Nova TV uvodi hibridnu televizijsku uslugu

Nova TV uvodi hibridnu televizijsku uslugu

Foto: Nova TV

Nova TV prva je u Hrvatskoj uvela hibridnu televizijsku uslugu HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV). Ona usluga kombinira emitiranje televizijskog programa s internetskom uslugom i tako omogućava novo i poboljšano iskustvo gledanja televizije.

HbbTV pokreće se jednostavnim pritiskom na crveni gumb daljinskog upravljača, a usluzi se pristupa potpuno besplatno i bez registracije. Usluga gledateljima omogućava da preko svojih TV prijamnika pročitaju najnovije vijesti s portala DNEVNIK.hr, provjere ažurirane vremenske prognoze, gledaju svoje omiljene sadržaje u bogatoj video-arhivi Nove TV i Doma TV-a ili se zabavljaju igrajući ponuđene igre. Nova HbbTV usluga dostupna je na većini pametnih TV prijamnika.

“HbbTV predstavlja spoj klasičnog linearnog emitiranja televizijskog programa te nekih od usluga dostupnih preko Interneta kao što su news portali, video na zahtjev, servisne informacije i slično. Te usluge se tim standardnom čine dostupnima svim gledateljima koji posjeduju televizore koji podržavaju HbbTV, a upravljanje njima je jednostavno jer se sve radi preko daljinskog upravljača televizora. Riječ je o međunarodno prihvaćenom standardu koji donosi ETSI (European Telecommunications Standards Institute) pa je implementacija usluge na televizorima svih proizvođača jednaka što ga čini pogodnim za implementaciju i korištenje”, pojasnio je direktor tehnike Nove TV Srećko Husnjak.

Još iz kategorije

Canonova obiteljska foto i video platforma Lifecake ima više od dva milijuna korisnika

Canonova obiteljska foto i video platforma Lifecake ima više od dva milijuna korisnika

18.11.2017. komentiraj

Lifecake, društvena mreža za roditelje namijenjena privatnom i sigurnom dijeljenju fotografija s drugim članovima obitelji, premašila je dva milijuna korisnika i 120 milijuna prijenosa sadržaja, odražavajući sve veću pažnju koja se pridaje zaštiti privatnosti u globalnim društvenim medijima.

Danas se obilježava 25. rođendan interneta u Republici Hrvatskoj

Danas se obilježava 25. rođendan interneta u Republici Hrvatskoj

17.11.2017. komentiraj

Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet i Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva u petak, 17. studenoga 2017. godine obilježavaju 25 godina interneta u Republici Hrvatskoj. Svečanost se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. Na svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici okupljenima će se obratiti predsjednik Vlade Republike Hrvatske mr.sc. Andrej Plenković, ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak, državni tajnik Bernard Gršić, ravnatelj CARNeta Goran Kezunović i ravnatelj Srca dr. sc. Zoran Bekić.

Google se vraća kao zadana tražilica u Firefox

Google se vraća kao zadana tražilica u Firefox

16.11.2017. komentiraj

Mozilla je ovih dana izbacila veliku nadogradnju svog preglednika interneta Firefoxa koja donosi mnoge novosti. Jedna od njih je da je korisnicima u SAD-u ponovno dostupna mogućnost rezultata pretraživanja Googlea iz glavne kućice za pretrage.