Betterspot i CyberTrap pobjednici Demo Day-a prvog programskog ciklusa weXelerate

Betterspot i CyberTrap pobjednici Demo Day-a prvog programskog ciklusa weXelerate

Foto: weXelerate

Inovacijski centar weXelerate zaključio je svoj prvi programski ciklus akcelerator programa, koji je uključivao čak 55 startupa, u petak navečer s Demo Day-om. Sedam startup-a koji su tijekom prethodnog dana na Investors Demo Day najbolje ocijenjeni od strane 150 međunarodnih investitora, sudjelovalo je u pitch natjecanju i borilo se za naklonost žirija i publike od oko 1,000 sudionika.

Na posljetku, Betterspot (pobjednik nagrade žirija) i CyberTrap (pobjednik nagrade publike) dokazali su se uspješnijim među konkurencijom koju su činili startupi Spendee, Pocketdefi, Kasko, Refurbed i hiMoment.

Betterspot sa sjedištem u Vancouver-u, nudi VPN router (usmjerivač) koji omogućuje šifriranje internetskog prometa. Korisnicima WiFi hotspot-a to omogućuje anonimno surfanje. Naime, uz pomoć Betterspota korisnici mogu pristupiti čak i geo-blokiranom sadržaju, te u slučaju da web usluga nije ponuđena u vlastitoj zemlji.

Austrijska kompanija CyberTrap specijalizirana je za sektor informatičke sigurnosti. Klijentima pruža mogućnost da postave zamke svojim cyber-napadačima unutar vlastite korporativne IT infrastrukture te da hakere odvrate od stvarnih napadačkih točaka. Ukoliko dođe do neovlaštenog pristupa informacijskom sustavu, napad se analizira, a napadači su identificirani u najkraćem mogućem roku. Na taj način se konstantno unaprijeđuje i štiti tehnička infrastruktura kompanije.

Izvršni direktor i menadžer weXelerate programa, Stephan Jung, zaključio je natjecanje i osvrnuo se na proteklih 4 mjeseca prvog programskog ciklusa. Jung ističe kako su kroz protekla 4 mjeseca za 55 startupa iz 13 zemalja omogućili 12 specijaliziranih predavanja, 20 treninga te 6 izazova. Uz to, ukupno su im se posvetila 44 trenera te su primili 105 sati edukacije.

U suradnji između korporativnih partnera i startupa započeta su 18 projekta, kao rezultat 45 poslovnih suradnji i 82 matcha ostvarenih unutar programa.

Dominik Greiner, također izvršni direktor weXelerate-a. izjavio je kako su primili vrlo pozitivnu povratnu informaciju za prvi ciklus akcelerator programa. Greiner je dodao kako trenutno implementiraju prijedloge za poboljšanje prikupljene tokom posljednjih mjeseci u drugi programski ciklus koji će početi 5. ožujka, te da bi u budućnosti željeli imati u  programu više inozemnih startup-a iz Poljske, Češke, Slovačke i s Balkana.

Još iz kategorije

Microsoft u partnerstvu sa startupima diljem svijeta

Microsoft u partnerstvu sa startupima diljem svijeta

16.02.2018. komentiraj

Microsoft je najavio dostupnost programa Microsoft for Startups. Riječ je o inicijativi koja bi trebala pomoći startup tvrtkama pridobivanju novih korisnika i prihoda. Microsoft for Startups je izgrađen na platformi koja raste s korisnikom, istovremeno se povezujući s njegovom zajednicom i klijentima. Najavom programa započela je dvogodišnja investicija od 500 milijuna američkih dolara, koja će startup tvrtkama ponuditi mogućnost zajedničke prodaje s Microsoftom, kao i pristup Microsoftovim tehnologijama te društvenim čvorištima koja promiču suradnju unutar lokalnih ekosustava.

Zapošljavate? Ova pitanja trebali bi pitati kandidate prilikom intervjua za posao

Zapošljavate? Ova pitanja trebali bi pitati kandidate prilikom intervjua za posao

15.02.2018. komentiraj

Pronaći idealnog zaposlenika nije nimalo lak zadatak, a i kad ga pronađete često to otkrijete tek s vremenom. Zato prilikom intervjua za posao morate postaviti prava pitanja te na temelju odgovora imati poprilično dobar pokazatelj tko bi mogao biti idealan za vaš tim te u konačnici donijeti napredak u poslovanju.

Kvalitete koje će vam pomoći istaknuti se kao lider

Kvalitete koje će vam pomoći istaknuti se kao lider

01.02.2018. komentiraj

Lider ne može biti bilo tko, ali bilo tko se može potruditi biti lider, ako to istinski želi. Neke osobe to jednostavno imaju u sebi, ali neki nemaju i željele bi imati. Stoga, za postati što kvalitetniji lider tima ili cijele kompanije treba obratiti pozornost na 20 bitnih kvaliteta koje uspješni lideri imaju.