Najbolje prakse za traženje novih zaposlenika

Najbolje prakse za traženje novih zaposlenika

Foto: DepositPhotos

Zaposlenici čine posao uspješnim i zato je iznimno bitno imati one prave oko sebe, najbolje koje možete naći. Ne samo talentirane već i s radnim navikama, nesklone konfliktu, odane, pristojne... Morate si sami kao poslodavac ili voditelj tima odrediti kakve kvalitete kod zaposlenika tražite.

Naravno, postoje jednostavni savjeti kako napraviti prve korake i lakše odrediti što i kako. Njih nudi stručnjak Brian Hutchinson u jednostavnih šest koraka.

1. Preporuke zaposlenika

Možda najbolji način za pronalazak novih zaposlenika jest nakon preporuke postojećih. Jer, ako netko kome vjerujete garantira za nekoga, to je dobar znak i trebate poslušati savjet.

2. Bivši zaposlenici

Možda se ne čini konvencionalnim, ali ako je riječ o osobi s kojom ste se razišli na normalan način, to znači da je riječ o zaposleniku kojeg ste željeli imati uz sebe. Također, možda ste započeli novi posao pa ako krećete ispočetka, dobro je povući sa sobom nekoga s kim ste radili i znate što očekivati.

3. Društvene mreže

Novo je doba, postoji LinkedIn, postoje Facebook, Instagram, Twitter... Odličan način za uvid u eventualne kvalitete potencijalnog zaposlenika.

4. Kandidati iznutra

Za određene pozicije možda već imate kandidate na licu mjesta, među svojim zaposlenicima. To je možda najbolje rješenje, posebno ako se radi o promaknuću. Imat ćete zahvalnog i odanog radnika, bez obzira što ćete njegovu poziciju morati popuniti novom osobom.

5. Stažiranje/volontiranje

Ponekad je to najbolji pokazatelj vrijednosti zaposlenika. Ako je osoba toliko ambiciozna da radi besplatno kako bi nešto naučila i napravila iskorak, to ne možete ignorirati u budućnosti.

6. Sajam poslova

Možda je to dio "stare škole", ali još uvijek je efektna taktika jer baza potencijalnih kandidata za posao je uistinu velika.

Još iz kategorije

Održano drugo predavanje „Maratona karijera“ na FPZG-u

Održano drugo predavanje „Maratona karijera“ na FPZG-u

21.04.2018. komentiraj

U četvrtak se na Fakultetu političkih znanosti održalo drugo predavanje u sklopu projekta Maraton karijera. Nešto više o novinarskoj profesiji i iskustvima jedne karijere iz prve ruke, poslušali su studenti FPZG-a, ali i drugih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Na varaždinskom FOI-ju održan sastanak partnera projekta Digitrans

Na varaždinskom FOI-ju održan sastanak partnera projekta Digitrans

20.04.2018. komentiraj

Ovog je tjedna u Varaždinu održan sastanak partnerskih institucija projekta Digitrans. U njemu sudjeluje ukupno 14 organizacija, a domaćin je ovom prigodom bio jedan od njih, Fakultet organizacije i informatike.

Chris Heilmann iz Microsofta gostuje u Zagrebu

Chris Heilmann iz Microsofta gostuje u Zagrebu

19.04.2018. komentiraj

Microsoftov Senior Program Manager Chris Heilmann u Zagrebu će održati keynote predavanje o napredovanju senior developera u lidere. Predavanje će se održati na meetupu Beyond Code koji će se održati 24. travnja u coworking prostoru HUB385.