SEE Growth Bootcamp: Zagreb okuplja startupe desetak zemalja

SEE Growth Bootcamp: Zagreb okuplja startupe desetak zemalja

Foto: Microsoft

Microsoft for Startups i akcelerator Startup Wise Guys pozivaju sve zainteresirane tehnološke startupove u ranoj fazi da se prijave na njihov SEE Growth Camp koji će se održati od 17. do 19. travnja u Zagrebu. Riječ je o trodnevnom kampu za do deset odabranih timova, a fokus će biti na pomoći startupima u rastu i uspješnom skaliranju svog proizvoda na europskom i svjetskom tržištu.

Program će uključivati upoznavanje s tehnološkim trikovima, savjetovanje s mentorima, prezentiranju projekta i rad na opipljivim ključnim idejama poput strategije razvoja proizvoda i regionalnog plana ekspanzije. Na Architecture Design Sessions stručnjaci iz Microsofta radit će sa svakim od startupa kako bi poboljšali njihov trenutni ili budući proizvod. Uvjet za prijavu startupa je da njihov proizvod mora biti u MVP ili beta fazi, imati barem pilot korisnike, plan za skaliranje u inozemstvu, a, ističu iz Microsofta, "osnivači moraju imati strast i odlučnost potrebnu za uspjeh".

Sredinom veljače započeo je program Microsoft for Startups, s kojim kreće dvogodišnji ciklus globalne investicije od 500 milijuna američkih dolara. Tim će putem startupima biti ponuđena mogućnost zajedničke prodaje s Microsoftom, kao i pristup njihovim tehnologijama te društvenim čvorištima koja promiču suradnju unutar lokalnih ekosustava. Startupi su nezaobilazan generator inovacija, a kako bi im omogućio brži rast, Microsoft će postati partner s osnivačima kompanija i investitorima diljem svijeta.

SEE Growth Bootcamp: Zagreb je prvenstveno namijenjen startupima iz država jugoistočne Europe, odnosno Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kosova, Crne Gore i Albanije, a u navedenu skupinu uključena je i Moldavija. Prijave su otvorene do 5. travnja, a zainteresirani se startup mogu prijaviti putem linka https://www.microsoft.com/en-us/growth-bootcamp/.

Još iz kategorije

Održano drugo predavanje „Maratona karijera“ na FPZG-u

Održano drugo predavanje „Maratona karijera“ na FPZG-u

21.04.2018. komentiraj

U četvrtak se na Fakultetu političkih znanosti održalo drugo predavanje u sklopu projekta Maraton karijera. Nešto više o novinarskoj profesiji i iskustvima jedne karijere iz prve ruke, poslušali su studenti FPZG-a, ali i drugih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Na varaždinskom FOI-ju održan sastanak partnera projekta Digitrans

Na varaždinskom FOI-ju održan sastanak partnera projekta Digitrans

20.04.2018. komentiraj

Ovog je tjedna u Varaždinu održan sastanak partnerskih institucija projekta Digitrans. U njemu sudjeluje ukupno 14 organizacija, a domaćin je ovom prigodom bio jedan od njih, Fakultet organizacije i informatike.

Chris Heilmann iz Microsofta gostuje u Zagrebu

Chris Heilmann iz Microsofta gostuje u Zagrebu

19.04.2018. komentiraj

Microsoftov Senior Program Manager Chris Heilmann u Zagrebu će održati keynote predavanje o napredovanju senior developera u lidere. Predavanje će se održati na meetupu Beyond Code koji će se održati 24. travnja u coworking prostoru HUB385.