Bitcoin burza Coinbase dobila investiciju od 100 milijuna dolara

Bitcoin burza Coinbase dobila investiciju od 100 milijuna dolara

Foto: Fotolia

Burza za digitalno mijenjanje valuta Coinbase, koja je u protekla dva mjeseca proživjela krah i uznemirila trgovce svojom reakcijom na razdvajanje bitcoina, uspjela je pronaći investitore. U tu će burzu skupina predvođena investicijskom kućom IVP uložiti 100 milijuna dolara.

Coinbase planira iskoristiti uložena sredstva za povećavanje broja inženjera i djelatnika za potporu kupcima. Ujedno će otvoriti ured u New Yorku iz kojeg će voditi njihovu profesionalnu platformu za trgovanje GDAX te će nastaviti raditi na razvoju mobilnog preglednika ethereum mreže za univerzalni pristup financijskim uslugama Toshi.

Coinbase je prije mjesec i pol zapao u velike financijske probleme. 21. lipnja vrijednost kriptovalute ether na njihovom je GDAX-u s 317 dolara pala na samo 10 centi. Razlog tomu je bila razmjena u vrijednosti od 12,5 milijuna dolara, najveća te vrste u povijesti, što je potaknulo trgovanje. Dramatičan je pad trajao tek 45 milisekundi nakon čega su računalni algoritmi počeli zadavati naloge za kupovinu i u desetak sekundi vrijednost ethera vratila se na 300 dolara.

Unatoč vrlo kratkom trajanju tog dramatičnog pada, prouzročena je velika šteta, a Coinbase je obećao klijentima vratiti izgubljena sredstva. Kako bi se u budućnosti izbjegli problemi stupit će u kontakt s burzom u New Yorku, jednim od investitora. Planiraju razviti svojevrsne osigurače koji bi se aktivirali u sličnim situacijama.

Drugi veliki problem koji im se dogodio u manje od dva mjeseca bio je vezan uz nedavnu nadogradnju bitcoina čime. U procesu nadogradnje i razdvajanja stvoren je takozvani bitcoin cash, a Coinbase je iznio stav da neće trgovati tom valutom. To je razbjesnilo brojne ulagače. Dio njih je otišao pa čak i zaprijetio tužbama. Coinbase je promijenio stav te su obećali da će uvesti mogućnost trgovanja bitcoin cashom do 1. siječnja 2018.

Još iz kategorije

IBM-ova prodaja nadmašila prognoze, ali i dalje bilježi pad

IBM-ova prodaja nadmašila prognoze, ali i dalje bilježi pad

19.10.2017. komentiraj

IBM je u prethodnom kvartalu ostvario prodajne rezultate bolje od prognoza tržišnih analitičara. Taj je rast prodaje ponajviše pogurala grupacija koja se bavi većinom softverskih rješenja te kompanije.

Isporuke potrošačkih uređaja u 2018. će rasti, predviđa Gartner

Isporuke potrošačkih uređaja u 2018. će rasti, predviđa Gartner

19.10.2017. komentiraj

Ukupna svjetska isporuka PC-a, tableta i pametnih telefona u 2018. bi trebala rasti za dva posto u odnosu na ovu godinu te se očekuje prodaja ukupno 2,35 milijardi komada, navodi Gartner u svojoj novoj studiji. Ostvare li se ta predviđanja, bit će to najveći godišnji rast od 2015. Ipak, krivo je pretpostaviti da će se sav rast temeljiti isključivo na mobilnim telefonima.

Osam hrvatskih tvrtki među 50 najbrže rastućih u srednjoj Europi

Osam hrvatskih tvrtki među 50 najbrže rastućih u srednjoj Europi

19.10.2017. komentiraj

Osam hrvatskih tehnoloških poduzeća našlo se na ovogodišnjoj Deloitteovoj listi 50 najbrže rastućih u regiji srednje Europe po kriteriju prihoda. Osim toga, dvije su se tvrtke našle na popisu kategorije Zvijezde u usponu.