Zagrebački inkubator poduzetništva širi ponudu predinkubacijskim programom

Zagrebački inkubator poduzetništva širi ponudu predinkubacijskim programom

Foto: ZIP

Zagrebački inkubator poduzetništva prvi put organizira Predinkubacijski program namijenjen edukaciji budućih poduzetnika, odnosno pokretača startup projekata. Unutar tri mjeseca programa polaznici će steći i osnovna znanja potrebna za daljnje usmjeravanje svoje poslovne ideje.

Novi se program razlikuje od ZIP-ovog startup programa time što pruža priliku za razvoj poslovne ideje budućim poduzetnicima koji još nisu u fazi pred izlazak na tržište, već rade na usmjeravanju svoje poslovne ideje. Sredstva je osigurao Grad Zagreb s ciljem povećanja ponude i mogućnosti obrazovanja mladih za poduzetništvo. Zahvaljujući mentorskoj mreži ZIP-a, u koju je uključeno više od četrdeset mentora, polaznicima će biti osigurano stručno usmjeravanje i praćenje poslovnih ideja.

Tijekom tri mjeseca, od sredine kolovoza do studenog, polaznici će svaka dva tjedna izvještavati o svom radu, uživo ili online, za što će dobivati redovite povratne informacije. Zajedno s mentorima i članovima ZIP-a definirat će se ciljevi i zadaci poslovnog plana. Putem pitch feedback sessiona, koji će se održavati jednom mjesečno, polaznici će također naučiti i kako svoju ideju prezentirati pred kupcima ili potencijalnim investitorima što je jedan od najvažnijih aspekata pokretanja vlastitog startupa.

Za dva tima čija ideja bude najuspješnija, odnosno, pokaže najveći napredak, postoji mogućnost besplatnog ulaska u ZIP-ov program inkubacije u kojem će moći, ponovno uz pomoć mentora, nastaviti razvijati svoje ideje te pohađati i edukativne radionice koje će biti organizirane na tjednoj bazi. Cilj programa je kroz stalno praćenje i davanje povratnih informacija usmjeriti buduće poduzetnike ka postizanju što boljih rezultata, ohrabriti ih na pokretanje vlastitog startupa te tako potaknuti razvoj poduzetničke klime.

Online prijave za program odvijat će se putem obrasca i trajat će do 23. srpnja. Nakon toga slijedi selekcija timova koji ulaze u program predinkubacije. Svi zainteresirani mogu se prijaviti pojedinačno s vlastitom idejom ili u timu koji želi zajednički raditi na svojoj ideji.

Još iz kategorije

Savjeti za uspješno sastavljanje poslovnog plana

Savjeti za uspješno sastavljanje poslovnog plana

21.11.2017. komentiraj

Poslovni plan svakako je jedna od bitnijih stavki za kretanje u poduzetničke vode. Uz njega se lakše suradnicima može pojasniti što i kako želite, a eventualni investitori mogu imati uvid u detalje koji se njih tiču. Naravno, pod tim se misli na profitabilnost cijele priče. Stoga, jako pažljivo pristupite radu na poslovnom planu.

Kako je Satya Nadella riješio problem mlijeka u Microsoftu?

Kako je Satya Nadella riješio problem mlijeka u Microsoftu?

21.11.2017. komentiraj

Microsoft je 2015. godine svjedočio čudnovatoj neprilici u svim svojim uredima diljem svijeta. Zbog nemara zaposlenih, u kuhinjama je mlijeko bilo pokvareno. Tome je doskočio tad još poprilično friški izvršni direktor (CEO) Satya Nadella i video obraćanjem riješio problem.

Mario Aguilera na novom ZIP Masterclassu istaknuo kako je najvažnije biti sretan u poslu kojim se bavimo

Mario Aguilera na novom ZIP Masterclassu istaknuo kako je najvažnije biti sretan u poslu kojim se bavimo

17.11.2017. komentiraj

Ovog tjedna je u sklopu projekta “Master Class” Zagrebačkog inkubatora poduzetništva održano predavanje na temu “Od Finske do Marsa” na kojem je glavni predavač bio Mario Aguilera, odličnog poznavatelja europskog, azijskog i američkog tržišta.