Twitter uvodi opciju „save for later“

Twitter uvodi opciju „save for later“

Twitter se mora konstantno razvijati kako bi ostao konkurentan društvenim mrežama kao Facebook, Instagram, Snapchat pa i LinkedIn. Upravo zato u posljednje vrijeme donosi cijeli niz noviteta, a posljednji jest posebna mogućnost ostavljanja tweetova koje korisnik želi pročitati kasnije.

Naime, dosad su korisnici morali pritiskati na srce kako bi označili ono što ih zanima i kasnije pročitali, ali to bi bilo javno i netko bi mogao na temelju toga pomisliti da se korisniku sviđa odrešeni tweet, iako to ne mora biti tako. Primjerice, niste simpatizer neke javne osobe ili političara, ali zanima vas što je rečeno i što se raspravlja ispod objave... E, u tom slučaju više neće netko pomisliti da ste "lajkali" objavu već će se uz "save for later" (hrv., sačuvaj za kasnije) to pospremiti privatno.

Ta nova mogućnost trebala bi se pojaviti u sljedećih nekoliko tjedana, a do kraja godine bit će dostupna svima. Nije poznato koliko od 310 milijuna aktivnih korisnika na mjesečnoj razini treba nešto ovako, ali sigurno je korisno kao mogućnost jer ima sigurno poveći broj korisnika koji na Twitteru provodi poveći dio vremena i ne stigne proći kroz sve objave odmah već nešto treba ostaviti i za kasnije.

"U Japanu posebno žele zaštititi privatnost i imali smo niz upita kad će to biti omogućeno pa sa zadovoljstvom svojim korisnicima u Japanu, ali i cijelom svijetu možemo reći da će njihova privatnost biti potpuno netaknuta vrlo brzo", poručili su iz Twittera.

Ne tako davno Twitter je objavio i da maksimalni broj znakova za objavu povećava na 280, što je dvostruko u odnosu na aktualnu situaciju. Sad još i ovo... Lijepo je vidjeti Twitter da se trudi i pokušava promjenama napokon probiti tu granicu od otprilike 300 milijuna korisnika, koliko ih ima danas, ali ih je imao i početkom 2012. pa to sugerira da se radi o stagnaciji, a ona nikad nije dobra u svijetu gdje se konstantni pomaci nagrađuju rastom prihoda i profita...

Još iz kategorije

10 godina djelovanja Centra za e-učenje Srca

10 godina djelovanja Centra za e-učenje Srca

13.12.2017. komentiraj

Centar za e-učenje Srca obilježio je 10 godina djelovanja, podrške nastavnicima, studentima i ustanovama u sustavu visokog obrazovanja u primjeni i implementaciji novih tehnologija u obrazovni proces.

Vaše kućno računalo možda je potajno dio masivne botnet mreže

Vaše kućno računalo možda je potajno dio masivne botnet mreže

12.12.2017. komentiraj

Kućno računalo prosječnog korisnika možda djeluje nevino i neopasno, ali u teoriji može služiti kao alat u međunarodnom kriminalu. Bez da korisnik to zna! Razlog za to može biti uključenost u botnetu ili skupu računala koji su putem malicioznog softvera zaražena i samim time pogodna za korištenje na bilo koji način.

Obrada popularne rock pjesme Thunderstruck hrvatskog dvojca 2Cellos pogledana 100 milijuna puta

Obrada popularne rock pjesme Thunderstruck hrvatskog dvojca 2Cellos pogledana 100 milijuna puta

11.12.2017. komentiraj

2Cellos, domaći glazbeni dvojac kojeg čine Stjepan Hauser i Luka Šulić postavili su hrvatski rekord u broju pogleda pojedinačnog videa na YouTubeu. Njihova obrada pjesme Thunderstuck legendardnog rock benda AC/DC pogledana je preko 100 milijuna puta, što je prvi puta da netko iz Hrvatske bilježi takav broj pregleda.