Twitter ne uspijeva naći put do novih korisnika

Twitter ne uspijeva naći put do novih korisnika

Twitter stagnira već neko vrijeme i to su potvrdili rezultati o rastu broja korisnika na kraju trećeg kvartala ove godine. Riječ je o njih 330 milijuna aktivnih na mjesečnoj razini i to je povećanje od svega 23 milijuna u odnosu na treći kvartal 2015. Ostale društvene mreže bilježe mnogo bolje rezultate i samim time su stabilnije.

Konkretnije, u istom razdoblju Facebook je dodao novih 461 milijun korisnika, WhatsApp njih 400 milijuna, Instagram 400 milijuna, WeChat novih 313 milijuna i Snapchat njih 87 milijuna. S naglaskom na to da Snapchat bilježi samo aktivnost korisnika na dnevnoj razini pa je tih 87 milijuna samim time značajnije.

Twitter na sve to može gledati uz mnogo sjete i nemoći jer nije da se ljudi koji stoje iza njega ne trude. Samo, očito je publika koju privlače posebna i ako ništa, barem je brojka korisnika konstantna i čini se da je to vrhunac do kojeg Twitter takav kakav jest ne može nadmašiti.

Još iz kategorije

Google pooštrio pravila za YouTube kako bi smirio oglašivače

Google pooštrio pravila za YouTube kako bi smirio oglašivače

19.01.2018. komentiraj

Google je odlučio napraviti najveće izmjene pravila oglašavanja na YouTubeu još od osnutka tog servisa. To je još jedan konkretan pokušaj da odgovore na stalne pritužbe oglašivača. Tako će YouTube od sada imati puno strože kriterije za vrste video snimaka koji mogu zaraditi novac od tog servisa te će predstaviti novi način odobravanja videa koje će ponuditi oglašivačima, navodi se u priopćenju.

Facebook kreće u pojednostavljenje Messengera

Facebook kreće u pojednostavljenje Messengera

19.01.2018. komentiraj

Facebook Messenger u posljednje vrijeme korisnicima čini podosta problema otkazivanjem suradnje kad su spojeni na bežični internet, ali i bez toga poruke znaju kasniti, notifikacije također, postoji osjetni lag i aplikacija se ruši s vremena na vrijeme. Svega toga svjesni su u Facebooku te najavljuju pojednostavljenje Messengera.

Sustav eVisitor treća najbolja turistička inovacija u svijetu

Sustav eVisitor treća najbolja turistička inovacija u svijetu

18.01.2018. komentiraj

Hrvatski nacionalni turistički informacijski sustav eVisitor osvojio je treće mjesto i  nagradu Svjetske turističke organizacije (UNWTO) za inovativnost u istraživanju i tehnologiji. Riječ je o svečanoj dodjeli nagrada koja je održana sinoć u Madridu u sklopu sajma FITUR, najvećeg turističkog sajma u Španjolskoj. Nagradu je primio direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić koji je naglasio da je sustav eVisitor među svim finalistima jedini nominirani hrvatski projekt.