Je li PPV otišao predaleko?

Je li PPV otišao predaleko?

Foto: Fotolia

Plati da bi gledao (Pay Per View – PPV) već je godinama način na koji ljubitelji sporta mogu pratiti svoje omiljene događaje. Priča je jednostavna: ne morate uzimati pakete i plaćati ih svaki mjesec ako se nešto što volite gledati događa svaka tri ili četiri mjeseca. No u najnovijem slučaju iznimno očekivanog meča čini se kako su vlasnici prava doista pretjerali.

Riječ je o dugo najavljivanoj borbi između irskog MMA borca Conora McGregora i američke boksačke legende Floyda Mayweathera. Dugo se špekuliralo hoće li itko uopće organizirati takav boks meč, a sada je poznato da će se okršaj dvojice spomenutih boraca održati 26. kolovoza u Las Vegasu. No, upitno je koliko će gledatelja odlučiti izdvojiti nenormalan novac kojeg organizatori traže za PPV.

Još dok je ova borba bila u sferi hipotetske zavrtjele su se tolike brojke da je i prije službene potvrde nazvana "Borba novca" (The Money Fight). Iako timovi dvojice sportaša nisu otkrivali financijske podatke, neslužbeno se zna da će McGregor dobiti oko 100, a Mayweather čak 150 milijuna dolara. Procjenjuje se da će se oko borbe zavrtjeti više od pola milijarde dolara. Prema informaciji koju je objavio novinar Los Angeles Timesa Lance Pugmire cijena PPV prijenosa stajat će 90 dolara, odnosno 100 dolara ako borbu želite gledati u visokoj rezoluciji.

Ovo nije prvi put da televizije naplaćuju tako velik novac za jednu borbu, budući da je prije dvije godine ista cijena bila za okršaj Mayweathera i Mannyja Pacquaia. Tada je za gledanje prijenosa platilo 4,6 milijuna gledatelja, a očekuje se da će ih ovaj put biti i više. Ipak, objava cijene prilično je razljutila ljubitelje boksa i borilačkih vještina koji su u komentarima članaka masovno najavili da će potražiti kakav ilegalan stream borbe. Biste li vi izdvojili toliko za gledanje jednog događaja?

Još iz kategorije

KOMENTAR: Mobiteli nisu luksuz, još jedna u nizu suludih ideja

KOMENTAR: Mobiteli nisu luksuz, još jedna u nizu suludih ideja

22.09.2017. komentiraj

Kada je ministar zdravstva Milivoj Kujundžić najavio kako će se među ostalim uz alkohol, cigarete, igre na sreću pod poreznom presijom od čak 10 posto naći i mobilni telefoni zaista dođe čovjeku da se zapita tko je tako nešto uopće smislio. Narodski rečeno – tko je tu lud!

INOVACIJA …  u javnom sektoru (II)

INOVACIJA … u javnom sektoru (II)

18.09.2017. komentiraj

U ovoj smo kolumni do sada o inovacijama u javnom sektoru na ovaj ili onaj način govorili u čak desetak članaka. Osnovni „tenor“ je bilo zaostajanje inovacije u javnom sektoru u odnosu na realni. Prepoznavanje uzroka tome može pomoći da se i tu inovacija etablira kao pozitivna i važna aktivnost. Kao primjer možemo uzeti raspravu na meetup-sastanku 14.9. 2017. na temu „HR i inovacija“.

Blockchain tehnologija kao transformator sigurnosne industrije

Blockchain tehnologija kao transformator sigurnosne industrije

13.09.2017. komentiraj

Blockchain tehnologija ne mora služiti samo za baratanje kriptovalutama, ona može poslužiti i u sigurnosne svrhe. Jer, zbog načina na koji je izvedena nudi se kao idealno rješenje na mnogim poljima, ponajviše onom vezanom uz Internet stvari (IoT), koji će procvjetati čim mobilne mreže pete generacije (5G) postanu stvarnost.