kvartalu ove godine. Velik je to plus za Adobe, jer ipak je riječ o kompaniji koja donosi popularne CMS sustave za e-trgovinu. Naime, kad se zbroje svi klijenti Magenta, vrijednost onoga što imaju u online ponudi iznosi 155 milijardi dolara.