Potencijal rasta Facebooka leži van granica SAD-a i Kanade

Potencijal rasta Facebooka leži van granica SAD-a i Kanade

Foto: Ilustracija

Facebook ima nevjerojatan rast, ove godine iznosti će 47 posto u odnosu na prethodnu i to donosi kompaniji prihode od minimalno 35 milijardi američkih dolara. To znači da je od 2012. i izlaska na tržište, Facebook imao samo četiri kvartala u kojima je zabilježio manje od 40 posto rasta. U samo četiri od ukupno 22!

A potencijal još uvijek postoji jer Facebook se nada da će ostatak svijeta polako uhvatiti ritam kakav imaju Sjedinjene Američke Države i Kanada. Primjerice, na ta dva područja, odnosno, na području sjeverne Amerike, Facebook ima prihode od 21,2 milijarde dolara i to je rast od 48,7 posto u odnosu na prošlu godinu. Riječ je o trećem kvartalu. Istovremeno, bilježi se 11,5 posto više korisnika nego u trećem kvartalu 2016.

Ali, kad se pogleda ostatak svijeta, situacija je drugačija. U Europi je 17,6 posto korisnika više, prihodi su porasli za 24 posto i iznose 6,85 milijardi dolara. U Azijsko pacifičkoj regiji bilježi se 2,27 milijardi dolara prihoda, što je rast od 17 posto. Korisnika je za 38,3 posto više.

Na kraju, svi ostali donose 1,59 milijardi dolara prihoda, to je rast od 10,2 posto i ima 32,6 posto korisnika više. Ukratko, prema rastu broja korisnika jasno se može zaključiti da Facebook ima nevjerojatan potencijal i da će prihodi sasvim sigurno nastaviti rasti narednih kvartala i godina iznimno snažno.

Još iz kategorije

Tehnološki giganti u zadnjem kvartalu ostvarili odlične poslovne rezultate

Tehnološki giganti u zadnjem kvartalu ostvarili odlične poslovne rezultate

18.11.2017. komentiraj

Tehnološke kompanije objavile su prihode u trećem kvartalu ove godine i oni su na iznimno visokim razinama. One ponajveće kao Amazon, Alphabet, Microsoft i Intel zajedno bilježe 110,19 milijardi američkih dolara, a najveći dio pripada Amazonu koji polako i sigurno dominira na svim razinama, što je rezultat truda koji ta kompanija ulaže posljednjih godina u novitete.

Stabilizacija godišnje inflacije potrošačkih cijena na 1,4 posto

Stabilizacija godišnje inflacije potrošačkih cijena na 1,4 posto

17.11.2017. komentiraj

U listopadu je godišnja stopa inflacije ostala na razini od 1,4 posto. Iako je to njezina ponovljena najviša razina u ovoj godini, ona ipak ostaje u zoni koja se karakterizira blagom, odnosno vrlo umjerenom. U listopadu su porasle cijene svih osnovnih komponenata indeksa potrošačkih cijena, a najznačajniji izravni inflatorni pritisci, kao i ranijih mjeseci, generirali su se iz cijena hrane koje su porasle za 3,2 posto.

NEOS osvojio Oracle nagradu Cloud Transformation Partner of the year 2017

NEOS osvojio Oracle nagradu Cloud Transformation Partner of the year 2017

17.11.2017. komentiraj

Hrvatska tvrtka NEOS, specijalizirana za rješenja poslovne inteligencije i Business Analytics, na ovogodišnjem regionalnom Oracle događanju za partnere „Oracle Partner in the Cloud“ osvojila je nagradu „Cloud Transformation Partner of the year 2017“.