Nova TV uvodi hibridnu televizijsku uslugu

Nova TV uvodi hibridnu televizijsku uslugu

Foto: Nova TV

Nova TV prva je u Hrvatskoj uvela hibridnu televizijsku uslugu HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV). Ona usluga kombinira emitiranje televizijskog programa s internetskom uslugom i tako omogućava novo i poboljšano iskustvo gledanja televizije.

HbbTV pokreće se jednostavnim pritiskom na crveni gumb daljinskog upravljača, a usluzi se pristupa potpuno besplatno i bez registracije. Usluga gledateljima omogućava da preko svojih TV prijamnika pročitaju najnovije vijesti s portala DNEVNIK.hr, provjere ažurirane vremenske prognoze, gledaju svoje omiljene sadržaje u bogatoj video-arhivi Nove TV i Doma TV-a ili se zabavljaju igrajući ponuđene igre. Nova HbbTV usluga dostupna je na većini pametnih TV prijamnika.

“HbbTV predstavlja spoj klasičnog linearnog emitiranja televizijskog programa te nekih od usluga dostupnih preko Interneta kao što su news portali, video na zahtjev, servisne informacije i slično. Te usluge se tim standardnom čine dostupnima svim gledateljima koji posjeduju televizore koji podržavaju HbbTV, a upravljanje njima je jednostavno jer se sve radi preko daljinskog upravljača televizora. Riječ je o međunarodno prihvaćenom standardu koji donosi ETSI (European Telecommunications Standards Institute) pa je implementacija usluge na televizorima svih proizvođača jednaka što ga čini pogodnim za implementaciju i korištenje”, pojasnio je direktor tehnike Nove TV Srećko Husnjak.

Još iz kategorije

Google pooštrio pravila za YouTube kako bi smirio oglašivače

Google pooštrio pravila za YouTube kako bi smirio oglašivače

19.01.2018. komentiraj

Google je odlučio napraviti najveće izmjene pravila oglašavanja na YouTubeu još od osnutka tog servisa. To je još jedan konkretan pokušaj da odgovore na stalne pritužbe oglašivača. Tako će YouTube od sada imati puno strože kriterije za vrste video snimaka koji mogu zaraditi novac od tog servisa te će predstaviti novi način odobravanja videa koje će ponuditi oglašivačima, navodi se u priopćenju.

Facebook kreće u pojednostavljenje Messengera

Facebook kreće u pojednostavljenje Messengera

19.01.2018. komentiraj

Facebook Messenger u posljednje vrijeme korisnicima čini podosta problema otkazivanjem suradnje kad su spojeni na bežični internet, ali i bez toga poruke znaju kasniti, notifikacije također, postoji osjetni lag i aplikacija se ruši s vremena na vrijeme. Svega toga svjesni su u Facebooku te najavljuju pojednostavljenje Messengera.

Sustav eVisitor treća najbolja turistička inovacija u svijetu

Sustav eVisitor treća najbolja turistička inovacija u svijetu

18.01.2018. komentiraj

Hrvatski nacionalni turistički informacijski sustav eVisitor osvojio je treće mjesto i  nagradu Svjetske turističke organizacije (UNWTO) za inovativnost u istraživanju i tehnologiji. Riječ je o svečanoj dodjeli nagrada koja je održana sinoć u Madridu u sklopu sajma FITUR, najvećeg turističkog sajma u Španjolskoj. Nagradu je primio direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić koji je naglasio da je sustav eVisitor među svim finalistima jedini nominirani hrvatski projekt.