Okončan antitrustovski sukob Microsofta i Kaspersky Laba

Okončan antitrustovski sukob Microsofta i Kaspersky Laba

Foto: Windows Central

Microsoft i Kaspersky Lab uspjeli su se dogovoriti vezano uz sukob koji je doveo do antitrustovskih pritužbi u Europi i istrage u Rusiji. Zahvaljujući postizanju dogovora Microsoft će napraviti izmjene u Windowsima koji se tiču korištenja antivirusnih programa.

Dogovor je postignut dva mjeseca nakon što je Kaspersky prijavio Microsoft regulatorima u Europskoj uniji za favoriziranje vlastitog antivirusnog rješenja. Time su, ustvrdili su u prijavi, ostali proizvođači sigurnosnih rješenja bili stavljeni u podređeni položaj.

Sukladno dogovoru, Microsoft će kroz jesenske nadogradnje Windowsa omogućiti 'veću vidljivost' antivirusnim rješenjima partnera kojima će omogućiti obavijesti o obnovi licenci. Također će promijeniti način prikaza obavijesti o obnovi licence koje se više neće moći ignorirati, nego će biti vidljive sve dok korisnici ne poduzmu potrebne radnje. Ove će se promjene odnositi na Windowse u svim dijelovima svijeta.

Kasperski je u Europi i Rusiji podnio prigovore zbog Microsoftove prakse kojom im nije davao dovoljno vremena da svoje proizvode prilagode nadograđenim verzijama Windowsa. Time je Microsoft, smatraju u Kasperskom, svoje antivirusne proizvode stavio u povlašteni položaj. Prigovor u Rusiji podnijeli su još krajem prošle godine pa je u toj državi već počela istraga. Prijava u EU podnesena je u lipnju, a sada su dvije tvrtke uspjele naći zajednički jezik.

Još iz kategorije

Velika kupovina na kraju godine: Disney preuzima Fox

Velika kupovina na kraju godine: Disney preuzima Fox

16.12.2017. komentiraj

Kompanija Walt Disney pristala je na posao težak gotovo 52,5 milijarde dolara u kojem će preuzeti 21st Century Fox. Preuzimanjem većeg dijela medijskog carstva Ruperta Murdocha Disney će postati jedna od najvećih multimedijskih kompanija na svijetu.

Combis ostvario prestižni Microsoft Gold Cloud Platform status

Combis ostvario prestižni Microsoft Gold Cloud Platform status

15.12.2017. komentiraj

Hrvatski pružatelj IT usluga Combis osigurao je Microsoft Gold Cloud Platform status zbog prepoznate stručnosti i više uspješno implementiranih cloud projekata. U središtu promatranih cloud kompetencija je Microsoft Azure platforma, a Combis se istaknuo ne samo stručnošću pri implementacijama, već i konzultantskim znanjima i edukacijama kojima je cilj osvještavati korisnike po pitanju Microsoft javnog oblaka.

Tatjana Skoko imenovana direktoricom Microsofta za Hrvatsku

Tatjana Skoko imenovana direktoricom Microsofta za Hrvatsku

15.12.2017. komentiraj

Tvrtka Microsoft je Tatjanu Skoko, v.d. direktoricu Microsofta Hrvatska imenovala direktoricom Microsofta za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Tatjana Skoko imenovana je u rujnu 2017. v.d. direktoricom Microsofta u Hrvatskoj, a dužnost je preuzela od Lejle Zukić – Krivdić koja preuzela poziciju Channel Development Managera u Microsoftovoj regiji središnje i istočne Europe, gdje je zadužena za 33 zemlje.