Devet startupa ulazi u Bookingov program za podršku održivom turizmu

Devet startupa ulazi u Bookingov program za podršku održivom turizmu

Foto: DepositPhotos

Booking.com objavio je devet start-up tvrtki u održivom turizmu koje će se pridružiti Booking Booster programu u Amsterdamu u svibnju. Trotjedni program podrške, koji je predstavljen prošle godine, sastoji se od niza predavanja, radionica i mentoriranja koji završavaju natjecanjem za osvajanje stipendija u iznosima do pola milijuna eura iz fonda vrijednog dva milijuna za podršku sljedeće razvojne faze tih startup tvrtki.

“Oduševljeni smo izborom od devet inovativnih start-up tvrtki koje nam se na proljeće pridružuju u Amsterdamu. Odnos koji gradimo s ovim strastvenim poduzetnicima pomaže njihovu kontinuiranom razvoju, ali i nadahnjuje našu cijelu tvrtku. Naš je cilj izgraditi mrežu organizacija i pojedinaca sličnih interesa i djelovanja koji uz pomoć tehnologije žele stvoriti održivu budućnost za odredišta diljem svijeta. Uz zajedničku predanost težimo sačuvati i njegovati jedinstvena odredišta koja svi volimo za buduće generacije”, izjavila je glavna izvršna direktorica Bookinga Gillian Tans.

Uz stotine prijavljenih iz cijelog svijeta, devet start-up tvrtki koje će se u pridružiti tom programu potječe iz šest različitih zemalja i zajedno djeluje na ukupno šest kontinenata, uključujući Antarktiku. Njihove tvrtke predstavljaju raznoliku skupinu online ponude koja povezuje putnike s inkluzivnim iskustvima putovanja, naprednim tehnološkim rješenjima i inicijativama koje lokalnim zajednicama omogućuju ravnopravnije iskorištavanje prednosti globalnog turizma.

Sve tvrtke sudionice također će dobiti nekoliko mjeseci kontinuiranog mentoriranja i treniranja koje će provoditi stručnjaci iz Bookinga, kao i prilike za suradnju na potencijalnim inovativnim inicijativama i eksperimentima za poboljšanje budućeg poslovanja. Zajedno s nedavno predstavljenim programima Booster Labs i Booking Cares Fund, Booster program postoji uz Bookingov interni dobrovoljni program u kojem zaposlenici surađuju s lokalnim organizacijama kako bi poboljšali odredišta diljem svijeta. Te inicijative zajedno čine i proširuju program Booking Cares te osnažuju misiju tvrtke za pozitivan globalni učinak.

Još iz kategorije

Sve više žena aktivno ostvaruje svoje ciljeve u karijeri, ali još ima stvari za popraviti

Sve više žena aktivno ostvaruje svoje ciljeve u karijeri, ali još ima stvari za popraviti

22.03.2018. komentiraj

PwC je objavio rezultate istraživanja kojim su pokušali doznati iskustva i želje žena vezanih uz razvoj karijere. Izvješće „Time to talk: what has to change for women at work“ otkriva da su žene samouvjerene, ambiciozne i spremne za sljedeći korak, no mnoge od njih ne vjeruju u ono što im poslodavci govore o razvoju karijere i promaknućima ili što pomaže ili šteti njihovoj karijeri.

Rakuten i Techstars zajedno podržavaju startupe

Rakuten i Techstars zajedno podržavaju startupe

19.03.2018. komentiraj

Kao dio projekta promoviranja uzajamno korisne suradnje s developerskim zajednicama, Rakuten je najavio novi akceleratorski program koji će poslužiti kao podrška startupima diljem svijeta. Program nazvan Rakuten akcelerator trebao bi pomoći otkriti i podržati rad poduzetnika u početnim stadijima razvoja poslovanja.

Kako napisati dobar poslovni plan

Kako napisati dobar poslovni plan

14.03.2018. komentiraj

Pokretanje posla nemoguće je bez poslovnog plana i što je on bolji, to su veće šanse da će posao krenuti bolje. Naravno, on ne garantira uspjeh, ali garantira bezbrižniji i bolji početak, što znači da je jako bitno kako ga napraviti na najbolji mogući način.