Poslovna inteligencija uselila u nove prostore i najavljuju novi rast

Poslovna inteligencija uselila u nove prostore i najavljuju novi rast

Domaća ICT tvrtka Poslovna inteligencija otvorila je vrata svog novog ureda u poslovnom kompleksu na zagrebačkoj Trešnjevci. Novi prostor zadržao je industrijski stil i tvorničko ozračje bivše tvornice Heruc, a prostire se na impresivnih 1.500 četvornih metara.

Poslovna inteligencija u posljednjih nekoliko godina doživjela je značajan rast, zahvaljujući mnogobrojnim uspješnim projektima na kojima radi diljem svijeta, a uspjeh je popratilo i povećanje tvrtke u broju njihovih konzultanata te potreba za većim poslovnim prostorom. Na lokaciji takozvane Fabrike, pod jednim su krovom ujedinjena dva dosadašnja ureda tvrtke, a novi prostor trenutno je radno mjesto za gotovo stotinu zaposlenika zagrebačkog ureda.

Ideja iza uređenja ureda bila je omogućiti konzultantima uspješniju međusobnu komunikaciju, ali i kvalitetniju suradnju s klijentima, te su dodani novi sadržaji kao što su zajedničke prostorije za relaksaciju i edukacijski centar. Industrijski ured može podržati i preko 140 zaposlenika, što potvrđuje da Poslovna inteligencija očekuje daljnji rast kroz narednih nekoliko godina, te je velika vjerojatnost da će se uredu pridružiti još novih konzultanata.

„Prošle godine proslavili smo 15 godina na IT sceni, a ove godine otvorili smo još jedan ured naše tvrtke BIRD Consulting u Beču, sedmi po redu. Za uspješnu tvrtku poput nas, bilo je prikladno da i uredi pokažu da pratimo trendove, te da zaposlenici, korisnici i partneri jednostavnije i lakše komuniciraju i surađuju. Drago mi je što smo pronašli poslovni prostor koji nam je omogućio da se nakon dugog niza godina opet okupimo na jednoj lokaciji. Najvažnije je da se na radnom mjestu osjećamo ugodno i da je okruženje pozitivno i motivirajuće“, izjavio je predsjednik Uprave Poslovne inteligencije Dražen Oreščanin.

PREGLEDAJ GALERIJU

Još iz kategorije

ENT nastavlja sa stabilnim poslovanjem

ENT nastavlja sa stabilnim poslovanjem

23.02.2018. komentiraj

Ericsson Nikola Tesla Grupa ostvarila je u 2017. prihode od prodaje u iznosu od 1.481,6 milijuna kuna, 6,9% manje u odnosu na prethodnu godinu. U ukupnim prihodima od prodaje udio domaćeg tržišta čini 18,7%, usluge za Ericsson 62,5% (od toga 12,1% čine usluge upravljanja u Hrvatskoj), dok ostala izvozna tržišta sudjeluju s 18,8%. Prodaja u segmentu Mreža iznosi 739,3 milijuna kuna (2016.: 806,5 milijuna kuna), u segmentu Digitalnih usluga 559,6 milijuna kuna (2016.: 593,1 milijuna kuna), u segmentu Usluga upravljanja 178,9 milijuna kuna (2016.: 185,9 milijuna kuna), ostalo 3,8 milijuna kuna (2016.: 6,1 milijuna kuna). Bruto dobit iznosi 150,9 milijuna kuna (2016.: 189,8 milijuna kuna), što je manje za 20,5% u odnosu na prethodnu godine. Bruto marža bilježi pad na 10,2% (2016.: 11,9%), kao posljedica rezerviranja i  prilagodbi po projektu s kupcem te negativnog utjecaja tečajnih razlika.

Edukacija i prekvalifikacija ključni za prilagodbu radnika na automatizaciju

Edukacija i prekvalifikacija ključni za prilagodbu radnika na automatizaciju

23.02.2018. komentiraj

Novo izvješće koje je objavio PwC proučava učinke triju, međusobno povezanih, faza automatizacije, u razdoblju do 2030-ih godina. Automatizacija će, ističu, značajno utjecati na zaposlenost ljudi i njihove uloge u ekonomiji budućnosti.

Logitech proglašen jednom od deset najinovativnijih tvrtki

Logitech proglašen jednom od deset najinovativnijih tvrtki

23.02.2018. komentiraj

Magazin Fast Company na svoju je listu deset najinovativnijih kompanija u području dizajna uvrstio i poznatog proizvođača periferije Logitech. Fast Company vodeći je američki poslovni magazin s fokusom na inovaciju u tehnologiji, biznisu i dizajnu. Ljestvicu najinovativnijih tvrtki uređuje više od trideset urednika, novinara i suradnika magazina. Prijavilo se više od 1.500 tvrtki iz cijelog svijeta, a odabrano ih je samo deset.