INFOGRAFIKA: HP ponovno vodeći na posrnulom PC tržištu

INFOGRAFIKA: HP ponovno vodeći na posrnulom PC tržištu

Tržište osobnih računala nastavlja s padom i u drugom kvartalu ove godine bilježi 61,1 milijuna isporuka diljem svijeta, što je najgori kvartalni rezultat još od 2007. Gartner navodi da je razlog takvoj situaciji povećanje prosječnih cijena računala zbog nestašice komponentni kao DRAM i NAND.

Ipak, neki od proizvođača bilježe pozitivne rezultate, a među njima je američki HP, koji se okoristio lošijom situacijom na svjetskom tržištu te vratio prvo mjesto. Naime, broj isporuka te kompanije bio je na 12,7 milijuna, a samim time i rast od 3,3 posto na godišnjoj razini.

Istovremeno, "dojučerašnji prvak" Lenovo pao je za 8,4 posto i nalazi se na 12,2 milijuna isporuka. Dell je pak porastao za 1,4 posto na 9,6 milijuna, Apple je pao za 0,4 posto i ima 4,2 milijuna isporuka u kvartalu dok su osjetni pad doživjeli Asus s 10,3 posto i četiri milijuna isporuka te Acer s padom od 12,5 posto i 3,9 milijuna isporuka.

Ukoliko se situacija s nestašicom komponentni ne popravi, proizvođači bi mogli proživljavati iznimno teške trenutke...

Još iz kategorije

Galerija: Kako izgleda Infobipov kampus u Vodnjanu

Galerija: Kako izgleda Infobipov kampus u Vodnjanu

24.09.2017. komentiraj

Novi kampus u Vodnjanu nazvan je Pangea po prakontinentu, prostire se na zemljištu veličine oko 17.000 četvornih metara uz cestu prema Galižani, a čine ga poslovna zgrada veličine 5.600 četvornih metara s prizemljem i dva kata, zgrade za privremeni smještaj zaposlenika veličine 1.900 metara kvadratnih, te parkiralište i okoliš. Riječ je zaista o impresivnom prostoru uz koji se nalazi i teren za košarku, odbojku na pijesku, a u sklopu zgrade je teretana i teren za squash.

Premijer Plenković otvorio Infobipov kampus u Vodnjanu

Premijer Plenković otvorio Infobipov kampus u Vodnjanu

24.09.2017. komentiraj

Najveća domaća IT tvrtka po broju zaposlenih Infobip otvorila je sinoć svoj novi kampus u Vodnjanu, a na otvaranju su je uz druge dužnosnik i predstavnike diplomatskog zbora bio i premijer Andrej Plenković. On je prerezao vrpcu s ocem dvojice braće koji su osnovali Infobip. Silvio i Roberto Kutić te Izabel Jelenić koji su ključni ljudi Infobipa koji danas broji više od 1200 zaposlenih u uredima u više od 50 zemalja svijeta ističu kako su vrlo ponosni na sve što je dosad ostvareno.

M SAN grupa postala regionalni distributer DJI dronova

M SAN grupa postala regionalni distributer DJI dronova

23.09.2017. komentiraj

Domaća grupacija M SAN postala je regionalni distributer dronova tvrtke DJI, jednog od najvećih proizvođača bespilotnih letjelica u svijetu. M SAN će njihove proizvode distribuirati u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini.