Twitter ne uspijeva naći put do novih korisnika

Twitter ne uspijeva naći put do novih korisnika

Twitter stagnira već neko vrijeme i to su potvrdili rezultati o rastu broja korisnika na kraju trećeg kvartala ove godine. Riječ je o njih 330 milijuna aktivnih na mjesečnoj razini i to je povećanje od svega 23 milijuna u odnosu na treći kvartal 2015. Ostale društvene mreže bilježe mnogo bolje rezultate i samim time su stabilnije.

Konkretnije, u istom razdoblju Facebook je dodao novih 461 milijun korisnika, WhatsApp njih 400 milijuna, Instagram 400 milijuna, WeChat novih 313 milijuna i Snapchat njih 87 milijuna. S naglaskom na to da Snapchat bilježi samo aktivnost korisnika na dnevnoj razini pa je tih 87 milijuna samim time značajnije.

Twitter na sve to može gledati uz mnogo sjete i nemoći jer nije da se ljudi koji stoje iza njega ne trude. Samo, očito je publika koju privlače posebna i ako ništa, barem je brojka korisnika konstantna i čini se da je to vrhunac do kojeg Twitter takav kakav jest ne može nadmašiti.

Još iz kategorije

Canonova obiteljska foto i video platforma Lifecake ima više od dva milijuna korisnika

Canonova obiteljska foto i video platforma Lifecake ima više od dva milijuna korisnika

18.11.2017. komentiraj

Lifecake, društvena mreža za roditelje namijenjena privatnom i sigurnom dijeljenju fotografija s drugim članovima obitelji, premašila je dva milijuna korisnika i 120 milijuna prijenosa sadržaja, odražavajući sve veću pažnju koja se pridaje zaštiti privatnosti u globalnim društvenim medijima.

Danas se obilježava 25. rođendan interneta u Republici Hrvatskoj

Danas se obilježava 25. rođendan interneta u Republici Hrvatskoj

17.11.2017. komentiraj

Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet i Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva u petak, 17. studenoga 2017. godine obilježavaju 25 godina interneta u Republici Hrvatskoj. Svečanost se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. Na svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici okupljenima će se obratiti predsjednik Vlade Republike Hrvatske mr.sc. Andrej Plenković, ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak, državni tajnik Bernard Gršić, ravnatelj CARNeta Goran Kezunović i ravnatelj Srca dr. sc. Zoran Bekić.

Google se vraća kao zadana tražilica u Firefox

Google se vraća kao zadana tražilica u Firefox

16.11.2017. komentiraj

Mozilla je ovih dana izbacila veliku nadogradnju svog preglednika interneta Firefoxa koja donosi mnoge novosti. Jedna od njih je da je korisnicima u SAD-u ponovno dostupna mogućnost rezultata pretraživanja Googlea iz glavne kućice za pretrage.