HTC nastavio nizati loše poslovne rezultate

HTC nastavio nizati loše poslovne rezultate

Foto: Antonio Jularić

HTC je već duže vrijeme u financijskom kaosu, no čini se da tvrtka ne uspjeva naći način da to stanje poboljša. Najnoviji objavljeni financijski podaci pokazuju novi značajan pad prihoda u studenom, u odnosu na isto razdoblje prošle godine pad je visokih 26 posto.

Prihodi HTC-a u studenom su dosegnuli svega 188 milijuna dolara, skliznuvši s 200 milijuna dolara koje su uprihodili tijekom listopada. Ovaj rezultat je još gori ako u obzir uzmemo da je studeni inače odličan mjesec za prodaju zahvaljujući blagdanima i Crnom petku.

Teško je reći gdje je točno leži problem u HTC-u, posebno što je njihov U11 dobro ocjenjen u recenzijama, a tvrtka je pokušala implementirati i pristojnu oglašivačku kampanju koja ovaj puta nije uključivala nezainteresiranu zvijezdu. U matičnoj zemlji tvrtka posluje solidno, no izvan nje i na važnim tržištima kao što su SAD i Europa interes je izrazito slab.

Kupci su prilično fiksirani na iPhone i Samsungove Galaxy mobitele, a oštro raste i popularnost Huaweia, i tu HTC ne može konkurirati. Ne pomažu im niti čudnovati odabiri naziva mobitela, što dodatno zbunjuje kupce.

Čini se kako je HTC sve bliže točki kada će se za malen novac tražiti spas pod nečijim tuđim okriljem, a pod kojim, ostaje za vidjeti.

Još iz kategorije

Wargaming Alliance najavio suradnju sa srpskim Mad Head Gamesom

Wargaming Alliance najavio suradnju sa srpskim Mad Head Gamesom

22.04.2018. komentiraj

Wargaming, tvrtka koja stoji iza svjetski poznatih naslova World of Tanks i World of Warships, najavio je tijekom ovogodišnje Reboot Develop konferencije kako je njen izdavački odjel Wargaming Alliance ušao u partnerstvo sa srpskom tvrtkom Mad Head Games te da će funkcionirati kao izdavač njene sljedeće nenajavljene igre.

Uz novu mobilnu aplikaciju brže i jednostavnije do informacija o EU natječajima

Uz novu mobilnu aplikaciju brže i jednostavnije do informacija o EU natječajima

21.04.2018. komentiraj

Kako bi korisnicima EU sredstava omogućilo brži i jednostavniji pristup informacijama iz svijeta EU fondova, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije razvilo je aplikaciju za mobilne telefone pod nazivom EUfondovi. Putem ove aplikacije moguće je primati obavijesti o svim aktualnostima, novim natječajima, edukacijama i raznim drugim događanjima iz područja EU fondova.

Vlada ukida još jedan set parafiskalnih nameta poduzetnicima

Vlada ukida još jedan set parafiskalnih nameta poduzetnicima

21.04.2018. komentiraj

Stupanjem na snagu Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o razvrstavanju poslovnih subjekata prema Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti 2007. − NKD 2007., od 21. travnja 2018. ukida se obveza plaćanja svih naknada poslovnih subjekata vezanih za Registar poslovnih subjekata Državnog zavoda za statistiku koje se odnose na upis/promjenu/brisanje/prijepis Obavijesti o razvrstavanju prema NKD-u i Eurocertifikatu (Obavijest o razvrstavanju na engleskom jeziku).