GoPro otpušta 20% djelatnika i odustaje od dronova

GoPro otpušta 20% djelatnika i odustaje od dronova

Tvrtka GoPro, poznata po akcijskim kamerama, objavila je kako će smanjiti broj radnika za 20 posto te će okončati rad na proizvodnji dronova. Glavni razlog za takvu odluku su vrlo loši poslovni rezultati za četvrti kvartal 2017. godine.

GoPro je objavio kako je smanjio očekivane prihode od prodaje s 480 na svega 340 milijuna dolara. Tomu je najviše doprinijelo odustajanje od serije dronova nazvane Karma koja nije uspjela zainteresirati kupce, kao i slaba prodaja njihovih poznatih kamera serije Hero tijekom blagdanske sezone.

Tvrtka se suočava sa sve većom konkurencijom na tržištu akcijskih kamera, a u taj su segment potrošačke elektronike ušle i velike tvrtke, poput Samsunga, Sonya i Googlea, kojima mali, specijalizirani igrači, kao što je GoPro, ne mogu konkurirati. Analitičari tržišta komentirali su kako je segment kamera koje nudi GoPro postao zasićen i ono što trenutačno najbolje mogu prodavati na tržištu je njihov brend.

Pritisnuti konkurencijom i osjetnim padom prodaje, čelnici tvrtke odlučili su se na poteze koji bi trebali donijeti uštede. Tako je generalni direktor Nicholas Woodman objavio da će u 2018. njegova plaća iznositi jedan dolar, dok je operativni direktor Charles Prober najavio odlazak iz kompanije.

Uprava je odlučila štedjeti i na radnicima pa će otpustiti njih 250 čime će se spustiti ispod tisuću zaposlenih. Cijena takvog restrukturiranja stajat će između 23 i 33 milijuna dolara što će se, kažu iz uprave, uglavnom osjetiti na rezultatima za prvi ovogodišnji kvartal.

Unatoč svim problemima, Woodman je optimističan i smatra da će koraci koje su poduzeli biti dostatni za polagani izlazak iz krize. U objavi za medije navodi se njegova izjava da su odlučni okrenuti negativni trend do polovice ove godine.

"Očekujem da će promjene u poslovanju i smanjenje troškova donijeti bolje rezultate i povratak u profitabilnost već u drugoj polovini 2018.", stoji u Woodmanovoj izjavi.

Još iz kategorije

Wargaming Alliance najavio suradnju sa srpskim Mad Head Gamesom

Wargaming Alliance najavio suradnju sa srpskim Mad Head Gamesom

22.04.2018. komentiraj

Wargaming, tvrtka koja stoji iza svjetski poznatih naslova World of Tanks i World of Warships, najavio je tijekom ovogodišnje Reboot Develop konferencije kako je njen izdavački odjel Wargaming Alliance ušao u partnerstvo sa srpskom tvrtkom Mad Head Games te da će funkcionirati kao izdavač njene sljedeće nenajavljene igre.

Uz novu mobilnu aplikaciju brže i jednostavnije do informacija o EU natječajima

Uz novu mobilnu aplikaciju brže i jednostavnije do informacija o EU natječajima

21.04.2018. komentiraj

Kako bi korisnicima EU sredstava omogućilo brži i jednostavniji pristup informacijama iz svijeta EU fondova, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije razvilo je aplikaciju za mobilne telefone pod nazivom EUfondovi. Putem ove aplikacije moguće je primati obavijesti o svim aktualnostima, novim natječajima, edukacijama i raznim drugim događanjima iz područja EU fondova.

Vlada ukida još jedan set parafiskalnih nameta poduzetnicima

Vlada ukida još jedan set parafiskalnih nameta poduzetnicima

21.04.2018. komentiraj

Stupanjem na snagu Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o razvrstavanju poslovnih subjekata prema Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti 2007. − NKD 2007., od 21. travnja 2018. ukida se obveza plaćanja svih naknada poslovnih subjekata vezanih za Registar poslovnih subjekata Državnog zavoda za statistiku koje se odnose na upis/promjenu/brisanje/prijepis Obavijesti o razvrstavanju prema NKD-u i Eurocertifikatu (Obavijest o razvrstavanju na engleskom jeziku).