Je li PPV otišao predaleko?

Je li PPV otišao predaleko?

Foto: Fotolia

Plati da bi gledao (Pay Per View – PPV) već je godinama način na koji ljubitelji sporta mogu pratiti svoje omiljene događaje. Priča je jednostavna: ne morate uzimati pakete i plaćati ih svaki mjesec ako se nešto što volite gledati događa svaka tri ili četiri mjeseca. No u najnovijem slučaju iznimno očekivanog meča čini se kako su vlasnici prava doista pretjerali.

Riječ je o dugo najavljivanoj borbi između irskog MMA borca Conora McGregora i američke boksačke legende Floyda Mayweathera. Dugo se špekuliralo hoće li itko uopće organizirati takav boks meč, a sada je poznato da će se okršaj dvojice spomenutih boraca održati 26. kolovoza u Las Vegasu. No, upitno je koliko će gledatelja odlučiti izdvojiti nenormalan novac kojeg organizatori traže za PPV.

Još dok je ova borba bila u sferi hipotetske zavrtjele su se tolike brojke da je i prije službene potvrde nazvana "Borba novca" (The Money Fight). Iako timovi dvojice sportaša nisu otkrivali financijske podatke, neslužbeno se zna da će McGregor dobiti oko 100, a Mayweather čak 150 milijuna dolara. Procjenjuje se da će se oko borbe zavrtjeti više od pola milijarde dolara. Prema informaciji koju je objavio novinar Los Angeles Timesa Lance Pugmire cijena PPV prijenosa stajat će 90 dolara, odnosno 100 dolara ako borbu želite gledati u visokoj rezoluciji.

Ovo nije prvi put da televizije naplaćuju tako velik novac za jednu borbu, budući da je prije dvije godine ista cijena bila za okršaj Mayweathera i Mannyja Pacquaia. Tada je za gledanje prijenosa platilo 4,6 milijuna gledatelja, a očekuje se da će ih ovaj put biti i više. Ipak, objava cijene prilično je razljutila ljubitelje boksa i borilačkih vještina koji su u komentarima članaka masovno najavili da će potražiti kakav ilegalan stream borbe. Biste li vi izdvojili toliko za gledanje jednog događaja?

Još iz kategorije

KOMENTAR: Jako dobra godina za HT

KOMENTAR: Jako dobra godina za HT

21.02.2018. komentiraj

Najjači domaći telekom imao je zaista dobru prošlu poslovnu godinu jer su mu svi ključni pokazatelji pozitivni jer prihodu i EBITDA (dobit prije kamata, oporezivanja, amortizacije i deprecijacije) rasli su 11 odnosno 11,2 posto.  Tako je čak i ako se izuzme utjecaj kupnje Crnogorskog Telekoma početkom prošle godine, ali i pripajanja H1 Telekoma Optimi Telekomu koji je se dogodio sredinom prošle godine.

INOVACIJA … „use it or lose it!“ („Iskoristi ili izgubi!“)

INOVACIJA … „use it or lose it!“ („Iskoristi ili izgubi!“)

19.02.2018. komentiraj

Mnogo smo puta govorili o „frugal innovation“ („siromašna inovacija“) koju naročito u Indiji rade pod geslom: „Učini što trebaš  s onim što imaš!“. Pod tim se podrazumijeva napraviti nešto novo što rješava problem ili potrebu bez velikih troškova, u pravilu mnogo jeftinije od konkurencije ili sa sredstvima koje imamo pri ruci. To može biti auto bez električnih podizača prozora ili servo volana, ali za  cijenu od oko 3.000 $ (Tata Nano):

Zašto se cyber lopovi odmiču od kriptovaluta?

Zašto se cyber lopovi odmiču od kriptovaluta?

17.02.2018. komentiraj

Kriptovalute nisu bile posljednjih mjeseci zanimljive samo ulagačima na svim stranama svijeta već i hakerima, koji su uživali u činjenici što se trag tog digitalnog novca ne može pratiti pa je s plijenom lakše „pobjeći“. No, oni koji se bave ransomware vrstom cyber kriminala dozlogordilo je i odlučili su okrenuti leđa bitcoinu te se okrenuti alternativama.