Kako pridobiti povjerenje publike na LinkedInu

Kako pridobiti povjerenje publike na LinkedInu

LinkedIn je društvena mreža s iznimnim potencijalom u poslovnom smislu i bez obzira što se već poprilično dokazala, još uvijek postoji mnogo prostora za napredak i kao brend se možete profilirati upravo kroz LinkedIn te napraviti marketinški pomak kakav možda ne biste uspjeli na Facebooku ili Twitteru.

No, treba biti oprezan u pristupu, analitičan i pridobiti povjerenje ciljane publike. Upravo je posljednjespomenuto bitno i donosimo šest načina kako stvoriti to povjerenje.

1. Optimizirajte LinkedIn profil

Mora biti vidljiv kako bi se lakše pronašao, a uz to je bitno i pomno birati ključne riječi koje se vežu uz vas, tako da prilikom pretraga budete u rezultatima onima koji traže baš ono čime se bavite.

2. Širite mrežu

Pristupite prijateljima vaših prijatelja, pozovite na LinkedIn sve kontakte koje imate u elektroničkoj pošti i pratiti sve one koji su u vašoj sferi. Ne treba vam biti neugodno, ponudite se i tko svojevoljno prihvati, u startu osjeća određeno povjerenje. Koje potom treba dodatno izgraditi.

3. Sadržaj

Naravno, kad ste već u centru pažnje, morate ponuditi sadržaj koji će vas opisati i najbolje pokazati što nudite te koliko bi se isplatilo potencijalnim korisnicima. Potrudite se oko sadržaja, mora biti detaljan i analitičan.

4. Koristite se preporukama

Kad vam LinkedIn nešto preporuči, iskoristite to. Shvatite tako nešto kao zlata vrijedan besplatni savjet, kojim ćete biti još vidljiviji i šriti mrežu onih kojima se obraćate. Samim time vaš brend jača.

5. Napredna pretraga

Nudi se kroz LinkedIn i poželjno je koristiti ju jer ta platforma detaljnije nalazi osobe koje su bliske onom čime se bavite, a na taj način imate više ciljane publike. Zato morate unijeti više faktora, time sužavate izbor, ali i dobivate više šansi za uspjeh kod korisnika.

6. Cijenite povezanost

Nemojte zaboravljati na osobe s kojima se povezujete, komunicirajte na osobnoj razini što više možete kako biste produbili povjerenje i potvrdili da vam je stalo do svih. Zato budite aktivni u komentarima i odgovarajte na poruke koje pristižu.

Još iz kategorije

Predstavljen prvi hrvatski vodič za prelazak u poduzetništvo

Predstavljen prvi hrvatski vodič za prelazak u poduzetništvo

17.01.2018. komentiraj

Knjiga Od zaposlenice do poduzetnice spaja savjete stručnjaka s iskustvima hrvatskih poduzetnica. Na njezinu predstavljanju istaknuto je da se za odlazak u poduzetništvo sve više odlučuju žene u dobi između 35 i 45 godina

Šest stvari koje svaki stručnjak za komunikacije treba znati u 2018. godini

Šest stvari koje svaki stručnjak za komunikacije treba znati u 2018. godini

16.12.2017. komentiraj

Međunarodna agencija za komunikacije Grayling predstavlja šest marketinških i komunikacijskih trendova za koje vjeruje da će brendovima i stručnjacima za komunikacije u tvrtkama pomoći postići rezultate koje očekuju u 2018. godini.

Startup Factory Zagreb dodjeljuje 100 000 eura za najbolja smart city rješenja

Startup Factory Zagreb dodjeljuje 100 000 eura za najbolja smart city rješenja

13.12.2017. komentiraj

Uz podršku Grada Zagreba, Razvojna agencija Zagreb u listopadu je po drugi put pokrenula Startup Factory Zagreb, prvi no equity (bez ulaska u vlasničku strukturu) predakceleracijski program u Hrvatskoj. Cilj Programa je osnaživanje ekosustava koji potiče razvoj startup poduzetništva i izgradnju održivog te uključivog razvoja grada kroz pametna rješenja fokusirana na četiri glavna tematska područja, Smart Energy, Smart Mobility, Smart Tourism i Smart Living – Silver Economy.