Cloud poslovanje Amazonu donosi ogromne profite

Cloud poslovanje Amazonu donosi ogromne profite

Foto: Amazon

Amazonu ide odlično u svim segmentima poslovanja, ali ono vezano uz cloud je posebna priča jer ni na jednom tržištu ta kompanija nema toliku dominaciju. Konkretno, samo u drugom kvartalu ove godine na razini cijele kompanije zabilježeno je 37,96 milijardi američkih dolara prihoda, što je osjetno bolje od 30,4 milijardi dolara u istom razdoblju lani. No, nije sve toliko pozitivno...

Profit je pao za 80 posto i iznosi 197 milijuna dolara, ali sve to je bio dio plana pa u Amazonu naglašavaju da nisu nimalo zabrinuti već da gledaju širu sliku. Treba im vjerovati, pokazalo se da itekako dobro znaju što rade. Posebno kad je riječ o spomenutom cloudu, koji čini čak 11 posto ukupnih prihoda.

Naime, Amazon Web Services (AWS) sam je donio profit od 916 milijuna dolara, dok su sve ostale usluge zajedno donijele 628 milijuna dolara profita. Naravno, kad se sve to oduzme s troškovima i ulaganjima, stiže se do ukupnih 197 milijuna profita, što nimalo ne umanjuje snagu Amazona.

Ukratko, budućnost je u cloudu, a Amazon čini oko 40 posto tog tržišta, jači je no prva tri konkurenta (IBM, Microsoft, Google) zajedno i sad je po prvi put taj segment poslovanja po pitanju profita zasjenio sve drugo čime se kompanija bavi...

Još iz kategorije

Uz novu mobilnu aplikaciju brže i jednostavnije do informacija o EU natječajima

Uz novu mobilnu aplikaciju brže i jednostavnije do informacija o EU natječajima

21.04.2018. komentiraj

Kako bi korisnicima EU sredstava omogućilo brži i jednostavniji pristup informacijama iz svijeta EU fondova, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije razvilo je aplikaciju za mobilne telefone pod nazivom EUfondovi. Putem ove aplikacije moguće je primati obavijesti o svim aktualnostima, novim natječajima, edukacijama i raznim drugim događanjima iz područja EU fondova.

Vlada ukida još jedan set parafiskalnih nameta poduzetnicima

Vlada ukida još jedan set parafiskalnih nameta poduzetnicima

21.04.2018. komentiraj

Stupanjem na snagu Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o razvrstavanju poslovnih subjekata prema Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti 2007. − NKD 2007., od 21. travnja 2018. ukida se obveza plaćanja svih naknada poslovnih subjekata vezanih za Registar poslovnih subjekata Državnog zavoda za statistiku koje se odnose na upis/promjenu/brisanje/prijepis Obavijesti o razvrstavanju prema NKD-u i Eurocertifikatu (Obavijest o razvrstavanju na engleskom jeziku).

Kakva je razlika u plaćama muškaraca i žena u Europi

Kakva je razlika u plaćama muškaraca i žena u Europi

20.04.2018. komentiraj

Na svjetskoj razini razlika u plaći muškaraca i žena bitno se razlikuju, posebno kad pogledamo Južnu Koreju i Japan gdje ljepši spol u prosjeku ima trećinu slabija mjesečna primanja. U Europi razlika nije tolika, ali svejedno je osjetna, što brojke Statistisches Bundesamta zorno pokazuju.