Twitter uvodi opciju „save for later“

Twitter uvodi opciju „save for later“

Twitter se mora konstantno razvijati kako bi ostao konkurentan društvenim mrežama kao Facebook, Instagram, Snapchat pa i LinkedIn. Upravo zato u posljednje vrijeme donosi cijeli niz noviteta, a posljednji jest posebna mogućnost ostavljanja tweetova koje korisnik želi pročitati kasnije.

Naime, dosad su korisnici morali pritiskati na srce kako bi označili ono što ih zanima i kasnije pročitali, ali to bi bilo javno i netko bi mogao na temelju toga pomisliti da se korisniku sviđa odrešeni tweet, iako to ne mora biti tako. Primjerice, niste simpatizer neke javne osobe ili političara, ali zanima vas što je rečeno i što se raspravlja ispod objave... E, u tom slučaju više neće netko pomisliti da ste "lajkali" objavu već će se uz "save for later" (hrv., sačuvaj za kasnije) to pospremiti privatno.

Ta nova mogućnost trebala bi se pojaviti u sljedećih nekoliko tjedana, a do kraja godine bit će dostupna svima. Nije poznato koliko od 310 milijuna aktivnih korisnika na mjesečnoj razini treba nešto ovako, ali sigurno je korisno kao mogućnost jer ima sigurno poveći broj korisnika koji na Twitteru provodi poveći dio vremena i ne stigne proći kroz sve objave odmah već nešto treba ostaviti i za kasnije.

"U Japanu posebno žele zaštititi privatnost i imali smo niz upita kad će to biti omogućeno pa sa zadovoljstvom svojim korisnicima u Japanu, ali i cijelom svijetu možemo reći da će njihova privatnost biti potpuno netaknuta vrlo brzo", poručili su iz Twittera.

Ne tako davno Twitter je objavio i da maksimalni broj znakova za objavu povećava na 280, što je dvostruko u odnosu na aktualnu situaciju. Sad još i ovo... Lijepo je vidjeti Twitter da se trudi i pokušava promjenama napokon probiti tu granicu od otprilike 300 milijuna korisnika, koliko ih ima danas, ali ih je imao i početkom 2012. pa to sugerira da se radi o stagnaciji, a ona nikad nije dobra u svijetu gdje se konstantni pomaci nagrađuju rastom prihoda i profita...

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Što se gleda na video streaming servisima na pretplatu

INFOGRAFIKA: Što se gleda na video streaming servisima na pretplatu

25.02.2018. komentiraj

Pretplatničke video usluge na zahtjev (SVOD) vladaju televizijskim tržištem jer nude doslovno na dlanu sadržaj kakav po iznimno niskim cijenama nikad nije bio toliko dostupan. Naravno, Netflix i dalje dominira, ali kad se pogleda što gledatelje zanima, jasno je da svaka od vodećih kompanija na SVOD tržištu ima nešto na čemu može graditi temelje uspješnije budućnosti.

INFOGRAFIKA: Najbrže rastući Instagrameri u 2017

INFOGRAFIKA: Najbrže rastući Instagrameri u 2017

24.02.2018. komentiraj

Instagram se promiče u platformu od iznimnog značaja, doslovno. Na njemu borave osobe koje žele ostaviti dojam, ostvariti utjecaj i samim time donijeti sebi ili nekome u čije ime djeluju korist. Pojam pod kojim su poznatiji jest „influenceri“, a kroz 2017. godinu su zabilježili rezultate koje nitko ne može zanemarivati u pričama o relevantnosti. No, do statusa su ipak stigli svojim djelovanjem na drugim područjima, preteženo onima koji se tiču filma i(li) glazbe.

.hr domena slavi 25 godina postojanja

.hr domena slavi 25 godina postojanja

23.02.2018. komentiraj

CARNET je danas obilježio 25 godina otkako je Hrvatska dobila svoju nacionalnu domenu te tako postala priznata i u globalnom internetskom prostoru. Rečenica „Please go ahead with the new top level domain HR for Croatia“, upućena današnjem zamjeniku Srca Ivanu Mariću 1993. godine, označila je početak formalnog priznavanja .hr domene, a prva registrirana domena bila je srce.hr. Od tada broj domena konstantno raste i trenutno je registrirano njih više od 100 800. Važno je napomenuti kako je Republika Hrvatska jedina europska zemlja koja nudi mogućnost registracije besplatne nacionalne domene za svoje građane i pravne osobe pa tako najveći broj registriranih domena upravo čine one besplatne, njih više od 70 posto. Naplatne .hr domene moguće je registrirati preko ovlaštenih registrara.