Sva povijest recenzija aplikacija na Google Play Store sada će biti dostupna javno

Sva povijest recenzija aplikacija na Google Play Store sada će biti dostupna javno

Foto: Antonio Jularić

Recenzije aplikacija na Google Play Storeu nekad mogu biti iznimno koristan izvor podataka jer kao i kod svake druge platforme za ostavljanje komentara u online okruženju, tiču se tematike pa samim time pomažu promatračima koji su zainteresirani za istu tu tematiku. Nekad ste vi ta osoba koja ostavlja komentare i nekad ste vi ta osoba koja bi voljela da nije s vaše strane napisano što je napisano. Zato mijenjate napisano, ali, odsad će se vidjeti sve promjene.

Naime, Google je omogućio prije nekoliko mjeseci s Google Play Store v8.9 nadopunom da korisnici koji žele, mogu vidjeti drugima sve što su mijenjali po pitanju recenzija, što je prije toga bila mogućnost namijenjena samo developerima. Tako su svi dobili uvid u povijest upisa, kojih može biti mnogo, a može ih i ne biti. Kako god, korisnici koji su mijenjali mišljenje više nisu mogli to učiniti nezapaženo.

Također, sve to bila je uvertira u ono što slijedi jer Google je početkom travnja potiho uveo promjenu kojom su editirane recenzije vidljive u Android Play Storeu. Da biste vidjeli što vas zanima, samo treba kliknuti na plutajuću ikonu s desne strane, gdje se pojavljuje "View edit history" mogućnost.

Najčešće ćete pritom vidjeti da je korisnik mijenjao tipfelere ili mijenjao pokoju riječ, dodavao ili oduzimao još pokoju, ali ponekad se može vidjeti potpuna promjena mišljenja i to automatski izaziva pažnju, odnosno, sumnju. Stoga, odsad će neki korisnici sasvim sigurno razmisliti dvaput prije nego ostave nešto i potom odluče to promijeniti u javnom prostoru. Neće ništa moći sakriti.

Korisni je to dodatak, ponajviše samim developerima i onima koje zanima određena aplikacija. Uvijek je dobro vidjeti kako ljudi razmišljaju i kako su mijenjali mišljenje o određenoj temi nakon podužeg korištenja aplikacije. Dakle, Google je još jednom napravio zanimljiv korak naprijed u poboljšanju usluga - kroz zajednicu!

Još iz kategorije

Najranjivije aplikacije su one za internet i mobilno bankarstvo

Najranjivije aplikacije su one za internet i mobilno bankarstvo

20.04.2018. komentiraj

Internet bankarstvo s pametnim telefonima proširilo se među korisnicima vrlo brzo, no taj trend nije pratio razvoj sigurnosti aplikacija koje omogućavaju jednostavno, efikasno i brzo bankarenje. Naime, prema istraživanju provedenom od strane Positive Technologies, najranjivije aplikacije upravo su one vezane uz internet bankarstvo!

Vipnet osvojio šest nagrada na Danima komunikacija

Vipnet osvojio šest nagrada na Danima komunikacija

18.04.2018. komentiraj

U sklopu šestog izdanja festivala Dani komunikacija, koji je održan prošlog vikenda u Rovinju, Vipnet je osvojio šest nagrada. Po tri su im pripale u natjecanjima MIXX i Ideja X, od čega je čak četiri dobila kampanja „Nema da nema“.

South Central Ventures investirao je u LittleDot

South Central Ventures investirao je u LittleDot

18.04.2018. komentiraj

South Central Ventures je objavio najnoviju investiciju u svom portfelju- LittleDot. Aplikaciju su osmislili Dario Šimović i doktor Milivoj Jovančević, LittleDot je platforma za povezivanje roditelja s pedijatrima i ostalim liječnicima u stvarnom vremenu, kako bi roditelji dobili stručne savjete i bili u mogućnosti pratiti razvoj djeteta.