Od sada svoje cijelo računalo možete backupirati na Google Drive

Od sada svoje cijelo računalo možete backupirati na Google Drive

Foto: Fotolia

Google je na tržište izbacio novi Backup and Sync alat, kojim se uvelike olakšava baratanje podacima koje pohranjujemo ili na uređaj ili u cloud. Posebno se to odnosi na Windows i Mac korisnike, za koje sad postoji kompatibilnije i bolje rješenje za sve s probleme s kojima su se u prošlosti možda morali susretati. Također, općenito je ovo sjajno za sve koji koriste Google Drive i Google Photos jer će imati alate koji su direktno povezani s tim uslugama.

Dosad su se pohrana i pospremanje podataka činili s raznim upload alatima, ali s Backup and Sync sve se mijenja bitno na bolje jer dobivamo apsolutno sve na jednom mjestu. Nije to sve, uz ovaj alat se osigurava da svi podaci završe u Googleovim cloud uslugama, bez potrebe da se tako nešto posebno određuje na računalu ili mobilnom uređaju.

Dakle, sve ide automatski čim se korisnik jednom prijavi na Backup and Sync i obavi povezivanje sa svim svojim uslugama i(li) podacima.

Sjajno je u cijeloj priči da jednom kad se podaci spreme, dostupni su s bilo kojeg uređaja, samo treba ući u uslugu s korisničkim imenom i lozinkom. Dakle, nema više potrebe nositi sa sobom fizičke diskove ili kompletne uređaje da biste pristupili podacima koji vam možda trebaju u datom trenutku.

No, očito ipak nije sve išlo baš toliko glatko jer Google je konstantno odgađao predstavljanje alata, pa su tako bile sumnje da se neće pojaviti u dogledno vrijeme. Naime, trebao je stići na tržište još 28. lipnja, ali pojavio se 12. srpnja potpuno iznenada, bez da je Google dao ikakve informacije vezane uz odgode.

Kako god, alat je sad dostupan i sve radi kako se najavljivalo pa korisnici mogu izvući beneficije te biti mnogo opušteniji kad je riječ o radu s podacima kojima barataju, bilo za posao ili osobne potrebe. Dakle, Backup and Sync za Google Drive preuzmite OVDJE, a Backup and Sync za Google Photos preuzmite OVDJE.

Još iz kategorije

HUB upozorava na lažne oglase za jeftinu kupnju uoči Black Friday shopping vikenda

HUB upozorava na lažne oglase za jeftinu kupnju uoči Black Friday shopping vikenda

23.11.2017. komentiraj

Zbog porasta prijevara i znatno većeg broja lažnih web oglasa uoči ovogodišnjeg svjetskog shopping vikenda „Black Friday“, Hrvatska udruga banaka i njezine članice izdavatelji kartica upozoravaju svoje korisnike da provjere vjerodostojnost oglasa koji privlače na iznimno povoljnu on line kupnju, ali ih pritom izlažu zloupotrebi i neovlaštenom uzimanju osobnih podataka.

Gotovo svaka od 500 najpopularnijih web stranica na svijetu prati sve što pišete

Gotovo svaka od 500 najpopularnijih web stranica na svijetu prati sve što pišete

23.11.2017. komentiraj

Stručnjaci na prestižnom američkom sveučilištu Princeton otkritli su poražavajuć podatak, koji pokazuje da 482 od pet stotina najpopularnijih web stranica na svijetu prati sve što korisnici pišu dok su na njima te to brižno pohranjuju i koriste u analizama potrebnima za bolji plasman raznih proizvoda ili prilagodbu korisnicima.

Uber je više od godinu dana skrivao veliki hakerski napad

Uber je više od godinu dana skrivao veliki hakerski napad

23.11.2017. komentiraj

Hakeri su Uberu ukrali podatke više od 57 milijuna klijenata, a tvrtka je taj događaj zataškavala više od godinu dana. Ovog tjedna otpušteni su šef sigurnosti Joe Sullivan i jedan od njegovih zamjenika upravo zbog prikrivanja tog događaja.