INFOGRAFIKA: HP ponovno vodeći na posrnulom PC tržištu

INFOGRAFIKA: HP ponovno vodeći na posrnulom PC tržištu

Tržište osobnih računala nastavlja s padom i u drugom kvartalu ove godine bilježi 61,1 milijuna isporuka diljem svijeta, što je najgori kvartalni rezultat još od 2007. Gartner navodi da je razlog takvoj situaciji povećanje prosječnih cijena računala zbog nestašice komponentni kao DRAM i NAND.

Ipak, neki od proizvođača bilježe pozitivne rezultate, a među njima je američki HP, koji se okoristio lošijom situacijom na svjetskom tržištu te vratio prvo mjesto. Naime, broj isporuka te kompanije bio je na 12,7 milijuna, a samim time i rast od 3,3 posto na godišnjoj razini.

Istovremeno, "dojučerašnji prvak" Lenovo pao je za 8,4 posto i nalazi se na 12,2 milijuna isporuka. Dell je pak porastao za 1,4 posto na 9,6 milijuna, Apple je pao za 0,4 posto i ima 4,2 milijuna isporuka u kvartalu dok su osjetni pad doživjeli Asus s 10,3 posto i četiri milijuna isporuka te Acer s padom od 12,5 posto i 3,9 milijuna isporuka.

Ukoliko se situacija s nestašicom komponentni ne popravi, proizvođači bi mogli proživljavati iznimno teške trenutke...

Još iz kategorije

Isporuke tableta pale za 10 posto

Isporuke tableta pale za 10 posto

23.11.2017. komentiraj

Tržište tableta nastavlja s problemima pa se za 2018. godinu prognozira pad isporuka za deset posto, što znači da će kroz 12 mjeseci one stići tek do 128 milijuna. Barem ako je vjerovati analizi kompanije DigiTimes Research, koja svoje rezultate temelji na situaciji u 2017.

IBM nakon 22 uzastopna kvartala pada konačno očekuje obrat

IBM nakon 22 uzastopna kvartala pada konačno očekuje obrat

23.11.2017. komentiraj

Gigant IBM posljednjih godina ne stoji najbolje kad je riječ o prihodima i profitu jer 22 kvartala zaredom bilježi pad, ali sve to je dio dugoročne strategije, koja bi se napokon mogla isplatiti. Nakon toga će sve negativnosti biti dio prošlosti, barem se u IBM-u nadaju.

5. HrUSKo Forum okupio više od 160 korisnika SAP-a u Hrvatskoj

5. HrUSKo Forum okupio više od 160 korisnika SAP-a u Hrvatskoj

22.11.2017. komentiraj

Peti po redu HrUSKo Forum okupivši više od 160 korisnika i partnera SAP-a u Hrvatskoj. Osim predstavnika SAP-a Forumu se pridružio predsjednik njemačke udruge SAP korisnika DSEG, Otto Schell te predstavnici USKUS-a, udruženja SAP korisnika iz Srbije. Susret su obilježile vijesti o novitetima iz portfelja SAP-ovih rješenja te migracije na poboljšanje verzije korisničkih SAP rješenja kojima se nastoji odgovarati na potrebne poslovne i zakonske regulative u Hrvatskoj.