HTC nastavio nizati loše poslovne rezultate

HTC nastavio nizati loše poslovne rezultate

Foto: Antonio Jularić

HTC je već duže vrijeme u financijskom kaosu, no čini se da tvrtka ne uspjeva naći način da to stanje poboljša. Najnoviji objavljeni financijski podaci pokazuju novi značajan pad prihoda u studenom, u odnosu na isto razdoblje prošle godine pad je visokih 26 posto.

Prihodi HTC-a u studenom su dosegnuli svega 188 milijuna dolara, skliznuvši s 200 milijuna dolara koje su uprihodili tijekom listopada. Ovaj rezultat je još gori ako u obzir uzmemo da je studeni inače odličan mjesec za prodaju zahvaljujući blagdanima i Crnom petku.

Teško je reći gdje je točno leži problem u HTC-u, posebno što je njihov U11 dobro ocjenjen u recenzijama, a tvrtka je pokušala implementirati i pristojnu oglašivačku kampanju koja ovaj puta nije uključivala nezainteresiranu zvijezdu. U matičnoj zemlji tvrtka posluje solidno, no izvan nje i na važnim tržištima kao što su SAD i Europa interes je izrazito slab.

Kupci su prilično fiksirani na iPhone i Samsungove Galaxy mobitele, a oštro raste i popularnost Huaweia, i tu HTC ne može konkurirati. Ne pomažu im niti čudnovati odabiri naziva mobitela, što dodatno zbunjuje kupce.

Čini se kako je HTC sve bliže točki kada će se za malen novac tražiti spas pod nečijim tuđim okriljem, a pod kojim, ostaje za vidjeti.

Još iz kategorije

Beogradski TradeCore dobio investiciju od 3 milijuna dolara

Beogradski TradeCore dobio investiciju od 3 milijuna dolara

23.01.2018. komentiraj

TradeCore, beogradski fintech startup, dobio je investiciju od 3 milijuna dolara, a najviše je uložio regionalni investicijski fond South Central Ventures. Tvrtka se na tržište probila uz pomoć platforme i alata za korisnike na globalnom tržištu kapitala te za kompanije koje pružaju financijske usluge pojedincima, a uz pomoć South Central Venturesa planiraju proširiti bazu klijenata.

Novi izvršni direktor za Središnju i Jugoistočnu Europu Lenova Ivan Bozev

Novi izvršni direktor za Središnju i Jugoistočnu Europu Lenova Ivan Bozev

22.01.2018. komentiraj

Lenovo je imenovao Ivana Bozeva izvršnim i glavnim direktorom za CSEE (Središnja i Jugoistočna Europa). S velikim iskustvom rada na području tehnologije, nakon što je bio zadužen za područje SEE (Jugoistočna Europa) Ivan Bozev će pokrivati novi teritorij CSEE. Tako će biti odgovaran za stalni rast poslovanja poslovne jedinice osobnih računala tvrtke Lenovo u Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Grčkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Srbiji, Sloveniji te još šest istočnoeuropskih zemalja. Francois Bornibus, predsjednik tvrtke Lenovo za EMEA regiju bit će izravno nadređen Ivanu Bozevu, kojem će sjedište biti ured Lenova u Bugarskoj.

Domaća tvrtka SysKit ostvarila suradnju s britanskim Redgateom

Domaća tvrtka SysKit ostvarila suradnju s britanskim Redgateom

22.01.2018. komentiraj

SysKit, hrvatska softverska tvrtka specijalizirana za administraciju serverskih sustava osnovana prije 8 godina, ostvarila je novu suradnju i to s kompanijom za razvoj Microsoft SQL Server alata, Redgate Softwareom. Redgate Investments uložio je u hrvatsku tvrtku koja bi svojim znanjem i iskustvom trebala doprinijeti bržem razvoju SysKita.