PwC vodi u sektoru profesionalnih usluga u globalnom indeksu brendova

PwC vodi u sektoru profesionalnih usluga u globalnom indeksu brendova

Foto: DepositPhotos

Prema najnovijem godišnjem istraživanju Brand Finance Global 500, tvrtka PwC predvodi sektor intelektualnih usluga kao jedan od 50 najboljih svjetskih brendova. Inače, Global 500 je popis najjačih i najvrednijih svjetskih brendova, a prvim mjestima dominira tehnološki sektor.

Izvješće ocjenjuje organizacije u dvije glavne kategorije, a to su snaga i vrijednost njihovog brenda. Snaga brenda izračunava se korištenjem više mjerila koja uključuju marketing, percepciju brenda i uspješnost poslovanja u odnosu na konkurenciju. Rezultat snage brenda ulazi u izračun cjelokupne vrijednosti.

PwC je zauzeo 50. mjesto po vrijednosti brenda, što je pomak s prošlogodišnje 66. pozicije. Time je ta tvrtka postala najviše rangiran brend intelektualnih usluga u indeksu. Rezultati potvrđuju vodeće mjesto njihove mreže za pružanje intelektualnih usluga kao jednog od vodećih brendova u svijetu u 2018. godini.

„Snaga našeg brenda proizlazi iz doprinosa naših zaposlenika, poduprta dugoročnim ulaganjima koja vršimo u transformaciju vlastite tehnologije, usluga i vještina. Općenito gledajući, ovaj indeks pokazuje da su dugogodišnji etablirani brendovi kao što je naš jednako snažni kao i oni novopridošli u tehnološkom i potrošačkom sektoru. To je ključno za našu strategiju privlačenja i razvoja talentiranih ljudi koji vode naš rast na novim, tehnološki naprednim tržištima, kako sa startupima, tako i s etabliranim tvrtkama“, izjavio je globalni direktor marketinga u PwC-u Bill Cobourn.

Još iz kategorije

Ulaganje u inovacije na području interne revizije ključno je za ostvarenje vrijednosti poduzeća

Ulaganje u inovacije na području interne revizije ključno je za ostvarenje vrijednosti poduzeća

24.03.2018. komentiraj

Kako se tempo inovacija ubrzava, tako je pred internim revizorima sve veći izazov da svojim organizacijama pomognu u osiguravanju djelotvornosti procesa i kontrola, istovremeno pružajući podršku poticanju rasta poslovanja. Nova studija PwC-a pod nazivom „Moving at the speed of innovation: The foundational tools and talents of technology-enabled Internal Audit“ otkriva da su naprednije funkcije interne revizije uspostavljene u odjelima s jedinstvenom tehnološkom i kadrovskom strategijom.

INFOGRAFIKA: Pravi novac od video igara dolazi iz softvera

INFOGRAFIKA: Pravi novac od video igara dolazi iz softvera

23.03.2018. komentiraj

Industrija vezana uz video igre prečesto gleda samo hardverski dio poslovanja, iako je već dulje vrijeme jasno da istinski novac donosi softver. Dokazuju to u svom istraživanju ESA (Entertainment Software Association) i NPD Group.

Amazon skočio na drugo mjesto najvrjednijih tvrtki na svijetu

Amazon skočio na drugo mjesto najvrjednijih tvrtki na svijetu

23.03.2018. komentiraj

Afera vezana uz Cambridge Analytica narušila je vrijednost nekih tehnoloških kompanija, među kojima je najviše pogođen Facebook, a nešto manje i Googleova matična kompanija Alphabet. U takvoj situaciji Amazon je postao druga najbogatija kompanija na svijetu i trenutno je na 768 milijuna američkih dolara vrijednosti.