Novi izvozni uspjeh GDi-a u zahtjevnoj Europskoj telekomunikacijskoj industriji

Novi izvozni uspjeh GDi-a u zahtjevnoj Europskoj telekomunikacijskoj industriji

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Hrvatska tvrtka GDi osvojila je još jedan nov, veliki izvozni uspjeh u zahtjevnoj Europskoj telekomunikacijskoj industriji. U međunarodnoj konkurenciji, u dugotrajnom međunarodnom natječaju, ANCOM, nacionalna Agencija za upravljanja i regulaciju tržišta komunikacija Republike Rumunjske, odabrala je GDi Ensemble software rješenje za cjelokupni nacionalni katastar elektroničke komunikacijske infrastrukture.

Tržište komunikacija u Rumunjskoj, sa 22.3 milijuna stanovnika te površinom cca 238.400 km2 ( za usporedbu, površina Hrvatske je cca 56,400 km2) je veliko i izrazito konkurentno Europsko tržište, na kojemu posluje skoro 1.000 raznih oblika komunikacijskih operatera, kako na nacionalnoj tako i na lokalnoj  razini.

GDi Ensemble software rješenje je izabrano kao ključni alat i platforma za izvršavanje ANCOM poslovnih ciljeva koje u središtu sadrži zaštitu interesa korisnika komunikacijskih usluga, povećanje kvalitete usluga te poticanje tržišnog natjecanja u razvoju širokopojasnog pristupa.

Pored evidencije i reguliranja postojeće komunikacijske infrastrukture, GDi Ensemble software sustav će Rumunjskoj dodatno omogućiti i brže i uspješnije  povlačenje financijskih sredstava iz EU fondova za brži razvoj širokopojasnih pristupnih mreža.

GDi je tvrtka fokusirana na specijalizirani software i rješenja za digitalnu transformaciju industrije i regulatora, sa vlastitim tvrtkama u 12 zemalja i oko 200 djelatnika, a središnjim uredom i upravom Zagrebu, koja već godinama ostvaruje snažan rast i razvoj u izvozu software rješenja za industriju, infrastrukturu i industrijske regulatore,

Sveukupno GDi u trećem kvartalu 2017. godine ugovara na regionalnom i globalnom tržištu preko 15 milijuna kuna novih implementacija vlastitog softverskog rješenja GDi Ensemble za upravljanje telekomunikacijskom infrastrukturom, poslovnim procesima i uslugama u telekomunikacijskoj industriji.

Uz te nove poslove, GDi također na primjer uspješno završava GDi Ensemble implementacije za telekom operatera u Latinskoj Americi te proširuje i dograđuje GDi Ensemble sustave u Saudijskoj Arabiji.

GDi u 2017. nastavlja i sa dodatnim zapošljavanjem i rastom regionalnog tima vrhunskih specijaliziranih industrijskih tehnoloških stručnjaka, kako poznavaoca ciljnih industrija kao što su telekomunikacije, energetika, transport i logistika, i upravljanje prirodnim resursima, tako i senior software inženjera za industrijske i regulatorne primjene. GDi zapošljava kadrove koji rade na razvoju, implementaciji, te operativnom vođenju i podršci autorskih GDi softverskih, cloud, te "internet stvari" rješenja koje opslužuju GDi korisnike kod industrije i regulatora sada već u 11 vremenskih zona svijeta.

Još iz kategorije

ENT nastavlja sa stabilnim poslovanjem

ENT nastavlja sa stabilnim poslovanjem

23.02.2018. komentiraj

Ericsson Nikola Tesla Grupa ostvarila je u 2017. prihode od prodaje u iznosu od 1.481,6 milijuna kuna, 6,9% manje u odnosu na prethodnu godinu. U ukupnim prihodima od prodaje udio domaćeg tržišta čini 18,7%, usluge za Ericsson 62,5% (od toga 12,1% čine usluge upravljanja u Hrvatskoj), dok ostala izvozna tržišta sudjeluju s 18,8%. Prodaja u segmentu Mreža iznosi 739,3 milijuna kuna (2016.: 806,5 milijuna kuna), u segmentu Digitalnih usluga 559,6 milijuna kuna (2016.: 593,1 milijuna kuna), u segmentu Usluga upravljanja 178,9 milijuna kuna (2016.: 185,9 milijuna kuna), ostalo 3,8 milijuna kuna (2016.: 6,1 milijuna kuna). Bruto dobit iznosi 150,9 milijuna kuna (2016.: 189,8 milijuna kuna), što je manje za 20,5% u odnosu na prethodnu godine. Bruto marža bilježi pad na 10,2% (2016.: 11,9%), kao posljedica rezerviranja i  prilagodbi po projektu s kupcem te negativnog utjecaja tečajnih razlika.

Edukacija i prekvalifikacija ključni za prilagodbu radnika na automatizaciju

Edukacija i prekvalifikacija ključni za prilagodbu radnika na automatizaciju

23.02.2018. komentiraj

Novo izvješće koje je objavio PwC proučava učinke triju, međusobno povezanih, faza automatizacije, u razdoblju do 2030-ih godina. Automatizacija će, ističu, značajno utjecati na zaposlenost ljudi i njihove uloge u ekonomiji budućnosti.

Logitech proglašen jednom od deset najinovativnijih tvrtki

Logitech proglašen jednom od deset najinovativnijih tvrtki

23.02.2018. komentiraj

Magazin Fast Company na svoju je listu deset najinovativnijih kompanija u području dizajna uvrstio i poznatog proizvođača periferije Logitech. Fast Company vodeći je američki poslovni magazin s fokusom na inovaciju u tehnologiji, biznisu i dizajnu. Ljestvicu najinovativnijih tvrtki uređuje više od trideset urednika, novinara i suradnika magazina. Prijavilo se više od 1.500 tvrtki iz cijelog svijeta, a odabrano ih je samo deset.