Hrvatska pošta u digitalnoj transformaciji uz vlastiti internetski dućan

Hrvatska pošta u digitalnoj transformaciji uz vlastiti internetski dućan

Hrvatska pošta krenula je u proces digitalizacije i promjene načina poslovanja te je nakon uvođenje usluge ePošta krenula dalje i pokrenut je njihv internetski dućan Žuti klik www.zutiklik.hr. O tome smo razgovarali s Rosom Stojnić, voditeljica Odjela za razvoj i upravljanje digitalnim uslugama i e-platformama u Hrvatskoj pošti koja ističe da u Hrvatskoj tek polovica korisnika interneta (48%) redovito obavlja kupnju putem interneta te u tome vidimo velik potencijal za daljnji rast e-trgovine.

Ona pojašnjava da je još jedan od razloga ulaska u ovaj segment poslovanja i to što rast internetske trgovine utječe na rast količine paketa od 5 do 20 posto godišnje što utječe na poslovanje HP-a ali i omogućuje kupnju online, u poštanskim uredima kao i dostavu sukladno tome bilo kod kuće kao paket bilo u poštanskom uredu.

Hrvatska pošta krenula je u digitalnu transformaciju. Nakon usluge ePošta novo što nudite na tržištu je e-commerce platforma www.zutiklik.hr. Koji je razlog da uđete i na tržište internetske trgovine?

Nezaobilazan dio nove Razvojne strategije Pošta2022. je digitalizacija koja je za Hrvatsku poštu filozofija razvoja i pokretač novih projekata u poslovanju. Razina inovativnosti i brzina prilagodbe digitalnom svijetu jamče opstanak na modernom tržištu. Trendovi pokazuju da je internetska trgovina u Hrvatskoj uzela maha, ali i da postoji još prostora za razvoj. To je svakako jedan od razloga zašto Hrvatska pošta ulazi u novi, digitalni segment tržišta. Sve više domaćih kupaca kupuje „iz naslonjača“, a istraživanja pokazuju da online tržište u Hrvatskoj i svijetu raste iz godine u godinu. U Hrvatskoj tek polovica korisnika interneta (48%) redovito obavlja kupnju putem interneta te u tome vidimo velik potencijal za daljnji rast e-trgovine. Još jedan od razloga ulaska u ovaj segment poslovanja jest što rast internetske trgovine utječe na rast količine paketa od 5 do 20 posto godišnje. Pokretanjem internetske trgovine Hrvatske pošte Žuti klik sami dodatno utječemo i na razvoj paketnog dijela poslovanja.

Također, koristimo se i nekim komparativnim prednostima koje ima naša tvrtka: Žuti klik jedina je internetska trgovina na hrvatskom tržištu koja nudi višekanalni pristup prodaji. Odabrani proizvodi mogu se, osim direktno na mrežnoj stranici www.zutiklik.hr, naručiti u svim poštanskim uredima ili preko Kontaktnog centra na broju: 072 07 07 07. Višekanalni pristup prodaji omogućuje nam veći doseg te iskorištavanje potencijala široke prodajne mreže poštanskih ureda, kojih imamo ukupno 1016. Naručeni proizvodi dostavljaju se na kućnu adresu kupaca u najkraćem roku. Ako želi, kupac svoj paket može preuzeti i u najbližem poštanskom uredu.

Koliko je dugo razvijan sustav te o kakvom je sustavu za internetsku trgovinu riječ? Koliko je dosad u njega uloženo i kakvi su planovi budućeg ulaganja?

Aplikativni dio internetske trgovine Žuti klik razvijen je u suradnji s Poštom Slovenije koja kroz brend Moj paket uspješno posluje na slovenskom tržištu već tri godine. Radi se o nop Commerce platformi prilagođenoj potrebama našeg tržišta, koja je uspješno integrirana u sustave Hrvatske pošte. Vrlo brzo, za samo pet mjeseci implementirana su tehnička rješenja i napravljene integracije koje omogućuju uspješno funkcioniranje trgovine Žuti klik. Ova suradnja temelji se na najmu platforme, a o budućim ulaganjima i nadogradnjama razgovarat ćemo s partnerom prema potrebama.

Kakvi su planovi razvoja vaše internetske trgovine?

Nakon početne faze upoznavanja kupaca s novom internetskom trgovinom i pozicioniranja na tržištu namjeravamo povezati Žuti klik s ostalim uslugama Hrvatske pošte. S vremenom ćemo širiti ponudu proizvoda u našoj internetskoj trgovini te u skladu sa zahtjevima i potrebama kupaca poboljšavati i prilagođavati uslugu gdje bude potrebno – od prodaje do dostave. Nastavit ćemo s razvojem web trgovine kako bi Žuti klik ubrzo postao jedna od najpopularnijih online destinacija za kupnju u Hrvatskoj.

Imate mnoštvo proizvoda u trgovini koje dostavljaju poštari. Koji su dosad najzastupljeniji proizvodi i planirate li širenje palete proizvoda?

Žuti klik nudi bogatu paletu kvalitetnih i probranih proizvoda u manjem broju kategorija. Pritom je naglasak na proizvodima povezanim s pojedinom sezonom, na akcijama i prigodnim proizvodima. Ponuda nije preširoka, već je cilj da kategorije budu dobro popunjene kvalitetnim proizvodima. Tako je kupcima uvijek na raspolaganju dio asortimana po povoljnim cijenama. Zasad smo uveli nekoliko kategorija: Vrt i alati, Sport i slobodno vrijeme, Igračke i dječja oprema te Dom. Namjeravamo postupno povećati broj kategorija, kao i ponudu proizvoda unutar njih.

Trenutačno su hit među kupcima na Žutom kliku kuhinjske i kupaonske slavine, a među najprodavanijim artiklima su i oni iz nešto višeg cjenovnog ranga, primjerice: setovi kvalitetnog posuđa od inoksa, motorne pile i dječji automobili na akumulatorski pogon. Pritom su cijena, besplatna dostava i vezanost uz sezonu bitni faktori koji utječu na prodaju. Važno nam je da asortiman bude prilagođen i potrebama naših korisnika u ruralnim sredinama u kojima nema klasičnih trgovina, pa čak ni internetskih veza, ali je zato Hrvatska pošta uvijek u blizini.

Uz gradnju novog sortirnog centra u Velikoj Gorici ovo je velik iskorak za Hrvatsku poštu zato što se obično misli da su velike državne tvrtke spore i trome. Kako to komentirate? Kakvi su planovi za budućnost?

Gradnja novog sortirnog centra u Velikoj Gorici počela je u lipnju ove godine i radovi teku prema planu. Novi sortirni centar najveća je kapitalna investicija u povijesti Hrvatske pošte ukupne vrijednosti 345 milijuna kuna. Ovo ulaganje nije važno samo za Hrvatsku poštu, nego će potaknuti i razvoj cjelokupnog logističkog poslovanja u Hrvatskoj.

Hrvatska pošta jedan je od najvećih poslodavaca u zemlji i sasvim sigurno nije spora ili troma tvrtka. Od predstavljanja naše Razvojne strategije Pošta2022. u svibnju ove godine pokrenut je niz projekata i strateški važnih investicija. Na primjer, projekt Digitalni Poštar, koji se do sada provodio samo na području Varaždina, sada je u završnoj fazi i uskoro bi svi poštari u Hrvatskoj trebali biti opremljeni pametnim telefonima i prijenosnim pisačima. Digitalni poštar je projekt koji ubrzava uručenje pošiljaka te je važan i za tvrtku i za poštare, a posebice za naše korisnike.

Pokretanjem internetske trgovine Žuti klik ostvaruje se i dio strateške inicijative posvećene digitalizaciji i približavanju usluga korisnicima. Također, u ovom segmentu radimo na razvoju naše postojeće digitalne usluge ePošta, koja korisnicima omogućuje niz pogodnosti poput internetskog primanja i plaćanja računa te slanja preporučenih pošiljaka i pisama s vlastitog računala ili mobitela pomoću mobilne aplikacije mPošta. Usluga ePošta zanimljiva je i pravnim osobama jer se korištenjem aplikacije mogu izdavati računi i slati dokumente u digitalnom obliku. ePošta znatno smanjuje troškove i papirologiju te olakšava komunikaciju s korisnicima.

Osim razvoja temeljnog poslovanja i digitalnih usluga, Hrvatska pošta pokrenula je i ulaganja u tehnologiju. U Splitu se već koristi novi sustav za automatsko sortiranje pošiljaka, a uskoro će takav sustav početi s radom u Zagrebu. Vrijednost ove investicije iznosi oko 50 milijuna kuna. Zbog snažnog rasta tržišta paketa potaknutog sve većim rastom e-trgovine Hrvatska pošta ulaže i u novi sustav za razradu paketa. Novi sustavi ubrzat će razradu pošiljaka i paketa i njihovu dostavu na krajnja odredišta.

Još iz kategorije

ENT nastavlja sa stabilnim poslovanjem

ENT nastavlja sa stabilnim poslovanjem

23.02.2018. komentiraj

Ericsson Nikola Tesla Grupa ostvarila je u 2017. prihode od prodaje u iznosu od 1.481,6 milijuna kuna, 6,9% manje u odnosu na prethodnu godinu. U ukupnim prihodima od prodaje udio domaćeg tržišta čini 18,7%, usluge za Ericsson 62,5% (od toga 12,1% čine usluge upravljanja u Hrvatskoj), dok ostala izvozna tržišta sudjeluju s 18,8%. Prodaja u segmentu Mreža iznosi 739,3 milijuna kuna (2016.: 806,5 milijuna kuna), u segmentu Digitalnih usluga 559,6 milijuna kuna (2016.: 593,1 milijuna kuna), u segmentu Usluga upravljanja 178,9 milijuna kuna (2016.: 185,9 milijuna kuna), ostalo 3,8 milijuna kuna (2016.: 6,1 milijuna kuna). Bruto dobit iznosi 150,9 milijuna kuna (2016.: 189,8 milijuna kuna), što je manje za 20,5% u odnosu na prethodnu godine. Bruto marža bilježi pad na 10,2% (2016.: 11,9%), kao posljedica rezerviranja i  prilagodbi po projektu s kupcem te negativnog utjecaja tečajnih razlika.

Edukacija i prekvalifikacija ključni za prilagodbu radnika na automatizaciju

Edukacija i prekvalifikacija ključni za prilagodbu radnika na automatizaciju

23.02.2018. komentiraj

Novo izvješće koje je objavio PwC proučava učinke triju, međusobno povezanih, faza automatizacije, u razdoblju do 2030-ih godina. Automatizacija će, ističu, značajno utjecati na zaposlenost ljudi i njihove uloge u ekonomiji budućnosti.

Logitech proglašen jednom od deset najinovativnijih tvrtki

Logitech proglašen jednom od deset najinovativnijih tvrtki

23.02.2018. komentiraj

Magazin Fast Company na svoju je listu deset najinovativnijih kompanija u području dizajna uvrstio i poznatog proizvođača periferije Logitech. Fast Company vodeći je američki poslovni magazin s fokusom na inovaciju u tehnologiji, biznisu i dizajnu. Ljestvicu najinovativnijih tvrtki uređuje više od trideset urednika, novinara i suradnika magazina. Prijavilo se više od 1.500 tvrtki iz cijelog svijeta, a odabrano ih je samo deset.