Zagrebački inkubator poduzetništva širi ponudu predinkubacijskim programom

Zagrebački inkubator poduzetništva širi ponudu predinkubacijskim programom

Foto: ZIP

Zagrebački inkubator poduzetništva prvi put organizira Predinkubacijski program namijenjen edukaciji budućih poduzetnika, odnosno pokretača startup projekata. Unutar tri mjeseca programa polaznici će steći i osnovna znanja potrebna za daljnje usmjeravanje svoje poslovne ideje.

Novi se program razlikuje od ZIP-ovog startup programa time što pruža priliku za razvoj poslovne ideje budućim poduzetnicima koji još nisu u fazi pred izlazak na tržište, već rade na usmjeravanju svoje poslovne ideje. Sredstva je osigurao Grad Zagreb s ciljem povećanja ponude i mogućnosti obrazovanja mladih za poduzetništvo. Zahvaljujući mentorskoj mreži ZIP-a, u koju je uključeno više od četrdeset mentora, polaznicima će biti osigurano stručno usmjeravanje i praćenje poslovnih ideja.

Tijekom tri mjeseca, od sredine kolovoza do studenog, polaznici će svaka dva tjedna izvještavati o svom radu, uživo ili online, za što će dobivati redovite povratne informacije. Zajedno s mentorima i članovima ZIP-a definirat će se ciljevi i zadaci poslovnog plana. Putem pitch feedback sessiona, koji će se održavati jednom mjesečno, polaznici će također naučiti i kako svoju ideju prezentirati pred kupcima ili potencijalnim investitorima što je jedan od najvažnijih aspekata pokretanja vlastitog startupa.

Za dva tima čija ideja bude najuspješnija, odnosno, pokaže najveći napredak, postoji mogućnost besplatnog ulaska u ZIP-ov program inkubacije u kojem će moći, ponovno uz pomoć mentora, nastaviti razvijati svoje ideje te pohađati i edukativne radionice koje će biti organizirane na tjednoj bazi. Cilj programa je kroz stalno praćenje i davanje povratnih informacija usmjeriti buduće poduzetnike ka postizanju što boljih rezultata, ohrabriti ih na pokretanje vlastitog startupa te tako potaknuti razvoj poduzetničke klime.

Online prijave za program odvijat će se putem obrasca i trajat će do 23. srpnja. Nakon toga slijedi selekcija timova koji ulaze u program predinkubacije. Svi zainteresirani mogu se prijaviti pojedinačno s vlastitom idejom ili u timu koji želi zajednički raditi na svojoj ideji.

Još iz kategorije

Savjeti za bolje pregovaranje

Savjeti za bolje pregovaranje

20.02.2018. komentiraj

Umjetnost pregovaranja nešto je s čime se ipak treba roditi, ali nije nemoguće naučiti biti što bolji pa da u prvoj sljedećoj prilici ne bi došlo do neke katastrofalne pogreške koja bi mogla stajati mnogo novca.

Microsoft u partnerstvu sa startupima diljem svijeta

Microsoft u partnerstvu sa startupima diljem svijeta

16.02.2018. komentiraj

Microsoft je najavio dostupnost programa Microsoft for Startups. Riječ je o inicijativi koja bi trebala pomoći startup tvrtkama pridobivanju novih korisnika i prihoda. Microsoft for Startups je izgrađen na platformi koja raste s korisnikom, istovremeno se povezujući s njegovom zajednicom i klijentima. Najavom programa započela je dvogodišnja investicija od 500 milijuna američkih dolara, koja će startup tvrtkama ponuditi mogućnost zajedničke prodaje s Microsoftom, kao i pristup Microsoftovim tehnologijama te društvenim čvorištima koja promiču suradnju unutar lokalnih ekosustava.

Zapošljavate? Ova pitanja trebali bi pitati kandidate prilikom intervjua za posao

Zapošljavate? Ova pitanja trebali bi pitati kandidate prilikom intervjua za posao

15.02.2018. komentiraj

Pronaći idealnog zaposlenika nije nimalo lak zadatak, a i kad ga pronađete često to otkrijete tek s vremenom. Zato prilikom intervjua za posao morate postaviti prava pitanja te na temelju odgovora imati poprilično dobar pokazatelj tko bi mogao biti idealan za vaš tim te u konačnici donijeti napredak u poslovanju.