Devet savjeta za poboljšanje fokusa u radu

Devet savjeta za poboljšanje fokusa u radu

Foto: Fotolia

Fokus je jedna od najbitnijih stavki za napredak u poslovanju jer bez njega skloniji smo greškama, lošim odlukama te općenito sporije i nekvalitetnije radimo. Uz fokus se sve to mijenja pa postižemo bolje rezultate u svakom pogledu. Samo, ponekad je teško fokusirati se jer privatni život utječe na poslovni, bilo da se radi o osobnim problemima ili minornim stvarima kao neispavanost.

Ako želite u svakom trenutku ipak poboljšati taj famozni fokus pa da ostvarite bolje rezultate, dovoljno je pratiti devet koraka koje poslovni gurui navode na svojim seminarima i knjigama.

1. Jasni ciljevi

Odredite što želite napraviti. Ako ste iznimno umorni nema smisla tjerati sebe samog da završite određeni projekt jer nakon osam ili deset sati bit ćete još umorniji i kontraproduktivniji. Zato obavite posao koji ne zahtijeva previše umnog rada, ali iziskuje vrijeme. Obavite to kako biste dok sutradan odmorite imali temelje za završiti ono što je ostalo. Dakle, postavite u svakom trenutku jasne ciljeve, od nižih do viših razina. Isto kao da vježbate, kad tek krenete ili ste premoreni nećete moći u jednom danu istrčati deset kilometara, ali bitno je da istrčite bilo koliko, da ne stagnirate.

2. Prioriteti

Kao i kod ciljeva, postavite jasne prioritete. Nećete raditi završni dio posla prije nego obavite onaj prvotni. Ne preskačite korake, sami dobro pogledajte situaciju i zaključite kako, što i kad.

3. Jednostavna organizacija

Ne zatrpavajte se nepotrebnim zadaćama ili stvarima oko sebe. Koristite se samo alatima koji pomažu za obavljanje posla kako vas ništa ne bi odvraćalo od samog rada pa na taj način narušavalo koncentraciju.

4. Isključite se

Mobiteli, e-mail, društvene mreže... Sve ugasite, uklonite i posvetite se poslu.

5. Korak po korak

Nemojte raditi nekoliko stvari odjednom nego jednu po jednu. Bit ćete brži i efikasniji.

6. Vremenska ograničenja

Odredite si unaprijed vrijeme potrebno za neki posao jer na taj način same sebe ćete natjerati raditi ga predanije.

7. Automatizacija

Ne morate raditi baš sve sami. Primjerice, ako vodite posao, financijski menadžment može za vas obavljati netko drugi. Ili, na nižim razinama, javljanje na telefon, kavu, ručak... može za vas obavljati netko drugi. Možda se čini kao trošak isprva, ali dugoročno će vam poslužiti.

8. Koristite cijeli zaslon

Nemojte smanjivati zaslon jer ćete na taj način vidjeti i druge stvari, koje bi vas mogle omesti.

9. Odmor

Vraćamo se na početak. Nemojte se umarati nepotrebno jer na kraju dođe sve na isto. Ukoliko ste odmorni, bolje ćete, brže i efikasnije raditi.

Još iz kategorije

Savjeti za bolje pregovaranje

Savjeti za bolje pregovaranje

20.02.2018. komentiraj

Umjetnost pregovaranja nešto je s čime se ipak treba roditi, ali nije nemoguće naučiti biti što bolji pa da u prvoj sljedećoj prilici ne bi došlo do neke katastrofalne pogreške koja bi mogla stajati mnogo novca.

Microsoft u partnerstvu sa startupima diljem svijeta

Microsoft u partnerstvu sa startupima diljem svijeta

16.02.2018. komentiraj

Microsoft je najavio dostupnost programa Microsoft for Startups. Riječ je o inicijativi koja bi trebala pomoći startup tvrtkama pridobivanju novih korisnika i prihoda. Microsoft for Startups je izgrađen na platformi koja raste s korisnikom, istovremeno se povezujući s njegovom zajednicom i klijentima. Najavom programa započela je dvogodišnja investicija od 500 milijuna američkih dolara, koja će startup tvrtkama ponuditi mogućnost zajedničke prodaje s Microsoftom, kao i pristup Microsoftovim tehnologijama te društvenim čvorištima koja promiču suradnju unutar lokalnih ekosustava.

Zapošljavate? Ova pitanja trebali bi pitati kandidate prilikom intervjua za posao

Zapošljavate? Ova pitanja trebali bi pitati kandidate prilikom intervjua za posao

15.02.2018. komentiraj

Pronaći idealnog zaposlenika nije nimalo lak zadatak, a i kad ga pronađete često to otkrijete tek s vremenom. Zato prilikom intervjua za posao morate postaviti prava pitanja te na temelju odgovora imati poprilično dobar pokazatelj tko bi mogao biti idealan za vaš tim te u konačnici donijeti napredak u poslovanju.