Započeo Virtualni sajam karijera i znanja

Započeo Virtualni sajam karijera i znanja

Foto: Screenshot / Antonio Jularić

Danas je započeo osmi Virtualni sajam karijera i znanja, najveći regionalni online sajam poslova koji se može posjetiti na adresi www.dankarijera.com. Sajam traje od 11. do 18. listopada, a predstavlja se 70 izlagača među kojima su tvrtke i edukativne ustanove iz Hrvatske i regije.

Tijekom osam dana trajanja sajma posjetitelji u potrazi za poslom mogu 'prošetati' kroz pet kapsula: IT, Financije, Trgovina i Turizam, a nova znanja mogu pronaći u kapsuli Edukativnih ustanova.

U sklopu Sajma, od 11. do 16. listopada, održava se i prvi Virtualni hackathon. Pozivamo sve programere da sudjeluju u rješavanju zadataka, jer oni najbolji konkuriraju za vrijedne nagrade: Dron, Oculus Rift, 3D printer i mnoge druge. Proglašenje pobjednika održava se 18. listopada, na zadnji dan Sajma.

Tijekom trajanja sajma poslodavci će posjetiteljima biti dostupni na chatu, a kandidati zainteresirani za posao imat će priliku dogovoriti i video razgovor s poslodavcem putem privatnog video chata.

Predstavljanje tvrtki izlagača (webcast), u kojem poslodavci odgovaraju na pitanja o procesu zapošljavanja unutar svoje tvrtke, počinje 13. listopada u 10 sati, a možete ga pratiti uživo putem You Tube kanala 'Virtualni dani karijera i znanja'.

Sajam organizira najveći hrvatski portal za zapošljavanje MojPosao u suradnji s regionalnim partnerima Infostud i Posao.ba.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Što se gleda na video streaming servisima na pretplatu

INFOGRAFIKA: Što se gleda na video streaming servisima na pretplatu

25.02.2018. komentiraj

Pretplatničke video usluge na zahtjev (SVOD) vladaju televizijskim tržištem jer nude doslovno na dlanu sadržaj kakav po iznimno niskim cijenama nikad nije bio toliko dostupan. Naravno, Netflix i dalje dominira, ali kad se pogleda što gledatelje zanima, jasno je da svaka od vodećih kompanija na SVOD tržištu ima nešto na čemu može graditi temelje uspješnije budućnosti.

INFOGRAFIKA: Najbrže rastući Instagrameri u 2017

INFOGRAFIKA: Najbrže rastući Instagrameri u 2017

24.02.2018. komentiraj

Instagram se promiče u platformu od iznimnog značaja, doslovno. Na njemu borave osobe koje žele ostaviti dojam, ostvariti utjecaj i samim time donijeti sebi ili nekome u čije ime djeluju korist. Pojam pod kojim su poznatiji jest „influenceri“, a kroz 2017. godinu su zabilježili rezultate koje nitko ne može zanemarivati u pričama o relevantnosti. No, do statusa su ipak stigli svojim djelovanjem na drugim područjima, preteženo onima koji se tiču filma i(li) glazbe.

.hr domena slavi 25 godina postojanja

.hr domena slavi 25 godina postojanja

23.02.2018. komentiraj

CARNET je danas obilježio 25 godina otkako je Hrvatska dobila svoju nacionalnu domenu te tako postala priznata i u globalnom internetskom prostoru. Rečenica „Please go ahead with the new top level domain HR for Croatia“, upućena današnjem zamjeniku Srca Ivanu Mariću 1993. godine, označila je početak formalnog priznavanja .hr domene, a prva registrirana domena bila je srce.hr. Od tada broj domena konstantno raste i trenutno je registrirano njih više od 100 800. Važno je napomenuti kako je Republika Hrvatska jedina europska zemlja koja nudi mogućnost registracije besplatne nacionalne domene za svoje građane i pravne osobe pa tako najveći broj registriranih domena upravo čine one besplatne, njih više od 70 posto. Naplatne .hr domene moguće je registrirati preko ovlaštenih registrara.