Od sada svoje cijelo računalo možete backupirati na Google Drive

Od sada svoje cijelo računalo možete backupirati na Google Drive

Foto: Fotolia

Google je na tržište izbacio novi Backup and Sync alat, kojim se uvelike olakšava baratanje podacima koje pohranjujemo ili na uređaj ili u cloud. Posebno se to odnosi na Windows i Mac korisnike, za koje sad postoji kompatibilnije i bolje rješenje za sve s probleme s kojima su se u prošlosti možda morali susretati. Također, općenito je ovo sjajno za sve koji koriste Google Drive i Google Photos jer će imati alate koji su direktno povezani s tim uslugama.

Dosad su se pohrana i pospremanje podataka činili s raznim upload alatima, ali s Backup and Sync sve se mijenja bitno na bolje jer dobivamo apsolutno sve na jednom mjestu. Nije to sve, uz ovaj alat se osigurava da svi podaci završe u Googleovim cloud uslugama, bez potrebe da se tako nešto posebno određuje na računalu ili mobilnom uređaju.

Dakle, sve ide automatski čim se korisnik jednom prijavi na Backup and Sync i obavi povezivanje sa svim svojim uslugama i(li) podacima.

Sjajno je u cijeloj priči da jednom kad se podaci spreme, dostupni su s bilo kojeg uređaja, samo treba ući u uslugu s korisničkim imenom i lozinkom. Dakle, nema više potrebe nositi sa sobom fizičke diskove ili kompletne uređaje da biste pristupili podacima koji vam možda trebaju u datom trenutku.

No, očito ipak nije sve išlo baš toliko glatko jer Google je konstantno odgađao predstavljanje alata, pa su tako bile sumnje da se neće pojaviti u dogledno vrijeme. Naime, trebao je stići na tržište još 28. lipnja, ali pojavio se 12. srpnja potpuno iznenada, bez da je Google dao ikakve informacije vezane uz odgode.

Kako god, alat je sad dostupan i sve radi kako se najavljivalo pa korisnici mogu izvući beneficije te biti mnogo opušteniji kad je riječ o radu s podacima kojima barataju, bilo za posao ili osobne potrebe. Dakle, Backup and Sync za Google Drive preuzmite OVDJE, a Backup and Sync za Google Photos preuzmite OVDJE.

Još iz kategorije

Ilegalni streaming pravo je piratsko blago na kojem neki zarađuju milijune dolara

Ilegalni streaming pravo je piratsko blago na kojem neki zarađuju milijune dolara

22.09.2017. komentiraj

Piratstvo je nešto prema čemu „obični“ ljudi nemaju negativan stav dok su kompanije čiji se sadržaj distribuira ilegalnim putem suprotnog raspoloženja. Ništa čudno, nemaju kontrolu nad svojim sadržajem i ne mogu stvariti zaradu, dok pirati mogu - u milijunskim iznosima.

EU: Moramo hitno osmisliti obrambeni plan protiv ransomwarea i cyber napada

EU: Moramo hitno osmisliti obrambeni plan protiv ransomwarea i cyber napada

22.09.2017. komentiraj

Europska unija više ne misli mirno promatrati situaciju vezanu uz cyber kriminal te je izrazila namjeru za poboljšanje obrane od sve opasnijih ransomware napada. Oni su najveći problem posljednje dvije do tri godine jer pokazuju se iznimno uspješnima na višim i nižim razinama. Stoga im treba odgovoriti na najbolji mogući način.

Hrvatska pošta pokrenula internetsku trgovinu

Hrvatska pošta pokrenula internetsku trgovinu

21.09.2017. komentiraj

Početkom rujna otvorena je internetska trgovina Hrvatske pošte Žuti klik. Uz niz pogodnosti za dostavu i plaćanje, korisnicima nudi širok raspon asortimana po vrlo povoljnim cijenama.