Bitcoin burza Coinbase dobila investiciju od 100 milijuna dolara

Bitcoin burza Coinbase dobila investiciju od 100 milijuna dolara

Foto: Fotolia

Burza za digitalno mijenjanje valuta Coinbase, koja je u protekla dva mjeseca proživjela krah i uznemirila trgovce svojom reakcijom na razdvajanje bitcoina, uspjela je pronaći investitore. U tu će burzu skupina predvođena investicijskom kućom IVP uložiti 100 milijuna dolara.

Coinbase planira iskoristiti uložena sredstva za povećavanje broja inženjera i djelatnika za potporu kupcima. Ujedno će otvoriti ured u New Yorku iz kojeg će voditi njihovu profesionalnu platformu za trgovanje GDAX te će nastaviti raditi na razvoju mobilnog preglednika ethereum mreže za univerzalni pristup financijskim uslugama Toshi.

Coinbase je prije mjesec i pol zapao u velike financijske probleme. 21. lipnja vrijednost kriptovalute ether na njihovom je GDAX-u s 317 dolara pala na samo 10 centi. Razlog tomu je bila razmjena u vrijednosti od 12,5 milijuna dolara, najveća te vrste u povijesti, što je potaknulo trgovanje. Dramatičan je pad trajao tek 45 milisekundi nakon čega su računalni algoritmi počeli zadavati naloge za kupovinu i u desetak sekundi vrijednost ethera vratila se na 300 dolara.

Unatoč vrlo kratkom trajanju tog dramatičnog pada, prouzročena je velika šteta, a Coinbase je obećao klijentima vratiti izgubljena sredstva. Kako bi se u budućnosti izbjegli problemi stupit će u kontakt s burzom u New Yorku, jednim od investitora. Planiraju razviti svojevrsne osigurače koji bi se aktivirali u sličnim situacijama.

Drugi veliki problem koji im se dogodio u manje od dva mjeseca bio je vezan uz nedavnu nadogradnju bitcoina čime. U procesu nadogradnje i razdvajanja stvoren je takozvani bitcoin cash, a Coinbase je iznio stav da neće trgovati tom valutom. To je razbjesnilo brojne ulagače. Dio njih je otišao pa čak i zaprijetio tužbama. Coinbase je promijenio stav te su obećali da će uvesti mogućnost trgovanja bitcoin cashom do 1. siječnja 2018.

Još iz kategorije

ENT nastavlja sa stabilnim poslovanjem

ENT nastavlja sa stabilnim poslovanjem

23.02.2018. komentiraj

Ericsson Nikola Tesla Grupa ostvarila je u 2017. prihode od prodaje u iznosu od 1.481,6 milijuna kuna, 6,9% manje u odnosu na prethodnu godinu. U ukupnim prihodima od prodaje udio domaćeg tržišta čini 18,7%, usluge za Ericsson 62,5% (od toga 12,1% čine usluge upravljanja u Hrvatskoj), dok ostala izvozna tržišta sudjeluju s 18,8%. Prodaja u segmentu Mreža iznosi 739,3 milijuna kuna (2016.: 806,5 milijuna kuna), u segmentu Digitalnih usluga 559,6 milijuna kuna (2016.: 593,1 milijuna kuna), u segmentu Usluga upravljanja 178,9 milijuna kuna (2016.: 185,9 milijuna kuna), ostalo 3,8 milijuna kuna (2016.: 6,1 milijuna kuna). Bruto dobit iznosi 150,9 milijuna kuna (2016.: 189,8 milijuna kuna), što je manje za 20,5% u odnosu na prethodnu godine. Bruto marža bilježi pad na 10,2% (2016.: 11,9%), kao posljedica rezerviranja i  prilagodbi po projektu s kupcem te negativnog utjecaja tečajnih razlika.

Edukacija i prekvalifikacija ključni za prilagodbu radnika na automatizaciju

Edukacija i prekvalifikacija ključni za prilagodbu radnika na automatizaciju

23.02.2018. komentiraj

Novo izvješće koje je objavio PwC proučava učinke triju, međusobno povezanih, faza automatizacije, u razdoblju do 2030-ih godina. Automatizacija će, ističu, značajno utjecati na zaposlenost ljudi i njihove uloge u ekonomiji budućnosti.

Logitech proglašen jednom od deset najinovativnijih tvrtki

Logitech proglašen jednom od deset najinovativnijih tvrtki

23.02.2018. komentiraj

Magazin Fast Company na svoju je listu deset najinovativnijih kompanija u području dizajna uvrstio i poznatog proizvođača periferije Logitech. Fast Company vodeći je američki poslovni magazin s fokusom na inovaciju u tehnologiji, biznisu i dizajnu. Ljestvicu najinovativnijih tvrtki uređuje više od trideset urednika, novinara i suradnika magazina. Prijavilo se više od 1.500 tvrtki iz cijelog svijeta, a odabrano ih je samo deset.