Combis predstavio tehnološka rješenja i konzalting ekspertizu za građevinske i infrastrukturne projekte

Combis predstavio tehnološka rješenja i konzalting ekspertizu za građevinske i infrastrukturne projekte

Foto: Shutterstock

Jedan od vodećih pružatelja IT usluga u Hrvatskoj Combis organizirao je prvi Combis Dan Infrastrukture na kojem je predstavio cjeloviti portfelj tehnoloških rješenja i konzalting usluga za građevinske i infrastrukturne projekte. U fokusu događanja bila su rješenja iz područja mrežne infrastrukture i podatkovnih centara, neizostavnih dijelova svakog arhitektonskog odnosno građevinskog projekta za poslovne korisnike.

"Sve je izraženija potreba kompanija za strateškim IT partnerom u procesima projektiranja i gradnje poslovnih prostora. Posebno se to odnosi na konzalting usluge i ponudu rješenja za IT infrastrukturu koje su bitan čimbenik prilikom projektiranja i gradnje, ali i napredna tehnološka rješenja po završetku izgradnje", istaknula je Tatjana Peček, poslovna konzultantica u Combisu.

Combis je predstavio tim za mrežnu infrastrukturu i povezivanje koji nudi cjelovita rješenja izgradnje komunikacijske infrastrukture, okosnicu svakog IT sustava. Tim radi na principu individualnog pristupa kompanijama, a koji kreće već od idejnog rješenja pa sve do same implementacije.

Prezentirani su projekti implementacije bežičnih i žičanih mreža (Wi-Fi i LAN), projekti sigurnih i uvijek dostupnih podatkovnih centara, sustavi za tehničku zaštitu u hotelima te ostalim objektima, a bilo je govora i o mrežama velike brzine s OM5 svjetlovodnim vlaknima.

"Dugogodišnje iskustvo i niz uspješnih projekata svrstavaju Combis u sam vrh tvrtki koje mogu izvesti i najkompleksnije mrežne infrastrukturne sustave. Uz to, radimo na projektima po principu turn-key modela koji podrazumijeva savjetovanje, jednostavnost u primjeni, brzinu te odgovornost za kompleksne implementacije. Na taj način uz pomoć tehnologije, za korisnike kreiramo poslovne prednosti dok se oni nesmetano mogu fokusirati na svoje temeljno poslovanje", zaključuje Peček.

Combis konzalting tim kreira eko sustave za energetiku i komunalne djelatnosti, proizvodnju i trgovinu, transport i logistiku te financijsku industriju, a na ovom događanju detaljnije je pojasnio ekspertizu u području turizma, u koju je snažno zakoračio.

Predstavljeni su i dugogodišnji partneri Combisa na projektima u zemlji i inozemstvu: tvrtka Partner Elektrik GE koja se bavi projektiranjem, izvođenjem i održavanjem sustava tehničke zaštite, tvrtka R&M koja proizvodi pasivni mrežni materijal te njemačka tvrtka Rittal koja nudi rješenja za podatkovne centre.

Još iz kategorije

Ulaganje u inovacije na području interne revizije ključno je za ostvarenje vrijednosti poduzeća

Ulaganje u inovacije na području interne revizije ključno je za ostvarenje vrijednosti poduzeća

24.03.2018. komentiraj

Kako se tempo inovacija ubrzava, tako je pred internim revizorima sve veći izazov da svojim organizacijama pomognu u osiguravanju djelotvornosti procesa i kontrola, istovremeno pružajući podršku poticanju rasta poslovanja. Nova studija PwC-a pod nazivom „Moving at the speed of innovation: The foundational tools and talents of technology-enabled Internal Audit“ otkriva da su naprednije funkcije interne revizije uspostavljene u odjelima s jedinstvenom tehnološkom i kadrovskom strategijom.

INFOGRAFIKA: Pravi novac od video igara dolazi iz softvera

INFOGRAFIKA: Pravi novac od video igara dolazi iz softvera

23.03.2018. komentiraj

Industrija vezana uz video igre prečesto gleda samo hardverski dio poslovanja, iako je već dulje vrijeme jasno da istinski novac donosi softver. Dokazuju to u svom istraživanju ESA (Entertainment Software Association) i NPD Group.

Amazon skočio na drugo mjesto najvrjednijih tvrtki na svijetu

Amazon skočio na drugo mjesto najvrjednijih tvrtki na svijetu

23.03.2018. komentiraj

Afera vezana uz Cambridge Analytica narušila je vrijednost nekih tehnoloških kompanija, među kojima je najviše pogođen Facebook, a nešto manje i Googleova matična kompanija Alphabet. U takvoj situaciji Amazon je postao druga najbogatija kompanija na svijetu i trenutno je na 768 milijuna američkih dolara vrijednosti.