Cloud poslovanje glavni je generator Amazonove zarade

Cloud poslovanje glavni je generator Amazonove zarade

Amazon Web Services (AWS) uvjerljivi je lider na području cloud poslovanja i Amazonu donosi milijarde i milijarde američkih dolara. Konkretno, samo u trećem kvartalu ove godine riječ je o 1,17 milijardi dolara profita. Ta svota označava 300 posto operativnog profita cijele kompanije koja je na svim drugim poljima zabilježila deficit.

Konkretno, kompletni Amazon bilježi prihode od 43,74 milijardi dolara, ali profit je bio na svega 256 milijuna dolara. Zato je cloud poslovanje toliko važno kompaniji i brojke to jasno pokazuju. Također, nije cloud poslovanje dominantno samo unutar Amazona već na kompletnom tržištu.

Kad se zbroji ono što imaju Microsoft, Google i IBM zajedno, riječ je o otprilike 25 posto udjela, dok Amazon sam ima oko 35 posto. Dakle, za deset posto slabiji rezultat bilježe svi zajedno! Već to dovoljno govori samo po sebi, posebno sad kad cloud više nije neka nepoznanica i odavno je temelj poslovanja svih ICT kompanija diljem svijeta, koje drže do sebe.

I teško da će se u dogledno vrijeme ova dominacija promijeniti. Jer, lista velikih klijenata samo raste i trenutno su na njoj Netflix, Samsung, BMW, Spotify, NASA...

Još iz kategorije

Beogradski TradeCore dobio investiciju od 3 milijuna dolara

Beogradski TradeCore dobio investiciju od 3 milijuna dolara

23.01.2018. komentiraj

TradeCore, beogradski fintech startup, dobio je investiciju od 3 milijuna dolara, a najviše je uložio regionalni investicijski fond South Central Ventures. Tvrtka se na tržište probila uz pomoć platforme i alata za korisnike na globalnom tržištu kapitala te za kompanije koje pružaju financijske usluge pojedincima, a uz pomoć South Central Venturesa planiraju proširiti bazu klijenata.

Novi izvršni direktor za Središnju i Jugoistočnu Europu Lenova Ivan Bozev

Novi izvršni direktor za Središnju i Jugoistočnu Europu Lenova Ivan Bozev

22.01.2018. komentiraj

Lenovo je imenovao Ivana Bozeva izvršnim i glavnim direktorom za CSEE (Središnja i Jugoistočna Europa). S velikim iskustvom rada na području tehnologije, nakon što je bio zadužen za područje SEE (Jugoistočna Europa) Ivan Bozev će pokrivati novi teritorij CSEE. Tako će biti odgovaran za stalni rast poslovanja poslovne jedinice osobnih računala tvrtke Lenovo u Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Grčkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Srbiji, Sloveniji te još šest istočnoeuropskih zemalja. Francois Bornibus, predsjednik tvrtke Lenovo za EMEA regiju bit će izravno nadređen Ivanu Bozevu, kojem će sjedište biti ured Lenova u Bugarskoj.

Domaća tvrtka SysKit ostvarila suradnju s britanskim Redgateom

Domaća tvrtka SysKit ostvarila suradnju s britanskim Redgateom

22.01.2018. komentiraj

SysKit, hrvatska softverska tvrtka specijalizirana za administraciju serverskih sustava osnovana prije 8 godina, ostvarila je novu suradnju i to s kompanijom za razvoj Microsoft SQL Server alata, Redgate Softwareom. Redgate Investments uložio je u hrvatsku tvrtku koja bi svojim znanjem i iskustvom trebala doprinijeti bržem razvoju SysKita.