TOP 5 najboljih PHP frameworka

TOP 5 najboljih PHP frameworka

Foto: Pixabay

Kompleksne i sigurnosne aplikacije ne mogu se raditi bez otvorenog skriptnog programskog jezika poznatijeg kao PHP (Hypertext Preprocessor) pa ga developeri uvelike i koriste kao platformu da bi ih izveli što bolje. S obzirom da je riječ o sjajnom i popularnom programskom jeziku, on sadrži mnoge frameworkove koje pomažu u razvoju aplikacija jer nude cijeli niz mogućnosti kojima se bolje razvijaju aplikacije i bilo što na čemu se radi uz korištenje PHP.

Kao i u svemu, postoji najbolji izbor za PHP Framework i ovdje predstavljamo pet s kojima u 2017. developeri najviše rade i najzadovoljniji su.

1. Laravel

Razvio ga je Taylor Otwell s ciljem razvoja web aplikacija prateći model–view–controller (MVC) arhitekturu. Smatra se jednim od najpopularnijih PHP frameworka. Cijeli izvorni kod Laravela nalazi se na GitHub-u pod MIT licencom. Nastao je kao Otwellov pokušaj da osigura napredniju alternativu CodeIgniter frameworku.

2. Phalcon

Kreirano je kao C-ekstenzija i optimiziran za visoke performanse. Da biste ga koristili ne morate znati C programski jezik, jer mu je funkcionalnost izložena putem PHP klasa unaprijed spremnih za korištenje. Phalcon omogućava upotrebu objekata kao komponenti zavisno od potreba aplikacije.

3. Yii

On je framework visokih performansi za razvoj Web 2.0 aplikacija. Dolazi s mnoštvom karakteristika kao MVC, DAO/ActiveRecord, I18N/L10N, autentifikacija, kontrola pristupa zasnovana na ulogama, testiranje...

4. Codeigniter

Iako je već dugo zastupljen i možda došao do kraja svog ciklusa, ovo je definitivno sjajno MVC okruženje. Još uvijek je teško naći nekoga tko je njime nezadovoljan.

5. Symfony

Kreiran 2005. godine, Symfony je veoma moćan i popularan framework. U velikoj mjeri je inspiriran drugim okruženjima za web aplikacije kao što su Ruby On Rails, Django i Spring. Symfony je vjerovatno jedan od najkompletnijih PHP frameworka.

Još iz kategorije

Najranjivije aplikacije su one za internet i mobilno bankarstvo

Najranjivije aplikacije su one za internet i mobilno bankarstvo

20.04.2018. komentiraj

Internet bankarstvo s pametnim telefonima proširilo se među korisnicima vrlo brzo, no taj trend nije pratio razvoj sigurnosti aplikacija koje omogućavaju jednostavno, efikasno i brzo bankarenje. Naime, prema istraživanju provedenom od strane Positive Technologies, najranjivije aplikacije upravo su one vezane uz internet bankarstvo!

Vipnet osvojio šest nagrada na Danima komunikacija

Vipnet osvojio šest nagrada na Danima komunikacija

18.04.2018. komentiraj

U sklopu šestog izdanja festivala Dani komunikacija, koji je održan prošlog vikenda u Rovinju, Vipnet je osvojio šest nagrada. Po tri su im pripale u natjecanjima MIXX i Ideja X, od čega je čak četiri dobila kampanja „Nema da nema“.

South Central Ventures investirao je u LittleDot

South Central Ventures investirao je u LittleDot

18.04.2018. komentiraj

South Central Ventures je objavio najnoviju investiciju u svom portfelju- LittleDot. Aplikaciju su osmislili Dario Šimović i doktor Milivoj Jovančević, LittleDot je platforma za povezivanje roditelja s pedijatrima i ostalim liječnicima u stvarnom vremenu, kako bi roditelji dobili stručne savjete i bili u mogućnosti pratiti razvoj djeteta.