Je li PPV otišao predaleko?

Je li PPV otišao predaleko?

Foto: Fotolia

Plati da bi gledao (Pay Per View – PPV) već je godinama način na koji ljubitelji sporta mogu pratiti svoje omiljene događaje. Priča je jednostavna: ne morate uzimati pakete i plaćati ih svaki mjesec ako se nešto što volite gledati događa svaka tri ili četiri mjeseca. No u najnovijem slučaju iznimno očekivanog meča čini se kako su vlasnici prava doista pretjerali.

Riječ je o dugo najavljivanoj borbi između irskog MMA borca Conora McGregora i američke boksačke legende Floyda Mayweathera. Dugo se špekuliralo hoće li itko uopće organizirati takav boks meč, a sada je poznato da će se okršaj dvojice spomenutih boraca održati 26. kolovoza u Las Vegasu. No, upitno je koliko će gledatelja odlučiti izdvojiti nenormalan novac kojeg organizatori traže za PPV.

Još dok je ova borba bila u sferi hipotetske zavrtjele su se tolike brojke da je i prije službene potvrde nazvana "Borba novca" (The Money Fight). Iako timovi dvojice sportaša nisu otkrivali financijske podatke, neslužbeno se zna da će McGregor dobiti oko 100, a Mayweather čak 150 milijuna dolara. Procjenjuje se da će se oko borbe zavrtjeti više od pola milijarde dolara. Prema informaciji koju je objavio novinar Los Angeles Timesa Lance Pugmire cijena PPV prijenosa stajat će 90 dolara, odnosno 100 dolara ako borbu želite gledati u visokoj rezoluciji.

Ovo nije prvi put da televizije naplaćuju tako velik novac za jednu borbu, budući da je prije dvije godine ista cijena bila za okršaj Mayweathera i Mannyja Pacquaia. Tada je za gledanje prijenosa platilo 4,6 milijuna gledatelja, a očekuje se da će ih ovaj put biti i više. Ipak, objava cijene prilično je razljutila ljubitelje boksa i borilačkih vještina koji su u komentarima članaka masovno najavili da će potražiti kakav ilegalan stream borbe. Biste li vi izdvojili toliko za gledanje jednog događaja?

Još iz kategorije

Combis konferencija: Izazovi IT-a u procesu digitalne transformacije kompanija

Combis konferencija: Izazovi IT-a u procesu digitalne transformacije kompanija

20.04.2018. komentiraj

Promjene koje iziskuje proces digitalne transformacije kompanija znače da će i IT morati mijenjati način na koji pristupa rješavanju zahtjeva poslovanja, jer se očekuju novi i inovativni modeli te primjena novih tehnologija na drugačiji način, brži time to market te jeftinija i jednostavnija infrastruktura.

INOVACIJA … i neposredna demokracija u praksi

INOVACIJA … i neposredna demokracija u praksi

17.04.2018. komentiraj

Teorijska razmatranja o neposrednoj demokraciji u prošloj kolumni možemo ovdje dopuniti njezinim neželjenim učincima kao i o mogućim načinima konkretne primjene u organizacijama poput stranaka ili lokalne i državne uprave. Vraćamo se na odličan članak „Liquid Democracy: True Democracy for the 21st Century“. Autor Dominik Schiener iznosi sljedeće manjkavosti neposredne demokracije

Ransomware jednostavno cvjeta

Ransomware jednostavno cvjeta

16.04.2018. komentiraj

Hakeri više nisu skloni napadima koji ruše sustave do te mjere da sve unutar njih mogu vrlo lako pokrasti, već su skloniji zaključavanju i blokiranju sustava u svrhu ucjena. To je mnogo jednostavnije, ali i unosnije, kao što je i bezbolnije žrtvama. Zato ransomware toliko cvjeta.