Novi izvozni uspjeh GDi-a u zahtjevnoj Europskoj telekomunikacijskoj industriji

Novi izvozni uspjeh GDi-a u zahtjevnoj Europskoj telekomunikacijskoj industriji

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Hrvatska tvrtka GDi osvojila je još jedan nov, veliki izvozni uspjeh u zahtjevnoj Europskoj telekomunikacijskoj industriji. U međunarodnoj konkurenciji, u dugotrajnom međunarodnom natječaju, ANCOM, nacionalna Agencija za upravljanja i regulaciju tržišta komunikacija Republike Rumunjske, odabrala je GDi Ensemble software rješenje za cjelokupni nacionalni katastar elektroničke komunikacijske infrastrukture.

Tržište komunikacija u Rumunjskoj, sa 22.3 milijuna stanovnika te površinom cca 238.400 km2 ( za usporedbu, površina Hrvatske je cca 56,400 km2) je veliko i izrazito konkurentno Europsko tržište, na kojemu posluje skoro 1.000 raznih oblika komunikacijskih operatera, kako na nacionalnoj tako i na lokalnoj  razini.

GDi Ensemble software rješenje je izabrano kao ključni alat i platforma za izvršavanje ANCOM poslovnih ciljeva koje u središtu sadrži zaštitu interesa korisnika komunikacijskih usluga, povećanje kvalitete usluga te poticanje tržišnog natjecanja u razvoju širokopojasnog pristupa.

Pored evidencije i reguliranja postojeće komunikacijske infrastrukture, GDi Ensemble software sustav će Rumunjskoj dodatno omogućiti i brže i uspješnije  povlačenje financijskih sredstava iz EU fondova za brži razvoj širokopojasnih pristupnih mreža.

GDi je tvrtka fokusirana na specijalizirani software i rješenja za digitalnu transformaciju industrije i regulatora, sa vlastitim tvrtkama u 12 zemalja i oko 200 djelatnika, a središnjim uredom i upravom Zagrebu, koja već godinama ostvaruje snažan rast i razvoj u izvozu software rješenja za industriju, infrastrukturu i industrijske regulatore,

Sveukupno GDi u trećem kvartalu 2017. godine ugovara na regionalnom i globalnom tržištu preko 15 milijuna kuna novih implementacija vlastitog softverskog rješenja GDi Ensemble za upravljanje telekomunikacijskom infrastrukturom, poslovnim procesima i uslugama u telekomunikacijskoj industriji.

Uz te nove poslove, GDi također na primjer uspješno završava GDi Ensemble implementacije za telekom operatera u Latinskoj Americi te proširuje i dograđuje GDi Ensemble sustave u Saudijskoj Arabiji.

GDi u 2017. nastavlja i sa dodatnim zapošljavanjem i rastom regionalnog tima vrhunskih specijaliziranih industrijskih tehnoloških stručnjaka, kako poznavaoca ciljnih industrija kao što su telekomunikacije, energetika, transport i logistika, i upravljanje prirodnim resursima, tako i senior software inženjera za industrijske i regulatorne primjene. GDi zapošljava kadrove koji rade na razvoju, implementaciji, te operativnom vođenju i podršci autorskih GDi softverskih, cloud, te "internet stvari" rješenja koje opslužuju GDi korisnike kod industrije i regulatora sada već u 11 vremenskih zona svijeta.

Još iz kategorije

Isporuke tableta pale za 10 posto

Isporuke tableta pale za 10 posto

23.11.2017. komentiraj

Tržište tableta nastavlja s problemima pa se za 2018. godinu prognozira pad isporuka za deset posto, što znači da će kroz 12 mjeseci one stići tek do 128 milijuna. Barem ako je vjerovati analizi kompanije DigiTimes Research, koja svoje rezultate temelji na situaciji u 2017.

IBM nakon 22 uzastopna kvartala pada konačno očekuje obrat

IBM nakon 22 uzastopna kvartala pada konačno očekuje obrat

23.11.2017. komentiraj

Gigant IBM posljednjih godina ne stoji najbolje kad je riječ o prihodima i profitu jer 22 kvartala zaredom bilježi pad, ali sve to je dio dugoročne strategije, koja bi se napokon mogla isplatiti. Nakon toga će sve negativnosti biti dio prošlosti, barem se u IBM-u nadaju.

5. HrUSKo Forum okupio više od 160 korisnika SAP-a u Hrvatskoj

5. HrUSKo Forum okupio više od 160 korisnika SAP-a u Hrvatskoj

22.11.2017. komentiraj

Peti po redu HrUSKo Forum okupivši više od 160 korisnika i partnera SAP-a u Hrvatskoj. Osim predstavnika SAP-a Forumu se pridružio predsjednik njemačke udruge SAP korisnika DSEG, Otto Schell te predstavnici USKUS-a, udruženja SAP korisnika iz Srbije. Susret su obilježile vijesti o novitetima iz portfelja SAP-ovih rješenja te migracije na poboljšanje verzije korisničkih SAP rješenja kojima se nastoji odgovarati na potrebne poslovne i zakonske regulative u Hrvatskoj.