Zagrebački inkubator poduzetništva širi ponudu predinkubacijskim programom

Zagrebački inkubator poduzetništva širi ponudu predinkubacijskim programom

Foto: ZIP

Zagrebački inkubator poduzetništva prvi put organizira Predinkubacijski program namijenjen edukaciji budućih poduzetnika, odnosno pokretača startup projekata. Unutar tri mjeseca programa polaznici će steći i osnovna znanja potrebna za daljnje usmjeravanje svoje poslovne ideje.

Novi se program razlikuje od ZIP-ovog startup programa time što pruža priliku za razvoj poslovne ideje budućim poduzetnicima koji još nisu u fazi pred izlazak na tržište, već rade na usmjeravanju svoje poslovne ideje. Sredstva je osigurao Grad Zagreb s ciljem povećanja ponude i mogućnosti obrazovanja mladih za poduzetništvo. Zahvaljujući mentorskoj mreži ZIP-a, u koju je uključeno više od četrdeset mentora, polaznicima će biti osigurano stručno usmjeravanje i praćenje poslovnih ideja.

Tijekom tri mjeseca, od sredine kolovoza do studenog, polaznici će svaka dva tjedna izvještavati o svom radu, uživo ili online, za što će dobivati redovite povratne informacije. Zajedno s mentorima i članovima ZIP-a definirat će se ciljevi i zadaci poslovnog plana. Putem pitch feedback sessiona, koji će se održavati jednom mjesečno, polaznici će također naučiti i kako svoju ideju prezentirati pred kupcima ili potencijalnim investitorima što je jedan od najvažnijih aspekata pokretanja vlastitog startupa.

Za dva tima čija ideja bude najuspješnija, odnosno, pokaže najveći napredak, postoji mogućnost besplatnog ulaska u ZIP-ov program inkubacije u kojem će moći, ponovno uz pomoć mentora, nastaviti razvijati svoje ideje te pohađati i edukativne radionice koje će biti organizirane na tjednoj bazi. Cilj programa je kroz stalno praćenje i davanje povratnih informacija usmjeriti buduće poduzetnike ka postizanju što boljih rezultata, ohrabriti ih na pokretanje vlastitog startupa te tako potaknuti razvoj poduzetničke klime.

Online prijave za program odvijat će se putem obrasca i trajat će do 23. srpnja. Nakon toga slijedi selekcija timova koji ulaze u program predinkubacije. Svi zainteresirani mogu se prijaviti pojedinačno s vlastitom idejom ili u timu koji želi zajednički raditi na svojoj ideji.

Još iz kategorije

Osam stvari koje morate znati prije nego outsourcate razvoj u neku offshore destinaciju

Osam stvari koje morate znati prije nego outsourcate razvoj u neku offshore destinaciju

18.09.2017. komentiraj

Poduzetnici prije ili kasnije pri razvoju i rastu svog poslovanja moraju posegnuti za outsourcingom u nekoj offshore zemlji kako bi uštedjeli novac, no to ne mora uvijek biti i najbolje rješenje, iskustvo ili ušteda vremena.

Booking.com sa Web Summitom pokreće prvi mentorski program na događanju Women in Tech Track

Booking.com sa Web Summitom pokreće prvi mentorski program na događanju Women in Tech Track

14.09.2017. komentiraj

Booking.com je najavio ekskluzivan program u sklopu inicijative “Women in Tech” na Web Summitu. Web Summit i Booking.com zajedno pokreću program “Women In Tech Mentor Programme” koji je prvi program mentorstva na eventu Women in Tech.

Suočite se s krizom

Suočite se s krizom

11.09.2017. komentiraj

Puna su nam usta kriza i loše gospodarske situacije pa nam je to nekako ušlo u naviku da se više i ne obaziremo kada netko kaže kako je „u krizi“. No, manji broj nas se pita kako da se nađe izlaz iz krize, koji su načini da se izvučemo iz ponora i ponovno krenemo stazama slave i uspjeha.