Kako pridobiti povjerenje publike na LinkedInu

Kako pridobiti povjerenje publike na LinkedInu

LinkedIn je društvena mreža s iznimnim potencijalom u poslovnom smislu i bez obzira što se već poprilično dokazala, još uvijek postoji mnogo prostora za napredak i kao brend se možete profilirati upravo kroz LinkedIn te napraviti marketinški pomak kakav možda ne biste uspjeli na Facebooku ili Twitteru.

No, treba biti oprezan u pristupu, analitičan i pridobiti povjerenje ciljane publike. Upravo je posljednjespomenuto bitno i donosimo šest načina kako stvoriti to povjerenje.

1. Optimizirajte LinkedIn profil

Mora biti vidljiv kako bi se lakše pronašao, a uz to je bitno i pomno birati ključne riječi koje se vežu uz vas, tako da prilikom pretraga budete u rezultatima onima koji traže baš ono čime se bavite.

2. Širite mrežu

Pristupite prijateljima vaših prijatelja, pozovite na LinkedIn sve kontakte koje imate u elektroničkoj pošti i pratiti sve one koji su u vašoj sferi. Ne treba vam biti neugodno, ponudite se i tko svojevoljno prihvati, u startu osjeća određeno povjerenje. Koje potom treba dodatno izgraditi.

3. Sadržaj

Naravno, kad ste već u centru pažnje, morate ponuditi sadržaj koji će vas opisati i najbolje pokazati što nudite te koliko bi se isplatilo potencijalnim korisnicima. Potrudite se oko sadržaja, mora biti detaljan i analitičan.

4. Koristite se preporukama

Kad vam LinkedIn nešto preporuči, iskoristite to. Shvatite tako nešto kao zlata vrijedan besplatni savjet, kojim ćete biti još vidljiviji i šriti mrežu onih kojima se obraćate. Samim time vaš brend jača.

5. Napredna pretraga

Nudi se kroz LinkedIn i poželjno je koristiti ju jer ta platforma detaljnije nalazi osobe koje su bliske onom čime se bavite, a na taj način imate više ciljane publike. Zato morate unijeti više faktora, time sužavate izbor, ali i dobivate više šansi za uspjeh kod korisnika.

6. Cijenite povezanost

Nemojte zaboravljati na osobe s kojima se povezujete, komunicirajte na osobnoj razini što više možete kako biste produbili povjerenje i potvrdili da vam je stalo do svih. Zato budite aktivni u komentarima i odgovarajte na poruke koje pristižu.

Još iz kategorije

Na ovogodišnjem Job Fairu ponude za karijeru budućnosti nude čak 103 tvrtke

Na ovogodišnjem Job Fairu ponude za karijeru budućnosti nude čak 103 tvrtke

22.05.2018. komentiraj

U srijedu 23. i četvrtak 24. svibnja na Fakultetu elektronike i računarstva u Zagrebu održat će se novi sajam poslova Job Fair 2018 na kojem će ponude za karijeru budućnosti ponuditi 103 top tehnološke tvrtke iz Hrvatske i inozemstva, a organizator očekuje više od 3000 posjetitelja.

Održano prvo domaće MBA Business Case natjecanje menadžera

Održano prvo domaće MBA Business Case natjecanje menadžera

17.05.2018. komentiraj

Prvi „Leadership Talent Tournament“, u organizaciji Algebrinog MBA e-Leadership studija i istraživačko-razvojnog centra Visokog učilišta Algebra, okupio je timove tvrtki koji su se natjecali u primjeni menadžerskih vještina na konkretnim poslovnim slučajevima. Natjecanje je osmišljeno tako da testira širok raspon vještina poslovnog upravljanja kod timova u cjelini ali i pojedinih članova: od analitičkih vještina, preko sposobnosti strateškog planiranja, razmišljanja i međuljudskih vještina, pa do znanja vezanih uz budžetiranje i financijsko planiranje.

Najavljen novi Game Dev Career Day događaj u Zagrebu

Najavljen novi Game Dev Career Day događaj u Zagrebu

16.05.2018. komentiraj

U organizaciji Machina Akademije i centra HUB385 sljedećeg mjeseca održat će se drugi po redu događaj pod imenom Game Dev Career Day gdje će zainteresirani moći slušati i razgovarati o važnosti industrije videoigara u Hrvatskoj i svijetu te vještinama potrebnim za rad u istoj.