Novi proizvodni pogon LED rasvjete i signalizacije u Pakracu

Novi proizvodni pogon LED rasvjete i signalizacije u Pakracu

Talijanska Detas grupa u Pakracu je otvorila novi proizvodni pogon za proizvodnju LED rasvjete i signalizacije. Iako nije riječ o rješenjima koja spadaju u područje visoke tehnologije, o kojima najviše pišemo na našem portalu, svako ulaganje u tehnološku proizvodnju u Hrvatskoj doista veseli pa i ovom događaju apsolutno treba posvetiti nekoliko redova.

Novi proizvodni pogon zauzima dvije tisuće četvornih metara u gospodarskoj zoni Pakrac 5 uz istu toliku površinu uređenog okoliša oko tvornice. Dosadašnje ulaganje Detas Grupe u tvornicu u Pakracu je oko 5 milijuna kuna, a do kraja investicijskog ciklusa investicija će se povećati na 7,5 milijuna kuna.

Novi proizvodni pogon će zapošljavati do 40 djelatnika u proizvodnji. Planirana su i buduća ulaganja, ovisno o razvoju proizvodnje, pa je u tu svrhu otkupljeno još jedno zemljište površine 18 tisuća četvornih metara. Prilikom otvorenja pogona vrpcu su zajedno svečano prerezali Nataša Mikuš Žigman, državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, te predstavnik Detas Grupe Giorgio Durin.

Još iz kategorije

Wargaming Alliance najavio suradnju sa srpskim Mad Head Gamesom

Wargaming Alliance najavio suradnju sa srpskim Mad Head Gamesom

22.04.2018. komentiraj

Wargaming, tvrtka koja stoji iza svjetski poznatih naslova World of Tanks i World of Warships, najavio je tijekom ovogodišnje Reboot Develop konferencije kako je njen izdavački odjel Wargaming Alliance ušao u partnerstvo sa srpskom tvrtkom Mad Head Games te da će funkcionirati kao izdavač njene sljedeće nenajavljene igre.

Uz novu mobilnu aplikaciju brže i jednostavnije do informacija o EU natječajima

Uz novu mobilnu aplikaciju brže i jednostavnije do informacija o EU natječajima

21.04.2018. komentiraj

Kako bi korisnicima EU sredstava omogućilo brži i jednostavniji pristup informacijama iz svijeta EU fondova, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije razvilo je aplikaciju za mobilne telefone pod nazivom EUfondovi. Putem ove aplikacije moguće je primati obavijesti o svim aktualnostima, novim natječajima, edukacijama i raznim drugim događanjima iz područja EU fondova.

Vlada ukida još jedan set parafiskalnih nameta poduzetnicima

Vlada ukida još jedan set parafiskalnih nameta poduzetnicima

21.04.2018. komentiraj

Stupanjem na snagu Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o razvrstavanju poslovnih subjekata prema Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti 2007. − NKD 2007., od 21. travnja 2018. ukida se obveza plaćanja svih naknada poslovnih subjekata vezanih za Registar poslovnih subjekata Državnog zavoda za statistiku koje se odnose na upis/promjenu/brisanje/prijepis Obavijesti o razvrstavanju prema NKD-u i Eurocertifikatu (Obavijest o razvrstavanju na engleskom jeziku).