Novi izvozni uspjeh GDi-a u zahtjevnoj Europskoj telekomunikacijskoj industriji

Novi izvozni uspjeh GDi-a u zahtjevnoj Europskoj telekomunikacijskoj industriji

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Hrvatska tvrtka GDi osvojila je još jedan nov, veliki izvozni uspjeh u zahtjevnoj Europskoj telekomunikacijskoj industriji. U međunarodnoj konkurenciji, u dugotrajnom međunarodnom natječaju, ANCOM, nacionalna Agencija za upravljanja i regulaciju tržišta komunikacija Republike Rumunjske, odabrala je GDi Ensemble software rješenje za cjelokupni nacionalni katastar elektroničke komunikacijske infrastrukture.

Tržište komunikacija u Rumunjskoj, sa 22.3 milijuna stanovnika te površinom cca 238.400 km2 ( za usporedbu, površina Hrvatske je cca 56,400 km2) je veliko i izrazito konkurentno Europsko tržište, na kojemu posluje skoro 1.000 raznih oblika komunikacijskih operatera, kako na nacionalnoj tako i na lokalnoj  razini.

GDi Ensemble software rješenje je izabrano kao ključni alat i platforma za izvršavanje ANCOM poslovnih ciljeva koje u središtu sadrži zaštitu interesa korisnika komunikacijskih usluga, povećanje kvalitete usluga te poticanje tržišnog natjecanja u razvoju širokopojasnog pristupa.

Pored evidencije i reguliranja postojeće komunikacijske infrastrukture, GDi Ensemble software sustav će Rumunjskoj dodatno omogućiti i brže i uspješnije  povlačenje financijskih sredstava iz EU fondova za brži razvoj širokopojasnih pristupnih mreža.

GDi je tvrtka fokusirana na specijalizirani software i rješenja za digitalnu transformaciju industrije i regulatora, sa vlastitim tvrtkama u 12 zemalja i oko 200 djelatnika, a središnjim uredom i upravom Zagrebu, koja već godinama ostvaruje snažan rast i razvoj u izvozu software rješenja za industriju, infrastrukturu i industrijske regulatore,

Sveukupno GDi u trećem kvartalu 2017. godine ugovara na regionalnom i globalnom tržištu preko 15 milijuna kuna novih implementacija vlastitog softverskog rješenja GDi Ensemble za upravljanje telekomunikacijskom infrastrukturom, poslovnim procesima i uslugama u telekomunikacijskoj industriji.

Uz te nove poslove, GDi također na primjer uspješno završava GDi Ensemble implementacije za telekom operatera u Latinskoj Americi te proširuje i dograđuje GDi Ensemble sustave u Saudijskoj Arabiji.

GDi u 2017. nastavlja i sa dodatnim zapošljavanjem i rastom regionalnog tima vrhunskih specijaliziranih industrijskih tehnoloških stručnjaka, kako poznavaoca ciljnih industrija kao što su telekomunikacije, energetika, transport i logistika, i upravljanje prirodnim resursima, tako i senior software inženjera za industrijske i regulatorne primjene. GDi zapošljava kadrove koji rade na razvoju, implementaciji, te operativnom vođenju i podršci autorskih GDi softverskih, cloud, te "internet stvari" rješenja koje opslužuju GDi korisnike kod industrije i regulatora sada već u 11 vremenskih zona svijeta.

Još iz kategorije

Galerija: Kako izgleda Infobipov kampus u Vodnjanu

Galerija: Kako izgleda Infobipov kampus u Vodnjanu

24.09.2017. komentiraj

Novi kampus u Vodnjanu nazvan je Pangea po prakontinentu, prostire se na zemljištu veličine oko 17.000 četvornih metara uz cestu prema Galižani, a čine ga poslovna zgrada veličine 5.600 četvornih metara s prizemljem i dva kata, zgrade za privremeni smještaj zaposlenika veličine 1.900 metara kvadratnih, te parkiralište i okoliš. Riječ je zaista o impresivnom prostoru uz koji se nalazi i teren za košarku, odbojku na pijesku, a u sklopu zgrade je teretana i teren za squash.

Premijer Plenković otvorio Infobipov kampus u Vodnjanu

Premijer Plenković otvorio Infobipov kampus u Vodnjanu

24.09.2017. komentiraj

Najveća domaća IT tvrtka po broju zaposlenih Infobip otvorila je sinoć svoj novi kampus u Vodnjanu, a na otvaranju su je uz druge dužnosnik i predstavnike diplomatskog zbora bio i premijer Andrej Plenković. On je prerezao vrpcu s ocem dvojice braće koji su osnovali Infobip. Silvio i Roberto Kutić te Izabel Jelenić koji su ključni ljudi Infobipa koji danas broji više od 1200 zaposlenih u uredima u više od 50 zemalja svijeta ističu kako su vrlo ponosni na sve što je dosad ostvareno.

M SAN grupa postala regionalni distributer DJI dronova

M SAN grupa postala regionalni distributer DJI dronova

23.09.2017. komentiraj

Domaća grupacija M SAN postala je regionalni distributer dronova tvrtke DJI, jednog od najvećih proizvođača bespilotnih letjelica u svijetu. M SAN će njihove proizvode distribuirati u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini.