Megatrend poslovna rješenja odabrana u IBM-ovom Watson Build izazovu

Megatrend poslovna rješenja odabrana u IBM-ovom Watson Build izazovu

Foto: IBM

Megatrend poslovna rješenja odabrana su u drugoj fazi Watson Build izazova da nastave s razvojem svog kognitivnog poslovnog plana, Frida – Free Time Assistant u radni prototip koristeći IBM Watson API-je na IBM Cloudu. IBM će omogućiti Megatrend poslovnim rješenjima pristup IBM-ovim razvojnim alatima te suradnju s IBM-ovim stručnjacima za područje kognitivnog računarstva i mentorima za područje poslovnog savjetovanja kako bi spomenuti koncept Frida - Free Time Assistant čim prije zaživio.

Watson Build izazov je prvi IBM-ov kognitivni izazov osmišljen isključivo za IBM-ove poslovne partnere. U prvoj fazi, IBM je zaprimio više od stotinu prijava poslovnih planova od poslovnih partnera diljem svijeta. U drugoj fazi, odabrana su rješenja temeljena na Watsonu napredovala u iduću fazu u kojoj će partneri graditi prototipe kako bi demonstrirali svoje kognitivne proizvode i usluge.

“Odaziv na naš prvi Watson Build izazov za poslovne partnere bio je zaista odliča. Čestitamo Megatrend poslovnim rješenjima na predstavljanju kvalitetnog poslovnog plana koji se temelji na IBM Cloudu i Watsonu te na prolasku u sljedeću rundu izazova. Veselimo se podršci koju ćemo pružati Megatrend poslovnim rješenjima na razvoju prototipa Frida – Free Time Assistant s ciljem predstavljanja istog našim zajedničkim korisnicima.”, rekao je John Teltsch, generalni direktor, IBM Global Business Partners.

Danas tehnologija pokreće turizam – od internetskih stranica koje pomažu putnicima da rezerviraju svoja putovanja do aplikacija koje im pružaju različite recenzije i lokalne preporuke o mjestima koja će posjetiti. Takve internetske stranice i digitalne aplikacije često upotrebljavaju upitnike, filtriranje i razvrstavanje, što rezultira gubitkom vremena koje se može utrošiti na uživanje u gradskim znamenitostima.

Frida – Free Time Assistant je mobilna aplikacija za putnike koja se koristi Watson API-jima na IBM Cloudu kako bi se putnicima pružile konkretne informacije o znamenitostima koje se nalaze u njihovoj neposrednoj blizini uključujući i personalizirane sugestije. Frida će koristiti Watsonove kognitivne mogućnosti kako bi trenutno isporučila konkretne informacije i preporuke prilagođene korisniku, pomažući putnicima da se brzo snađu u digitalnoj „buci“ i pronađu relevantne događaje i aktivnosti.

Rješenje će pomoći putnicima da unaprijede svoj doživljaj putovanja te će promovirati restorane, muzeje, trgovine, sportske događaje, povijesne lokacije i kulturne aktivnosti određene zemlje. Aplikacija će koristiti turistima kao i lokalnim zaposlenicima u turističkoj industriji.

Aplikacija koristi Watsonov Analizator tona (Tone Analyzer) pri sugeriranje prikladnih događaja, Uvide u osobnost (Personality Insights) pri donošenju preporuka za putovanje, turističke ili kulturalne znamenitosti i Prirodno prepoznavanje jezika (Natural Language Recognition) tijekom razgovora o lokalnim znamenitostima. Frida komunicira i pruža informacije temeljene na putnikovim ranijim odabirima, kao i odabirima ljudi sličnih interesa. Aplikacija neprekidno uči putem korisničkih unosa kako bi dostavljala još bolje preporuke. Učeći od Watsona, Frida će biti u stanju predvidjeti korisnikove željene aktivnosti i davati sugestije temeljene na prethodnim odabirima, interesima te čak na korisnikovom trenutnom emotivnom stanju.

"Putnici danas mogu koristiti bezbroj internetskih stranica i aplikacija koje nam nude brojne kompanije diljem svijeta kako bi unaprijedili svoje korisničko iskustvo. Međutim, takve internetske stranice i aplikacije nisu povezane na način koji odgovara korisniku. Aplikacija koju smo mi predložili, Frida, koristit će javno dostupne podatke i pružiti jedninstveno sučelje za korisnike za korisnike, tako da putnici više neće morati pretraživati brojne stranice i aplikacije kako bi pronašli relevantne sugestije.”, rekao je Mario Jurić, menadžer Odjela za poslovna rješenja Megatrend poslovnih rješenja.

Tvrtka Megatrend poslovna rješenja pridružila se Watson Build izazovu za IBM-ove poslovne partnere kako bi pomogli u razvoju nove vrste poslovanja – takve koje razvija i nudi aplikacije iz oblaka koristeći najbolju globalnu infrastrukturu.

Tvrtka je započela projekt s Design Thinking radionicom koju je vodio Milivoj Obradović, Megatrendov konzultant za Design Thinking, a rezultirala je idejom o razvoju Fride - aplikacije za osobe koje žele putovati i primati preporuke o zemljama u kojima se nalaze. Megatrendovi programeri trenutno rade na razvoju prototipa, koristeći neke od 160+ IBM-ovih mikrousluga dostupnih u IBM Cloudu.

Još iz kategorije

PwC vodi u sektoru profesionalnih usluga u globalnom indeksu brendova

PwC vodi u sektoru profesionalnih usluga u globalnom indeksu brendova

17.02.2018. komentiraj

Prema najnovijem godišnjem istraživanju Brand Finance Global 500, tvrtka PwC predvodi sektor intelektualnih usluga kao jedan od 50 najboljih svjetskih brendova. Inače, Global 500 je popis najjačih i najvrednijih svjetskih brendova, a prvim mjestima dominira tehnološki sektor.

Apple i Android uništavaju švicarske proizvođače satova

Apple i Android uništavaju švicarske proizvođače satova

16.02.2018. komentiraj

Apple Watch uspio je u posljednjem kvartalu prošle godine dosegnuti osam milijuna isporuka te na taj način po prvi put nadmašiti brojku koju su ostvarili švicarski proizvođači satova. I to je zabrinjavajuće. Jer, nekoliko modela jedne kompanije nadmašilo je sve one koji se proizvedu u desecima švicarskih.

Uberu rasli prihodi, ali i gubitak

Uberu rasli prihodi, ali i gubitak

16.02.2018. komentiraj

Teška i iznimno izazovna je bila 2017. godina za „najveći svjetski startup“. Uber je tijekom prošle godine pretrpio mnoge udarce, neke poraze i brojne promjene, ali je uspio povećati prihode. Ipak, manje su bili uspješni kada je u pitanju obuzdavanje gubitaka.