Bitcoin burza Coinbase dobila investiciju od 100 milijuna dolara

Bitcoin burza Coinbase dobila investiciju od 100 milijuna dolara

Foto: Fotolia

Burza za digitalno mijenjanje valuta Coinbase, koja je u protekla dva mjeseca proživjela krah i uznemirila trgovce svojom reakcijom na razdvajanje bitcoina, uspjela je pronaći investitore. U tu će burzu skupina predvođena investicijskom kućom IVP uložiti 100 milijuna dolara.

Coinbase planira iskoristiti uložena sredstva za povećavanje broja inženjera i djelatnika za potporu kupcima. Ujedno će otvoriti ured u New Yorku iz kojeg će voditi njihovu profesionalnu platformu za trgovanje GDAX te će nastaviti raditi na razvoju mobilnog preglednika ethereum mreže za univerzalni pristup financijskim uslugama Toshi.

Coinbase je prije mjesec i pol zapao u velike financijske probleme. 21. lipnja vrijednost kriptovalute ether na njihovom je GDAX-u s 317 dolara pala na samo 10 centi. Razlog tomu je bila razmjena u vrijednosti od 12,5 milijuna dolara, najveća te vrste u povijesti, što je potaknulo trgovanje. Dramatičan je pad trajao tek 45 milisekundi nakon čega su računalni algoritmi počeli zadavati naloge za kupovinu i u desetak sekundi vrijednost ethera vratila se na 300 dolara.

Unatoč vrlo kratkom trajanju tog dramatičnog pada, prouzročena je velika šteta, a Coinbase je obećao klijentima vratiti izgubljena sredstva. Kako bi se u budućnosti izbjegli problemi stupit će u kontakt s burzom u New Yorku, jednim od investitora. Planiraju razviti svojevrsne osigurače koji bi se aktivirali u sličnim situacijama.

Drugi veliki problem koji im se dogodio u manje od dva mjeseca bio je vezan uz nedavnu nadogradnju bitcoina čime. U procesu nadogradnje i razdvajanja stvoren je takozvani bitcoin cash, a Coinbase je iznio stav da neće trgovati tom valutom. To je razbjesnilo brojne ulagače. Dio njih je otišao pa čak i zaprijetio tužbama. Coinbase je promijenio stav te su obećali da će uvesti mogućnost trgovanja bitcoin cashom do 1. siječnja 2018.

Još iz kategorije

Apple potvrdio kupovinu servisa Shazam

Apple potvrdio kupovinu servisa Shazam

12.12.2017. komentiraj

Jedan od ranih hitova među aplikacijama na iPhoneu bio je servis Shazam koji je nakon samo nekoliko taktova prepoznavao o kojoj se pjesmi radi. Apple je početkom ovog tjedna kupio istoimenu tvrtku kako bi ojačao tržišnu poziciju svoje Music usluge.

Tržište Interneta stvari do 2021. vrijedit će 1,1 bilijuna dolara

Tržište Interneta stvari do 2021. vrijedit će 1,1 bilijuna dolara

12.12.2017. komentiraj

Internet stvari (IoT) raste konstantno, a s dolaskom mobilne mreže pete generacije (5G), stvari će krenuti nevjerojatnom brzinom prema naprijed pa IDC procjenjuje da će kompletno tržište koje ga se tiče do 2021. godine vrijediti 1,1 bilijuna američkih dolara.

HTC nastavio nizati loše poslovne rezultate

HTC nastavio nizati loše poslovne rezultate

11.12.2017. komentiraj

HTC je već duže vrijeme u financijskom kaosu, no čini se da tvrtka ne uspjeva naći način da to stanje poboljša. Najnoviji objavljeni financijski podaci pokazuju novi značajan pad prihoda u studenom, u odnosu na isto razdoblje prošle godine pad je visokih 26 posto.