Novi proizvodni pogon LED rasvjete i signalizacije u Pakracu

Novi proizvodni pogon LED rasvjete i signalizacije u Pakracu

Talijanska Detas grupa u Pakracu je otvorila novi proizvodni pogon za proizvodnju LED rasvjete i signalizacije. Iako nije riječ o rješenjima koja spadaju u područje visoke tehnologije, o kojima najviše pišemo na našem portalu, svako ulaganje u tehnološku proizvodnju u Hrvatskoj doista veseli pa i ovom događaju apsolutno treba posvetiti nekoliko redova.

Novi proizvodni pogon zauzima dvije tisuće četvornih metara u gospodarskoj zoni Pakrac 5 uz istu toliku površinu uređenog okoliša oko tvornice. Dosadašnje ulaganje Detas Grupe u tvornicu u Pakracu je oko 5 milijuna kuna, a do kraja investicijskog ciklusa investicija će se povećati na 7,5 milijuna kuna.

Novi proizvodni pogon će zapošljavati do 40 djelatnika u proizvodnji. Planirana su i buduća ulaganja, ovisno o razvoju proizvodnje, pa je u tu svrhu otkupljeno još jedno zemljište površine 18 tisuća četvornih metara. Prilikom otvorenja pogona vrpcu su zajedno svečano prerezali Nataša Mikuš Žigman, državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, te predstavnik Detas Grupe Giorgio Durin.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Što se krije iza Shazama

INFOGRAFIKA: Što se krije iza Shazama

20.01.2018. komentiraj

Apple je preuzeo Shazam za 400 milijuna američkih dolara. Konkretno, riječ je o aplikaciji za prepoznavanje glazbe i razvila se do te mjere da već nakon nekoliko sekundi prepoznaje svaku pjesmu koja svira u prostoru oko vas.

Inflacija od 1,1% u 2017. godini nakon tri godine pada cijena

Inflacija od 1,1% u 2017. godini nakon tri godine pada cijena

19.01.2018. komentiraj

S godišnjim rastom potrošačkih cijena od 1,2% u prosincu zaključena je 2017. godina u kojoj je ostvaren prosječan rast cijena od 1,1% nakon tri deflatorne godine. Umjeren rast potrošačkih cijena ostvaren je u kontekstu rasta domaće potražnje te rasta uvoznih cijena od kojih je najveći utjecaj imao rast cijena nafte i hrane na svjetskom tržištu.

PC tržište palo u 2017. za još 2,8 posto

PC tržište palo u 2017. za još 2,8 posto

19.01.2018. komentiraj

Tržište osobnih i prijenosnih računala još uvijek je u problemima, a potvrđuje to Gartner u svom godišnjem izvješću. Naime, pad se nastavlja na kvartalnoj i godišnjoj razini, što znači da proizvođači još uvijek ne pronalaze način kako preokrenuti situaciju u svoju korist.