Od sada svoje cijelo računalo možete backupirati na Google Drive

Od sada svoje cijelo računalo možete backupirati na Google Drive

Foto: Fotolia

Google je na tržište izbacio novi Backup and Sync alat, kojim se uvelike olakšava baratanje podacima koje pohranjujemo ili na uređaj ili u cloud. Posebno se to odnosi na Windows i Mac korisnike, za koje sad postoji kompatibilnije i bolje rješenje za sve s probleme s kojima su se u prošlosti možda morali susretati. Također, općenito je ovo sjajno za sve koji koriste Google Drive i Google Photos jer će imati alate koji su direktno povezani s tim uslugama.

Dosad su se pohrana i pospremanje podataka činili s raznim upload alatima, ali s Backup and Sync sve se mijenja bitno na bolje jer dobivamo apsolutno sve na jednom mjestu. Nije to sve, uz ovaj alat se osigurava da svi podaci završe u Googleovim cloud uslugama, bez potrebe da se tako nešto posebno određuje na računalu ili mobilnom uređaju.

Dakle, sve ide automatski čim se korisnik jednom prijavi na Backup and Sync i obavi povezivanje sa svim svojim uslugama i(li) podacima.

Sjajno je u cijeloj priči da jednom kad se podaci spreme, dostupni su s bilo kojeg uređaja, samo treba ući u uslugu s korisničkim imenom i lozinkom. Dakle, nema više potrebe nositi sa sobom fizičke diskove ili kompletne uređaje da biste pristupili podacima koji vam možda trebaju u datom trenutku.

No, očito ipak nije sve išlo baš toliko glatko jer Google je konstantno odgađao predstavljanje alata, pa su tako bile sumnje da se neće pojaviti u dogledno vrijeme. Naime, trebao je stići na tržište još 28. lipnja, ali pojavio se 12. srpnja potpuno iznenada, bez da je Google dao ikakve informacije vezane uz odgode.

Kako god, alat je sad dostupan i sve radi kako se najavljivalo pa korisnici mogu izvući beneficije te biti mnogo opušteniji kad je riječ o radu s podacima kojima barataju, bilo za posao ili osobne potrebe. Dakle, Backup and Sync za Google Drive preuzmite OVDJE, a Backup and Sync za Google Photos preuzmite OVDJE.

Još iz kategorije

Hakeri u novoj akciji ukrali ethera u vrijednosti 31 milijun dolara

Hakeri u novoj akciji ukrali ethera u vrijednosti 31 milijun dolara

24.07.2017. komentiraj

Ethereum se kao platforma ne pokazuje vrlo idealnom jer hakeri su prošlog tjedna otuđili 7,4 milijuna američkih dolara, a ovih dana i 31 milijuna dolara. Nisu to bezazlene informacije, njima se gubi povjerenje i korisnici bi mogli promijeniti ether kriptovalutu u „pravu“ valutu i okrenut će se bitcoinu ili nekoj drugoj s kojom misle da bi bili sigurniji.

Globalni cyber napadi mogli bi rezulirati s nevjerojatnih 121,4 milijarde dolara štete

Globalni cyber napadi mogli bi rezulirati s nevjerojatnih 121,4 milijarde dolara štete

24.07.2017. komentiraj

Prijetnje koje dolaze s interneta nisu nimalo bezazlene, a to znaju svi koji su se s njima suočili. Ali, baš da bi mogle rezultirati s nevjerojatnih 121,4 milijardi američkih dolara štete, to je nešto što nije bilo baš poznato. Tako nešto na razini je štete koju je prouzročio uragan Katrina 2005. godine.

Facebook testira novi alat uz koji će izdavači imati više prometa

Facebook testira novi alat uz koji će izdavači imati više prometa

23.07.2017. komentiraj

Najveća svjetska društvena mreža Facebook stalno uvodi novosti, a jedan od noviteta koji pripremaju za izdavače sadržaja trebao bi pomoći tim tvrtkama u većem dosegu njihovih članaka. Uz pomoć tog alata će veliki izdavači moći privlačiti potencijalne pratitelje sadržaja izravno iz Facebook aplikacije.