Booking.com udvostručuje potporu startupima i projektima u održivom turizmu

Booking.com udvostručuje potporu startupima i projektima u održivom turizmu

Foto: DepositPhotos

Tvrtka Booking.com najavila je program Booking Booster 2018, trotjedni program za podršku tvrtkama u početnoj fazi razvoja koje djeluju u sektoru održivog turizma. Uz novčanu potporu od ukupno 2 milijuna eura, Booking.com najavljuje kako planira dodatno proširiti svoje napore za podršku tvrtkama i pojedincima na području održivog turizma dvjema novim inicijativama, čime bi se ukupni iznos osigurane potpore u 2018. popeo na 4 milijuna eura.

Prvi novi program je Booster Labs, niz kratkih, regionalno usmjerenih vikend-programa koji će u 2018. biti dostupni diljem svijeta. Njihov je cilj pružiti startup tvrtkama koje se bave održivim turizmom informacije, alate i vještine potrebne za uspjeh i što veći utjecaj. Druga je inicijativa Booking Cares Fund, zaseban program novčane potpore u iznosu od ukupno 2 milijuna eura za ideje pojedinaca na području održivog turizma s ciljem jače podrške njihovoj potrazi za novim i neočekivanim rješenjima za jačanje lokalnih zajednica, očuvanje i promoviranje kulture, zaštitu prirodnih resursa i ravnomjernije širenje aktivnosti u turizmu.

Pomažući putnicima da istraže i dožive više od 120.000 odredišta diljem svijeta, Booking.com također želi pridonijeti održivosti tih odredišta kako bi i buduće generacije mogle uživati u njima i u narednim godinama. Program Booking Booster, inicijativa Booking Booster Labsa i fond Booking Cares Fund promoviraju tu misiju kako bi se ostvario pozitivan učinak na globalnoj razini. Za trotjedni program Booking Booster 2018., Booking.com će u svibnju 2018. odabrati i pozvati u Amsterdam mali broj tvrtki s društvenim djelovanjem iz sektora održivog turizma koje su već spremne proširiti svoje poslovne planove.

Program će se sastojati od niza predavanja, praktičnih radionica i treninga, a sve će doseći vrhunac u finalu u kojem će se dodijeliti potpora do 500 tisuća eura, u okviru Booking.com-ova fonda od 2 milijuna eura, kako bi se pružila podrška u sljedećoj fazi predviđenog rasta tvrtki u početnoj fazi razvoja koje sudjeluju u programu. Sve tvrtke s društvenim djelovanjem dobit će stručnjaka koji će im pružati podršku tijekom nekoliko mjeseci. Također će dobiti prilike za suradnju s Bookingom na potencijalnim inicijativama vezanim uz inovacije i eksperimente za ubrzanje razvoja.

Još iz kategorije

Savjeti za bolje pregovaranje

Savjeti za bolje pregovaranje

20.02.2018. komentiraj

Umjetnost pregovaranja nešto je s čime se ipak treba roditi, ali nije nemoguće naučiti biti što bolji pa da u prvoj sljedećoj prilici ne bi došlo do neke katastrofalne pogreške koja bi mogla stajati mnogo novca.

Microsoft u partnerstvu sa startupima diljem svijeta

Microsoft u partnerstvu sa startupima diljem svijeta

16.02.2018. komentiraj

Microsoft je najavio dostupnost programa Microsoft for Startups. Riječ je o inicijativi koja bi trebala pomoći startup tvrtkama pridobivanju novih korisnika i prihoda. Microsoft for Startups je izgrađen na platformi koja raste s korisnikom, istovremeno se povezujući s njegovom zajednicom i klijentima. Najavom programa započela je dvogodišnja investicija od 500 milijuna američkih dolara, koja će startup tvrtkama ponuditi mogućnost zajedničke prodaje s Microsoftom, kao i pristup Microsoftovim tehnologijama te društvenim čvorištima koja promiču suradnju unutar lokalnih ekosustava.

Zapošljavate? Ova pitanja trebali bi pitati kandidate prilikom intervjua za posao

Zapošljavate? Ova pitanja trebali bi pitati kandidate prilikom intervjua za posao

15.02.2018. komentiraj

Pronaći idealnog zaposlenika nije nimalo lak zadatak, a i kad ga pronađete često to otkrijete tek s vremenom. Zato prilikom intervjua za posao morate postaviti prava pitanja te na temelju odgovora imati poprilično dobar pokazatelj tko bi mogao biti idealan za vaš tim te u konačnici donijeti napredak u poslovanju.