Startup Factory Zagreb dodjeljuje 100 000 eura za najbolja smart city rješenja

Startup Factory Zagreb dodjeljuje 100 000 eura za najbolja smart city rješenja

Uz podršku Grada Zagreba, Razvojna agencija Zagreb u listopadu je po drugi put pokrenula Startup Factory Zagreb, prvi no equity (bez ulaska u vlasničku strukturu) predakceleracijski program u Hrvatskoj. Cilj Programa je osnaživanje ekosustava koji potiče razvoj startup poduzetništva i izgradnju održivog te uključivog razvoja grada kroz pametna rješenja fokusirana na četiri glavna tematska područja, Smart Energy, Smart Mobility, Smart Tourism i Smart Living – Silver Economy.

Nakon održanog intenzivnog desetotjednog programa, kroz koji su razvojni timovi i startup tvrtke, ukupno njih 16, uz edukacijsku, mentorsku, tehničku, infrastrukturnu i promocijsku pomoć razvijali svoje inovativne poduzetničke ideje,  došlo je vrijeme za finalnu ocjenu projekata.

Tako će 16. prosinca 2017. pred evaluacijskim žirijem sastavljenim od renomiranih domaćih i međunarodnih stručnjaka Startup Factory Zagreb timovi  predstaviti svoje inovativne projekte. Četiri do osam najbolje ocijenjenih finalista osvojit će sredstva novčanog fond vrijednog EUR 100 000 kao i nagrade partnera Programa, s kojima vrijednost Programa kumulativno iznosi iznad EUR 200 000.

Kako bi se pobjednički timovi što bolje prezentirali javnosti, ali i kako bi pokazali da se uz dobru ideju i marljiv rad i u Hrvatskoj može doći do sredstava, edukacije i mentoriranja, 18.  prosinca 2017. bit će održana konferencija za novinare. Na konferenciji ćete iz prve ruke moći saznati sve važne informacije o Programu i pobjedničkim timovima.

Startupi prve generacije Programa već sada nižu brojne poslovne uspjehe te grade svoju prepoznatljivost na tržištu čime dokazuju kvalitetu i svrsishodnost ovog jedinstvenog programa. Programom Startup Factory Zagreb Grad Zagreb pruža sustavnu podršku održivom inovativnom poduzetništvu te postaje regionalni centar za razvoj smart city rješenja.

Još iz kategorije

Održano drugo predavanje „Maratona karijera“ na FPZG-u

Održano drugo predavanje „Maratona karijera“ na FPZG-u

21.04.2018. komentiraj

U četvrtak se na Fakultetu političkih znanosti održalo drugo predavanje u sklopu projekta Maraton karijera. Nešto više o novinarskoj profesiji i iskustvima jedne karijere iz prve ruke, poslušali su studenti FPZG-a, ali i drugih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Na varaždinskom FOI-ju održan sastanak partnera projekta Digitrans

Na varaždinskom FOI-ju održan sastanak partnera projekta Digitrans

20.04.2018. komentiraj

Ovog je tjedna u Varaždinu održan sastanak partnerskih institucija projekta Digitrans. U njemu sudjeluje ukupno 14 organizacija, a domaćin je ovom prigodom bio jedan od njih, Fakultet organizacije i informatike.

Chris Heilmann iz Microsofta gostuje u Zagrebu

Chris Heilmann iz Microsofta gostuje u Zagrebu

19.04.2018. komentiraj

Microsoftov Senior Program Manager Chris Heilmann u Zagrebu će održati keynote predavanje o napredovanju senior developera u lidere. Predavanje će se održati na meetupu Beyond Code koji će se održati 24. travnja u coworking prostoru HUB385.