Od sada svoje cijelo računalo možete backupirati na Google Drive

Od sada svoje cijelo računalo možete backupirati na Google Drive

Foto: Fotolia

Google je na tržište izbacio novi Backup and Sync alat, kojim se uvelike olakšava baratanje podacima koje pohranjujemo ili na uređaj ili u cloud. Posebno se to odnosi na Windows i Mac korisnike, za koje sad postoji kompatibilnije i bolje rješenje za sve s probleme s kojima su se u prošlosti možda morali susretati. Također, općenito je ovo sjajno za sve koji koriste Google Drive i Google Photos jer će imati alate koji su direktno povezani s tim uslugama.

Dosad su se pohrana i pospremanje podataka činili s raznim upload alatima, ali s Backup and Sync sve se mijenja bitno na bolje jer dobivamo apsolutno sve na jednom mjestu. Nije to sve, uz ovaj alat se osigurava da svi podaci završe u Googleovim cloud uslugama, bez potrebe da se tako nešto posebno određuje na računalu ili mobilnom uređaju.

Dakle, sve ide automatski čim se korisnik jednom prijavi na Backup and Sync i obavi povezivanje sa svim svojim uslugama i(li) podacima.

Sjajno je u cijeloj priči da jednom kad se podaci spreme, dostupni su s bilo kojeg uređaja, samo treba ući u uslugu s korisničkim imenom i lozinkom. Dakle, nema više potrebe nositi sa sobom fizičke diskove ili kompletne uređaje da biste pristupili podacima koji vam možda trebaju u datom trenutku.

No, očito ipak nije sve išlo baš toliko glatko jer Google je konstantno odgađao predstavljanje alata, pa su tako bile sumnje da se neće pojaviti u dogledno vrijeme. Naime, trebao je stići na tržište još 28. lipnja, ali pojavio se 12. srpnja potpuno iznenada, bez da je Google dao ikakve informacije vezane uz odgode.

Kako god, alat je sad dostupan i sve radi kako se najavljivalo pa korisnici mogu izvući beneficije te biti mnogo opušteniji kad je riječ o radu s podacima kojima barataju, bilo za posao ili osobne potrebe. Dakle, Backup and Sync za Google Drive preuzmite OVDJE, a Backup and Sync za Google Photos preuzmite OVDJE.

Još iz kategorije

.hr domena slavi 25 godina postojanja

.hr domena slavi 25 godina postojanja

23.02.2018. komentiraj

CARNET je danas obilježio 25 godina otkako je Hrvatska dobila svoju nacionalnu domenu te tako postala priznata i u globalnom internetskom prostoru. Rečenica „Please go ahead with the new top level domain HR for Croatia“, upućena današnjem zamjeniku Srca Ivanu Mariću 1993. godine, označila je početak formalnog priznavanja .hr domene, a prva registrirana domena bila je srce.hr. Od tada broj domena konstantno raste i trenutno je registrirano njih više od 100 800. Važno je napomenuti kako je Republika Hrvatska jedina europska zemlja koja nudi mogućnost registracije besplatne nacionalne domene za svoje građane i pravne osobe pa tako najveći broj registriranih domena upravo čine one besplatne, njih više od 70 posto. Naplatne .hr domene moguće je registrirati preko ovlaštenih registrara.

INFOGRAFIKA: Trump na Twitteru

INFOGRAFIKA: Trump na Twitteru

23.02.2018. komentiraj

Američki predsjednik Donald Trump iznimno je aktivan na Twitteru i on mu od dolaska na političku scenu služi kao način obraćanja ne samo domaćoj već i svjetskoj javnosti. Način na koji to čini često je kontroverzan i provokativan pa izaziva pažnju, ali svejedno nije ni blizu broju pratitelja na Twitteru kao što je njegov prethodnik Barack Obama.

Nova Iskonova rješenja

Nova Iskonova rješenja

22.02.2018. komentiraj

Umjetna inteligencija, strojno učenje i Internet stvari su tehnološki trendovi na koje se ove godine klade baš sve velike konzultantske kuće. Pronalazimo im niz primjena u poslovanju, dok ih u domove primamo na ljestvici od „prilično sramežljivo“ do „nikako“. Razloga je mnogo, a najčešći su nedostupnost, previsoke cijene pametnih uređaja ili nedostatak specifičnih tehničkih znanja za njihovo uspješno korištenje.