Od sada svoje cijelo računalo možete backupirati na Google Drive

Od sada svoje cijelo računalo možete backupirati na Google Drive

Foto: Fotolia

Google je na tržište izbacio novi Backup and Sync alat, kojim se uvelike olakšava baratanje podacima koje pohranjujemo ili na uređaj ili u cloud. Posebno se to odnosi na Windows i Mac korisnike, za koje sad postoji kompatibilnije i bolje rješenje za sve s probleme s kojima su se u prošlosti možda morali susretati. Također, općenito je ovo sjajno za sve koji koriste Google Drive i Google Photos jer će imati alate koji su direktno povezani s tim uslugama.

Dosad su se pohrana i pospremanje podataka činili s raznim upload alatima, ali s Backup and Sync sve se mijenja bitno na bolje jer dobivamo apsolutno sve na jednom mjestu. Nije to sve, uz ovaj alat se osigurava da svi podaci završe u Googleovim cloud uslugama, bez potrebe da se tako nešto posebno određuje na računalu ili mobilnom uređaju.

Dakle, sve ide automatski čim se korisnik jednom prijavi na Backup and Sync i obavi povezivanje sa svim svojim uslugama i(li) podacima.

Sjajno je u cijeloj priči da jednom kad se podaci spreme, dostupni su s bilo kojeg uređaja, samo treba ući u uslugu s korisničkim imenom i lozinkom. Dakle, nema više potrebe nositi sa sobom fizičke diskove ili kompletne uređaje da biste pristupili podacima koji vam možda trebaju u datom trenutku.

No, očito ipak nije sve išlo baš toliko glatko jer Google je konstantno odgađao predstavljanje alata, pa su tako bile sumnje da se neće pojaviti u dogledno vrijeme. Naime, trebao je stići na tržište još 28. lipnja, ali pojavio se 12. srpnja potpuno iznenada, bez da je Google dao ikakve informacije vezane uz odgode.

Kako god, alat je sad dostupan i sve radi kako se najavljivalo pa korisnici mogu izvući beneficije te biti mnogo opušteniji kad je riječ o radu s podacima kojima barataju, bilo za posao ili osobne potrebe. Dakle, Backup and Sync za Google Drive preuzmite OVDJE, a Backup and Sync za Google Photos preuzmite OVDJE.

Još iz kategorije

Najranjivije aplikacije su one za internet i mobilno bankarstvo

Najranjivije aplikacije su one za internet i mobilno bankarstvo

20.04.2018. komentiraj

Internet bankarstvo s pametnim telefonima proširilo se među korisnicima vrlo brzo, no taj trend nije pratio razvoj sigurnosti aplikacija koje omogućavaju jednostavno, efikasno i brzo bankarenje. Naime, prema istraživanju provedenom od strane Positive Technologies, najranjivije aplikacije upravo su one vezane uz internet bankarstvo!

Vipnet osvojio šest nagrada na Danima komunikacija

Vipnet osvojio šest nagrada na Danima komunikacija

18.04.2018. komentiraj

U sklopu šestog izdanja festivala Dani komunikacija, koji je održan prošlog vikenda u Rovinju, Vipnet je osvojio šest nagrada. Po tri su im pripale u natjecanjima MIXX i Ideja X, od čega je čak četiri dobila kampanja „Nema da nema“.

South Central Ventures investirao je u LittleDot

South Central Ventures investirao je u LittleDot

18.04.2018. komentiraj

South Central Ventures je objavio najnoviju investiciju u svom portfelju- LittleDot. Aplikaciju su osmislili Dario Šimović i doktor Milivoj Jovančević, LittleDot je platforma za povezivanje roditelja s pedijatrima i ostalim liječnicima u stvarnom vremenu, kako bi roditelji dobili stručne savjete i bili u mogućnosti pratiti razvoj djeteta.