Potencijal rasta Facebooka leži van granica SAD-a i Kanade

Potencijal rasta Facebooka leži van granica SAD-a i Kanade

Foto: Ilustracija

Facebook ima nevjerojatan rast, ove godine iznosti će 47 posto u odnosu na prethodnu i to donosi kompaniji prihode od minimalno 35 milijardi američkih dolara. To znači da je od 2012. i izlaska na tržište, Facebook imao samo četiri kvartala u kojima je zabilježio manje od 40 posto rasta. U samo četiri od ukupno 22!

A potencijal još uvijek postoji jer Facebook se nada da će ostatak svijeta polako uhvatiti ritam kakav imaju Sjedinjene Američke Države i Kanada. Primjerice, na ta dva područja, odnosno, na području sjeverne Amerike, Facebook ima prihode od 21,2 milijarde dolara i to je rast od 48,7 posto u odnosu na prošlu godinu. Riječ je o trećem kvartalu. Istovremeno, bilježi se 11,5 posto više korisnika nego u trećem kvartalu 2016.

Ali, kad se pogleda ostatak svijeta, situacija je drugačija. U Europi je 17,6 posto korisnika više, prihodi su porasli za 24 posto i iznose 6,85 milijardi dolara. U Azijsko pacifičkoj regiji bilježi se 2,27 milijardi dolara prihoda, što je rast od 17 posto. Korisnika je za 38,3 posto više.

Na kraju, svi ostali donose 1,59 milijardi dolara prihoda, to je rast od 10,2 posto i ima 32,6 posto korisnika više. Ukratko, prema rastu broja korisnika jasno se može zaključiti da Facebook ima nevjerojatan potencijal i da će prihodi sasvim sigurno nastaviti rasti narednih kvartala i godina iznimno snažno.

Još iz kategorije

Wargaming Alliance najavio suradnju sa srpskim Mad Head Gamesom

Wargaming Alliance najavio suradnju sa srpskim Mad Head Gamesom

22.04.2018. komentiraj

Wargaming, tvrtka koja stoji iza svjetski poznatih naslova World of Tanks i World of Warships, najavio je tijekom ovogodišnje Reboot Develop konferencije kako je njen izdavački odjel Wargaming Alliance ušao u partnerstvo sa srpskom tvrtkom Mad Head Games te da će funkcionirati kao izdavač njene sljedeće nenajavljene igre.

Uz novu mobilnu aplikaciju brže i jednostavnije do informacija o EU natječajima

Uz novu mobilnu aplikaciju brže i jednostavnije do informacija o EU natječajima

21.04.2018. komentiraj

Kako bi korisnicima EU sredstava omogućilo brži i jednostavniji pristup informacijama iz svijeta EU fondova, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije razvilo je aplikaciju za mobilne telefone pod nazivom EUfondovi. Putem ove aplikacije moguće je primati obavijesti o svim aktualnostima, novim natječajima, edukacijama i raznim drugim događanjima iz područja EU fondova.

Vlada ukida još jedan set parafiskalnih nameta poduzetnicima

Vlada ukida još jedan set parafiskalnih nameta poduzetnicima

21.04.2018. komentiraj

Stupanjem na snagu Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o razvrstavanju poslovnih subjekata prema Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti 2007. − NKD 2007., od 21. travnja 2018. ukida se obveza plaćanja svih naknada poslovnih subjekata vezanih za Registar poslovnih subjekata Državnog zavoda za statistiku koje se odnose na upis/promjenu/brisanje/prijepis Obavijesti o razvrstavanju prema NKD-u i Eurocertifikatu (Obavijest o razvrstavanju na engleskom jeziku).