Cloud poslovanje Amazonu donosi ogromne profite

Cloud poslovanje Amazonu donosi ogromne profite

Foto: Amazon

Amazonu ide odlično u svim segmentima poslovanja, ali ono vezano uz cloud je posebna priča jer ni na jednom tržištu ta kompanija nema toliku dominaciju. Konkretno, samo u drugom kvartalu ove godine na razini cijele kompanije zabilježeno je 37,96 milijardi američkih dolara prihoda, što je osjetno bolje od 30,4 milijardi dolara u istom razdoblju lani. No, nije sve toliko pozitivno...

Profit je pao za 80 posto i iznosi 197 milijuna dolara, ali sve to je bio dio plana pa u Amazonu naglašavaju da nisu nimalo zabrinuti već da gledaju širu sliku. Treba im vjerovati, pokazalo se da itekako dobro znaju što rade. Posebno kad je riječ o spomenutom cloudu, koji čini čak 11 posto ukupnih prihoda.

Naime, Amazon Web Services (AWS) sam je donio profit od 916 milijuna dolara, dok su sve ostale usluge zajedno donijele 628 milijuna dolara profita. Naravno, kad se sve to oduzme s troškovima i ulaganjima, stiže se do ukupnih 197 milijuna profita, što nimalo ne umanjuje snagu Amazona.

Ukratko, budućnost je u cloudu, a Amazon čini oko 40 posto tog tržišta, jači je no prva tri konkurenta (IBM, Microsoft, Google) zajedno i sad je po prvi put taj segment poslovanja po pitanju profita zasjenio sve drugo čime se kompanija bavi...

Još iz kategorije

Velika kupovina na kraju godine: Disney preuzima Fox

Velika kupovina na kraju godine: Disney preuzima Fox

16.12.2017. komentiraj

Kompanija Walt Disney pristala je na posao težak gotovo 52,5 milijarde dolara u kojem će preuzeti 21st Century Fox. Preuzimanjem većeg dijela medijskog carstva Ruperta Murdocha Disney će postati jedna od najvećih multimedijskih kompanija na svijetu.

Combis ostvario prestižni Microsoft Gold Cloud Platform status

Combis ostvario prestižni Microsoft Gold Cloud Platform status

15.12.2017. komentiraj

Hrvatski pružatelj IT usluga Combis osigurao je Microsoft Gold Cloud Platform status zbog prepoznate stručnosti i više uspješno implementiranih cloud projekata. U središtu promatranih cloud kompetencija je Microsoft Azure platforma, a Combis se istaknuo ne samo stručnošću pri implementacijama, već i konzultantskim znanjima i edukacijama kojima je cilj osvještavati korisnike po pitanju Microsoft javnog oblaka.

Tatjana Skoko imenovana direktoricom Microsofta za Hrvatsku

Tatjana Skoko imenovana direktoricom Microsofta za Hrvatsku

15.12.2017. komentiraj

Tvrtka Microsoft je Tatjanu Skoko, v.d. direktoricu Microsofta Hrvatska imenovala direktoricom Microsofta za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Tatjana Skoko imenovana je u rujnu 2017. v.d. direktoricom Microsofta u Hrvatskoj, a dužnost je preuzela od Lejle Zukić – Krivdić koja preuzela poziciju Channel Development Managera u Microsoftovoj regiji središnje i istočne Europe, gdje je zadužena za 33 zemlje.